Το φιλανθρωπικό έργο του ‘Yianis Christodoulou Foundation’

Ο Ιδρυτής του Φ.Ι. Yianis Christodoulou Foundation κ. John Christodoulou επισκέφθηκε στις 26 και 27 Μαΐου διάφορα δημόσια σχολεία και κοινοτικά κέντρα στην Κύπρο, τα οποία έχουν τύχει της στήριξης του Ιδρύματος. Ο  κ. John Christodoulou συνοδευόταν από υποστηρικτές-φίλους του Ιδρύματος όπως ο Christian Moore, σκηνοθέτης και γιος του διάσημου ηθοποιού Roger Moore, ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, καταξιωμένος πρώην Κύπριος διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής της Εθνικής Παίδων Κ17, καθώς και η EleniC, τραγουδίστρια/ τραγουδοποιός.

 

Πρώτη επίσκεψη ήταν το Γυμνάσιο Αγλαντζιάς όπου ο κ. John Christodoulou έτυχε θερμής υποδοχής από τους/τις μαθητές/τριες, τον διευθυντή και το διδακτικό προσωπικό. Στην τελετή εγκαινίων των αναβαθμισμένων υπαίθριων γηπέδων, καλαθόσφαιρας και πετόσφαιρας του σχολείου παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Αγλαντζιάς και ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Το Φ.Ι. Yianis Christodoulou Foundation (YCF) έχει καλύψει το κόστος αγοράς και εγκατάστασης ειδικού δαπέδου (multi-sport flooring) στο γήπεδο καλαθόσφαιρας διασφαλίζοντας την ασφάλεια των μαθητών. Ο διευθυντής του σχολείου ευχαρίστησε θερμά τον κ. Christodoulou για τη δωρεά αυτή η οποία τιμά το Γυμνάσιο Αγλαντζιάς.  Στην ομιλία του ο κ. Christodoulou επανέλαβε ότι το Ίδρυμα στηρίζει έμπρακτα τον αθλητισμό και τα ομαδικά αθλήματα, μέσω της διασφάλισης της υγείας και ασφάλειας των παιδιών στον σχολικό χώρο. Πριν από την τελετή ο κ. Χριστοδούλου είχε τη χαρά να απαντήσει σε ερωτήσεις μαθητών σε μια διαφορετική τύπου συνέντευξη - podcast. Οι μαθητές ανυπομονούσαν να μάθουν περισσότερα πράγματα για τη ζωή του, τα «συστατικά» της επιτυχημένης καριέρας του και τα σχέδιά του για το μέλλον.

Δεύτερη επίσκεψη του κ. Christodoulou ήταν η Σχολή Κωφών όπου έγινε δεκτός από τους μαθητές, τους γονείς και το προσωπικό του σχολείου οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί του το όραμά τους για το σχολείο και τις ανησυχίες τους για το μέλλον των παιδιών με προβλήματα ακοής. Ο κ. Χριστοδούλου επιβεβαίωσε ότι ένας από τους στόχους του YCF είναι η στήριξη της παροχής υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης σε όλα τα παιδιά σχολικής ηλικίας ανεξάρτητα από τις ικανότητες, το χρώμα ή τη φυλή τους. Η επίσκεψη αυτή διοργανώθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση κατασκευής του κιόσκι στην αυλή του σχολείου, αφού το Φ.Ι. YCF κάλυψε το κόστος κατασκευής του, στο πλαίσιο του διαγωνισμού HANDS UP FOR ALL που διοργανώθηκε μεταξύ όλων των ειδικών δημόσιων σχολείων τον περασμένο χρόνο.

Σημειώνεται ότι το Φ.Ι. Yianis Christodoulou Foundation θα στηρίξει περαιτέρω και τα 9 ειδικά σχολεία που λειτουργούν στην Κύπρο με το ποσό των 300,00 € για διάφορες αναβαθμίσεις και αγορά εξοπλισμού. Η Σχολή Κωφών θα διαθέσει το ποσό των €33.333 για την αγορά και εγκατάσταση επαγγελματικών ηλεκτρικών συσκευών για το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας, αλλά και το πρόγραμμα Επισιτιστικών Τεχνών στο πλαίσιο της του προγράμματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης των μαθητών με προβλήματα ακοής με στόχο την ένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Η Παιδική Λέσχη Καϊμακλίου ήταν η τελευταία επίσκεψη της πρώτης μέρας, όπου ο κ. Christodoulou έτυχε θερμότατης υποδοχής από τα παιδιά που ήταν ντυμένα με παραδοσιακές στολές, το προσωπικό, τα μέλη της Διοικητικού Συμβουλίου και τους εκπρόσωπους του Συμβουλίου Κοινοτικής Ευημερίας Καϊμακλίου. Στην ομιλία του ο κ. Christodoulou ανάφερε συγκινημένος ότι είναι περήφανος που μπορεί να στηρίζει σχολεία και προγράμματα που λειτουργούν στο Καϊμακλί, αφού είναι η περιοχή που έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του και βρίσκεται πάντα στην καρδιά του.   Η αναβάθμιση του παιχνιδότοπου της Παιδικής Λέσχης και η εγκατάσταση εξοπλισμού εξωτερικού χώρου για τα παιδιά αποτελεί ένα έργο πολύ σημαντικό για το Ίδρυμα το οποίο αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση για στήριξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Μετά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να τραγουδήσουν μαζί με την Ελένη σε ένα αυτοσχέδιο τραγούδι, ενώ ευχαρίστησαν τον κ. Χριστοδούλου για την αναβάθμιση του χώρου όπου παίζουν καθημερινά. Το Ίδρυμα θα στηρίξει περαιτέρω την Παιδική Λέσχη Καϊμακλίου ανακαινίζοντας την κουζίνα σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Κερύνειας (Μasters Division) ο οποίος είχε διοργανώσει πριν λίγους μήνες διαγωνισμό κολύμβησης.

Τελευταία επίσκεψη του Ιδρυτή του YCF, ήταν στο Περιφερειακό Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ιαματικής που βρίσκεται στην Επταγωνεία (Λεμεσό), περιοχή που είχε πληγεί σοβαρά από τις πυρκαγιές τον περασμένο Ιούλιο. Ο κ. Christodoulou επισκέφθηκαν την πρόσφατα ανακαινισμένη αίθουσα Οικιακής Οικονομίας του σχολείου και την επαγγελματική κουζίνα, που χρηματοδοτήθηκε από το YCF. Ο κ. Christodoulou ανέφερε ότι το Ίδρυμα στοχεύει στην στήριξη της αναβάθμισης των σχολικών χώρων και του εξοπλισμού ώστε να βελτιωθεί παράλληλα και η διδασκαλία και η μάθηση όλων των παιδιών, ειδικότερα αυτών που φοιτούν σε απομακρυσμένες περιοχές. Σημειώνεται, ότι, ο κ. Christodoulou, είχε δείξει τη συγκίνησή του τον περασμένο Ιούλιο, αποφασίζοντας να διαθέσει το ποσό των €65.000 που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο του Charity Gala Dinner που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα τον περασμένο Ιούλιο στη Λεμεσό, για τη στήριξη των παιδιών που ζουν στις πληγείσες κοινότητες λόγω των πυρκαγιών.

Όπως ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα, το Φ. Ι. Yianis Christodoulou Foundation υλοποιεί στο παρόν στάδιο διάφορα έργα αξίας €350.000 για την στήριξη και των 9 δημόσιων ειδικών σχολείων στην Κύπρο, καθώς και άλλων έργων όπως την αγορά ηλεκτρικών συσκευών για το Royal McDonald’s House το οποίο θα φιλοξενήσει οικογένειες των παιδιών που χρήζουν μακροχρόνιας παραμονής στο Μακάρειο Νοσοκομείο, την αναβάθμιση του εξωτερικού παιγνιδότοπου του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Αλεθρικού και άλλα.

Η παροχή βοήθειας και η ενδυνάμωση των παιδιών που έχουν ανάγκη αποτελούν προτεραιότητες του Φ. Ι. Yianis Christodoulou Foundation, το οποίο θα συνεχίζει το έργο του με ζήλο και αγάπη.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett