Το ΚΝΕ καλωσορίζει τις θέσεις του Ευρωκοινοβουλίου για αναθεώρηση του ETS

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ΚΝΕ) καλωσορίζει τις θέσεις που υιοθέτησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος (ENVI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με την αναθεώρηση του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών της ΕΕ (EU ETS) στο πλαίσιο του νομοθετικού πακέτου “Fit for 55” και ειδικά στο ρόλο των commercial operators και τη δημιουργία ταμείου για τη ναυτιλία.

 

Η Επιτροπή ENVI αναγνώρισε τον σημαντικότατο ρόλο των commercial operators στην απανθρακοποίηση της ναυτιλίας και σύμφωνα με την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει» προτείνει τη συμπερίληψη δεσμευτικής ρήτρας στις συμβάσεις μεταξύ των πλοιοκτητών και των commercial operators, με τους τελευταίους να έχουν την ευθύνη του κόστους των ρύπων όταν καθορίζουν το φορτίο που μεταφέρει ή την διαδρομή και την ταχύτητα του πλοίου.

 

Η Επιτροπής ENVI προτείνει επίσης τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου για τη ναυτιλία, όπου τουλάχιστον το 75% των εσόδων από τα δικαιώματα ρύπων της ναυτιλίας στο EU ETS θα επενδύεται στην απανθρακοποίησή της.

 

Το ΚΝΕ θα συνεχίσει να συνεργάζεται με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στη νομοθετική διαδικασία του πακέτου “Fit for 55” και ιδιαίτερα με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, για την επίτευξη φιλόδοξων αλλά ταυτόχρονα επιτεύξιμων περιβαλλοντικών στόχων, στην πορεία για την πλήρη απανθρακοποίηση της ναυτιλίας.

Δειτε Επισης

Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν