Οι ευκαιρίες μέσω του Έργου Γραφείων Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων

Πολλαπλά και πολυδιάστατα είναι τα οφέλη που προκύπτουν μέσω του Έργου Γραφείων Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων, για φοιτητές αλλά και επιχειρήσεις. Η αποτελεσματικότητα του Έργου διαφαίνεται στην συμβολή καταπολέμησης της ανεργίας ανάμεσα στους νέους, αφού τα Γραφεία Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων δημιουργούν συνθήκες ευκολότερης πρόσβασης και ένταξης της νέας γενιάς στην αγορά εργασίας.

Στο Έργο, συμμετέχουν τα τρία δημόσια και τα πέντε ιδιωτικά Πανεπιστήμια που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, και συγκεκριμένα: το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και το UCLan Cyprus. 

Για την αποτελεσματικότητα του Έργου μίλησε στην συνέντευξη της για το InBusiness TV, η Δρ Ανθή Αυλωνίτη, Management Lecturer και Deputy course leader of ΜΒΑ του UCLan Cyprus, αναφερόμενη  στο σημαντικό ποσοστό απορρόφησης αποφοίτων από τις εταιρείες τοποθέτησης. Πέραν των ευκαιριών εργοδότησης, οι φοιτητές αποκτούν εμπειρίες που του βοηθούν στην ανάπτυξη ικανοτήτων στους τομείς της συνεργασίας, ομαδικότητας και επικοινωνίας.

Η κ. Αυλωνίτη δεν παρέλειψε να αναφέρει επίσης την σωστή καθοδήγηση από πλευράς Πανεπιστημίων, που έχει σκοπό να βοηθήσει τον κάθε φοιτητή και φοιτήτρια ξεχωριστά ως προς την αναζήτηση και τελική επιλογή της τοποθέτησης του.  

Πώς οι φοιτητές του Πανεπιστημίου UCLan εκμεταλλεύτηκαν το Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας;»

Από την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και των Γραφείων Διασύνδεσης, ένα σημαντικό ποσοστό των φοιτητών του πανεπιστημίου μας συμμετείχε στο Έργο. Να αναφέρω ενδεικτικά σε ένα από τα πρόγραμμα σπουδών μας, το Bachelor in Business Administration, όπου περίπου το 35% των τελειόφοιτων συμμετείχαν και αργότερα ολοκλήρωσαν με επιτυχία την τοποθέτηση τους. 

Οι φοιτητές εντάχθηκαν στο πρόγραμμα τοποθέτησης προσδοκώντας σε ευκαιρίες για εφαρμογή των γνώσεων και δεξιοτήτων που ανέπτυξαν κατά την διάρκεια των σπουδών τους. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζοντας τη σημασία της πρακτικής εμπειρίας σε μια αυξανόμενα ανταγωνιστική αγορά εργασίας, οι φοιτητές επέδειξαν ζήλο τόσο στην ανάληψη όσο και στην επιτυχή εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Η εξαιρετικά θετική ανατροφοδότηση που λάβαμε από τις εταιρίες αποδεικνύει  πως οι φοιτητές εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες για ανάπτυξη και εμπλουτισμό της πρακτικής εργασιακής τους εμπειρίας. Απόδειξη αυτού, αποτελεί το γεγονός πως ένα σημαντικό ποσοστό των εταιριών πρόσφεραν στους φοιτητές μόνιμη θέση εργασίας.

 

Ποιο ήταν το άμεσο όφελος που είχαν οι φοιτητές;

Οι εμπειρίες που αποκτούν οι φοιτητές και οι δυνατότητες για εφαρμογή και ενίσχυση των δεξιοτήτων τους, αποτελούν εφόδια για την αφετηρία της καριέρας τους ενώ ταυτόχρονα συνδράμουν στην χαρτογράφηση της επαγγελματικής τους κατεύθυνσης. Πιο συγκεκριμένα, σε προγράμματα σπουδών όπως η Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, η τοποθέτηση των φοιτητών σε συγκεκριμένους κλάδους, για παράδειγμα στον τομέα παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, τους επιτρέπει να κατανοήσουν τις πραγματικές συνθήκες εργασίας αλλά και τις γνωστικές ανάγκες και απαιτήσεις που περιλαμβάνουν.

Πέρα από την αποκόμιση πρακτικής εμπειρίας, οι φοιτητές ενισχύουν τις ικανότητες τους στους τομείς της συνεργασίας, ομαδικότητας και επικοινωνίας, δεξιότητες οι οποίες είναι εξαιρετικά σημαντικές στη σημερινή αγορά εργασίας. Ταυτόχρονα, όπως προανάφερα, αρκετοί φοιτητές καταλήγουν να εργοδοτηθούν από την εταιρία τοποθετήσης αποδεικνύοντας έτσι την αποτελεσματικότητα του Έργου για απορρόφηση των αποφοίτων από εταιρίες και θέσεις εργασίας που ανταποκρίνονται στον επαγγελματικό προσανατολισμό και τις φιλοδοξίες τους.

 

Πώς το Πανεπιστήμιο UCLan ενθαρρύνει τους φοιτητές να λάβουν μέρος στο Έργο;

Με γνώμονα την επαγγελματική σταδιοδρομία των φοιτητών αλλά και την ανάγκη της αγοράς για ολόπλευρα καταρτισμένους αποφοίτους, το πρόγραμμα και η συνεργασία με τα Γραφεία Διασύνδεσης θα συνεχίσουν να αποτελούν σημαντικό μέλημα του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus.

Στα πλαίσια των προγραμμάτων σπουδών μας, που ενσωματώνουν πληθώρα δραστηριοτήτων για πολύπλευρη μάθηση, εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων, η συμμετοχή στο Έργο παρέχει στους φοιτητές τη δυνατότητα να επιδιώξουν αργότερα ευκαιρίες εργοδότησης με πιο ολοκληρωμένο επαγγελματικό προφίλ αλλά και περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Αυτό επιτυγχάνεται, μέσω της ενημέρωσης και της καθοδήγησης που παρέχει το πανεπιστήμιο μας όσων αφορά τα οφέλη, τις ευκαιρίες και τις διαδικασίες του προγράμματος αλλά ταυτόχρονα μέσω της σημασίας που δίνετε στην αναζήτηση και επιλογή τοποθέτησης για κάθε φοιτητή/τρια ξεχωριστά.

 

 

 

Δειτε Επισης

Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Το ευρωπαϊκό έργο Waste Wisely Cyprus on Tour
Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων