Ξένια Κορνηλίου: To συναπάντημα ξένων διπλωματών στο Διεθνές Παζάρι

InBusinessNews  24/05/2022 12:47
Ξένια Κορνηλίου: To συναπάντημα ξένων διπλωματών στο Διεθνές Παζάρι

Ξένια Κορνηλίου: To συναπάντημα ξένων διπλωματών στο Διεθνές Παζάρι

InBusinessNews  24/05/2022 12:47

Με χρώματα και μυρωδιές από 20 διαφορετικές χώρες θα γεμίσουν το ερχόμενο Σάββατο οι κήποι του Υπουργείου Εξωτερικών, όπου θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Παζάρι που διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Γυναικών Διπλωματών & Συζύγων σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών.  

Στόχος της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φόρα πριν από δώδεκα χρόνια, είναι να φέρει κοντά τις/τους επικεφαλής των ξένων πρεσβειών στην Κύπρο, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να τους/τις γνωρίσουν και να έλθουν σε επαφή με την κουλτούρα τους, αλλά και να συσφίξουν τις μεταξύ τους σχέσεις. Ταυτόχρονα, η εκδήλωση θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού τα έσοδα θα διατεθούν στον Ερυθρό Σταυρό και το Βαγόνι Αγάπης.

Το Διεθνές Παζάρι απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και θα είναι ανοικτό από τις 10 π.μ. μέχρι τις 17:00  μ.μ., με το κοινό να μπορεί να εισέρχεται στον χώρο από την είσοδο που βρίσκεται επί της Κυριάκου Μάτση.

Διαβάστε εδώ: Διεθνές Παζάρι Κυπριακού Συνδέσμου Γυναικών Διπλωματών & Συζύγων

Μιλώντας στο InBusinessNews, η πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Γυναικών Διπλωματών & Συζύγων, Ξένια Κορνηλίου, υπέδειξε το συγκεκριμένο παζάρι αποτελεί μια από τις ποικίλες δράσεις του Συνδέσμου και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πριν 12 χρόνια.

Στο Διεθνές Παζάρι θα συμμετέχουν 20 χώρες, οι οποίες θα πωλούν παραδοσιακά προϊόντα της χώρας τους. Αναλυτικότερα, θα λάβουν μέρος οι εξής χώρες: Βραζιλία, Βουλγαρία, Κίνα, Κούβα, Κύπρο, Αίγυπτος, Φιλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Ελλάδα, Ινδία, Ιρλανδία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Φιλιππίνες, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η κάθε χώρα θα προσφέρει ό,τι μπορεί και διαθέτει. Άλλες θα έχουν φαγητά και άλλες ποτά. Επίσης, θα υπάρχουν χειροτεχνίες, ακόμα και κάποια εξειδικευμένα καλλυντικά και βιβλία second hand», υπέδειξε η κ. Κορνηλίου.

Όσον αφορά το περίπτερο της Κύπρου, σύμφωνα με την κ. Κορνηλίου, θα υπάρχουν διάφορα κυπριακά ποτά, όπως κρασί και ζιβανία, παραδοσιακές σπιτικές μαρμελάδες και άλλα παραδοσιακά προϊόντα.

Αναφορικά με το φαγητό, δεν θα μπορούσε να απουσιάζουν τα σουβλάκια, καθώς και το χαλούμι και λουκάνικο στην πίτα, που θα ψήνονται επί τόπου.

Όπως επισήμανε η κ. Κορνηλίου, ανάμεσα στις εταιρείες που θα προσφέρουν κυπριακά προϊόντα είναι οι φούρνοι Ζορπάς και Πανδώρα, η εταιρεία Μιτσίδης, η ΛΟΕΛ και το οινοποιείο Βασιλειάδης.

 «Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Γυναικών Διπλωματών & Συζύγων, υπάγεται στο Υπουργείο Εξωτερικών και αποσκοπεί στη σύσφιξη σχέσεων των ξένων διπλωματών που έρχονται στην Κύπρο. Μέσα από πολλές δράσεις και εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, αποσκοπούμε στο να γνωρίσουν την κουλτούρα μας», κατέληξε στις δηλώσεις της στο InBusinessNews η κ. Κορνηλίου.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας