Αρχίζουν οι εγγραφές στη Δημόσια Σχολή ΜΙΕΕΚ

Η Γενική Διεύθυνση της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – ΜΙΕΕΚ ανακοινώνει ότι, από τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2022, αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για εισδοχή στα Προγράμματα Σπουδών ΜΙΕΕΚ.

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 θα λειτουργήσουν τα ακόλουθα Προγράμματα Σπουδών ανά επαρχία:

 

 

Τα Προγράμματα Σπουδών της Δημόσιας Σχολής ΜΙΕΕΚ απευθύνονται σε απόφοιτους Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Οι ενδιαφερόμενοι/-ες καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.mieek.ac.cy Οι αιτήσεις εισδοχής μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι και την Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, ενώ η προσκόμιση του φακέλου με τα απαραίτητα έγγραφα θα γίνεται στις Τεχνικές και Επαγγελματικές Σχολές Εκπαίδευσης και Κατάρτισης μέχρι τις 13:30 της ίδιας ημέρας.

Σημειώνεται ότι οι αιτητές/αιτήτριες πρέπει να προσκομίσουν στην Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που έχουν επιλέξει στην ηλεκτρονική τους αίτηση, φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα που να τεκμηριώνουν όλα τα στοιχεία που έχουν δηλώσει. Εάν για οποιονδήποτε λόγο ο/η αιτητής/αιτήτρια δεν προσκομίσει τον φάκελο με τα απαιτούμενα έγγραφα πριν τη λήξη της διορίας, η αίτηση θα θεωρείται άκυρη. Στοιχεία που δηλώνονται κατά την ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησης και δεν τεκμηριώνονται με τα απαιτούμενα έγγραφα στον φάκελο, ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει δεκτή η αίτηση είναι η κατοχή αναγνωρισμένου από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Απολυτηρίου εξατάξιας σχολής Μέσης Εκπαίδευσης (δημόσιας ή ιδιωτικής). Ως εκ τούτου, οι απόφοιτοι/-ες Μέσης Εκπαίδευσης της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 2021-2022 προτρέπονται όπως υποβάλουν την αίτησή τους μετά την ημερομηνία απονομής του Απολυτηρίου τους.

 

Όλες οι σχετικές οδηγίες συμπλήρωσης και πληροφορίες για τον θεσμό και τη λειτουργία της Δημόσιας Σχολής ΜΙΕΕΚ είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.mieek.ac.cy

Σημειώνεται ότι όλα τα Προγράμματα Σπουδών ΜΙΕΕΚ έχουν αξιολογηθεί και πιστοποιηθεί/εγκριθεί από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης.

 

Γενικές Πληροφορίες
Τα ΜΙΕΕΚ, μετά την πιστοποίησή τους από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης, λειτουργούν ως Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Προσφέρουν αναγνωρισμένα και πιστοποιημένα Προγράμματα Σπουδών υψηλής ποιότητας, τα οποία οδηγούν στην απόκτηση Διπλώματος Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και είναι σχεδιασμένα ειδικά για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

 

Τα ΜΙΕΕΚ διαθέτουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και συνεργάζονται με τις εργοδοτικές οργανώσεις και διάφορους επαγγελματικούς συνδέσμους, ώστε οι σπουδαστές και σπουδάστριες να έρχονται σε επαφή με τις σύγχρονες μεθόδους που ακολουθεί η βιομηχανία και οι επιχειρήσεις. Ως αποτέλεσμα, τα ΜΙΕΕΚ εφοδιάζουν την αγορά εργασίας με άρτια εκπαιδευμένους επαγγελματίες, οι οποίοι/οποίες εξασφαλίζουν άμεση εργοδότηση στο επάγγελμα που έχουν επιλέξει.

 

Τα Προγράμματα Σπουδών είναι διετούς διάρκειας (τέσσερα εξάμηνα) και προσφέρονται στις εγκαταστάσεις των Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης των επαρχιών Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου.

 

Η φοίτηση στα ΜΙΕΕΚ είναι δωρεάν και διαρκεί 14 εβδομάδες για κάθε εξάμηνο. Περιλαμβάνει τεχνολογικά και εργαστηριακά μαθήματα, καθώς και πρακτική εξάσκηση στη βιομηχανία διάρκειας έξι εβδομάδων για κάθε έτος σπουδών. Στο τέλος κάθε εξαμήνου, διεξάγονται γραπτές και πρακτικές εξετάσεις για διακρίβωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των σπουδαστών/σπουδαστριών και κατοχύρωση των αντίστοιχων προσόντων.

 

Τα μαθήματα διεξάγονται σε απογευματινό και βραδινό χρόνο (πέντε μέρες την εβδομάδα, Δευτέρα-Παρασκευή).

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ε.Ε. και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά