Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η επανάχρηση οικοδομής είναι η νέα τάση

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ραγδαία ανάπτυξη των μεθόδων αποκατάστασης και ενίσχυσης υφιστάμενων οικοδομών. Όπως συμβαίνει σε όλους τους τομείς έτσι και στον χώρο της Πολιτικής Μηχανικής, η επέμβαση της τεχνολογίας άλλαξε καταλυτικά τον τρόπο που οι επαγγελματίες του κλάδου εργάζονται και δημιουργούν. Τα νέα εξειδικευμένα λογισμικά που κάνουν την εμφάνισή τους μετατρέπονται σε πολύτιμα εργαλεία εξέλιξης και καινοτομίας.

Με γνώμονα τις μεγάλες δυνατότητες που παρέχονται ως αποτέλεσμα της διάθεσης εξειδικευμένων υλικών στη χώρα μας, γεγονός, που κάνει ιδιαίτερα ελκυστική την επιλογή επανάχρησης μιας οικοδομής, το 16ο Συνέδριο & Έκθεση Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων που θα διεξαχθεί στις 8 Ιουνίου 2022 φιλοξενεί ομιλία του Ανδρέα Θεοδότου. Ο κ. Θεοδότου, Διευθυντής της Εταιρείας ANDREAS THEODOTOU L.L.C. – Σύμβουλοι Πολιτικοί Μηχανικοί και Ά Αντιπρόεδρος του ΕΤΕΚ θα συζητήσει το θέμα της επανάχρησης παλαιών κτιρίων από τη σκοπιά του Πολιτικού Μηχανικού. Μέσα από την παρουσίαση αυτή θα δοθεί η δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να γνωρίσουν σύγχρονες μεθόδους ενίσχυσης υφιστάμενων κατασκευών, παράλληλα με την ενεργειακή αναβάθμισή τους.

Πλούσιο βιογραφικό

Ο Ανδρέας Θεοδότου είναι κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού στην Πολιτική Μηχανική από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κατέχει τον επαγγελματικό τίτλο Eur.Ing. Διετέλεσε τεχνικός διευθυντής σε εταιρεία μεταλλικών κατασκευών. Το 2008 ίδρυσε το τεχνικό γραφείο ANDREAS THEODOTOU L.L.C. το οποίο παρέχει υπηρεσίες στατικών/αντισεισμικών μελετών, μελετών ενισχύσεως υφιστάμενων κατασκευών, επίβλεψης και διαχείρισης έργων. Από το 2020 έχει εκλεγεί στη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου του ΕΤΕΚ. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ)  για 2 συνεχείς θητείες. Είναι Πρόεδρος της FEANI Κύπρου, μέλος της Μικτής Επιτροπής Δομικών Συμβολαίων Κύπρου (ΜΕΔΣΚ). Συμμετείχε στην επιτροπή ετοιμασίας των Εθνικών Προσαρτημάτων των Ευρωκωδίκων. Έχει πρόσφατα εκλεγεί μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής του ECEC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Επιμελητηρίων).

Το γεγονός που δεν πρέπει να χάσετε

Βασικές πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα ανάπτυξης γης και ακινήτων και οι αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αναμένεται να παρουσιαστούν σε ένα σπουδαίο για τη βιομηχανία γεγονός. Θα συζητηθούν επίσης οι επιπτώσεις από την ουκρανική κρίση, το ProTech καθώς και η βιώσιμη αστική ανάπτυξη. Στο δεύτερο μέρος της διοργάνωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις ανακαίνισης και την επανάχρηση παλαιών κτιρίων, τις αλλαγές στο καθημερινό πολύτιμο έργο του Project Manager λόγω της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας. Σε ξεχωριστή ενότητα το κοινό θα πάρει μια γεύση από τις σύγχρονες τάσεις στον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων. Οι πράσινες κατασκευές και τα βιώσιμα κτίρια βρίσκονται, επίσης, ανάμεσα στα ζητήματα που θα αναλύσουν καταξιωμένοι ομιλητές.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Συνέδριο απευθύνεται σε εταιρείες ανάπτυξης γης, εκτιμητές ακινήτων, κτηματομεσιτικά γραφεία, εργολάβους και κατασκευαστικές εταιρείες, αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, σχεδιαστές εσωτερικού χώρου και γεωτεχνικούς. Αξίζει να το παρακολουθήσουν και μηχανικοί, μηχανολόγοι, μηχανικοί συγκοινωνιών, περιβαλλοντικοί μηχανικοί, μηχανικοί ηλεκτρολογίας καθώς και δομικοί επιθεωρητές, τοπογράφοι, αστικοί και περιφερειακοί σχεδιαστές και Lighting και sound engineers. Απευθύνεται, ακόμη, σε τράπεζες και άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, Λογιστικά/ελεγκτικά/φοροτεχνικά γραφεία, Δικηγορικά γραφεία, Εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων, Επενδυτές και σχετικούς κυβερνητικούς φορείς και ρυθμιστικές αρχές.

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): Blackbook Agency, ΙMR/ Πανεπιστήμιο Λευκωσίας™, KPMG Limited

Με τη στήριξη (μέχρι στιγμής): Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.), Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου, Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, Συμβούλιο Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων, Σύνδεσμος Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου, Invest Cyprus, RICS

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό ΙΝ Βusiness και πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ