Λεμεσός: Μετατρέπεται σε περιφερειακό κόμβο τεχνολογίας

Σημαντικός πόλος έλξης πολυεθνικών εταιρειών είναι τα τελευταία χρόνια η Λεμεσός, που κατάφερε να εξελιχθεί με πρωτοφανή ταχύτητα, συμβάλλοντας έτσι στις προσπάθειες της Πολιτείας για οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Η επόμενη μέρα της πανδημίας, βρίσκει δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς σε μια κούρσα ταχυτήτων όπου στόχος είναι να κερδηθεί το έδαφος που χάθηκε κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Από την μία επιχειρείται η ενίσχυση των μικρομεσαίων και από την άλλη, δίνεται έμφαση στο ξένο επενδυτικό κεφάλαιο.  Ως αποτέλεσμα οι  υποδομές και η τεχνογνωσία στην Κύπρο μπαίνουν σε πρώτο φόντο. Η Λεμεσός αποτελεί ένα εξαίρετο παράδειγμα και η παρουσία των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών παίζει καθοριστικό ρόλο.

Οι εταιρείες τεχνολογίας που επιλέγουν να εγκατασταθούν στην πόλη έχουν μεγάλη επίδραση στην ανάπτυξή της. Προσελκύουν νέες επενδύσεις, τοπικούς και ξένους ειδικευμένους εργάτες και ενισχύουν τη συνολική επιχειρηματικότητα. Δίνουν επίσης νέες δυνατότητες και ευκαιρίες στους κατοίκους της περιοχής που βλέπουν τη Λεμεσό να γίνεται όλο και πιο κοσμοπολίτικη.

To θέμα αυτό αναμένεται να αναλύσουν διεξοδικά κορυφαία στελέχη του κυπριακού επιχειρείν και όχι μόνο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που θα φιλοξενήσει το 2ο Limassol Business and Investment Summit που παρουσιάζει η Prospectacy Ltd και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022. Οι ομιλητές θα εξετάσουν τι άλλο πρέπει να γίνει ώστε η Λεμεσός να γίνει ο απόλυτος προορισμός για εταιρείες τεχνολογίας. Στο πάνελ συμμετέχουν οι Ugne Buraciene, Group CEO της payable, Γεώργιο Μαλέκκου, Γραμματέας του CITEA,  Γιάννης Μάτσης, Chairperson του Invest Cyprus και Yanna Raevskaya, Legal Department Manager της Prospectacy Ltd.


«Χαρτογράφηση» του μέλλοντος
Στο συνέδριο θα επιχειρηθεί η «χαρτογράφηση» του μέλλοντος του λιανικού εμπορίου στη Λεμεσό. Οι κύριες τάσεις, προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι λιανοπωλητές θα βρεθούν στο επίκεντρο. Σημαντική ώθηση καταγράφεται και στον τομέα της ναυτιλίας όπου οι δυνατότητες ανάπτυξης είναι τεράστιες. Η εκπαίδευση, η βιομηχανία και η ιατρική περίθαλψη θα βρεθούν στο μικροσκόπιο σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων των προβλημάτων που συναντώνται στους εν λόγω κλάδους.

Συζήτηση θα διεξαχθεί και αναφορικά με τα ακίνητα. Άλλωστε μεγάλη πρόκληση είναι η εξισορρόπηση μεταξύ της προσέλκυσης διεθνών αγοραστών υψηλών προδιαγραφών και της προσφοράς προσιτής οικονομικά στέγασης στους ντόπιους. Ομιλητές του Συνεδρίου θα παρουσιάσουν συνολικά τις θετικές επιδράσεις που έχει  η παρουσία ξένων επενδυτών στην πόλη και τους τρόπους με τους οποίους ο κορυφαίος επενδυτικός προορισμός καλείται να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς.


Ποιους ενδιαφέρει
Το Συνέδριο που θα διεξαχθεί στο Parklane Resort & Spa, στη Λεμεσό, θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά της φετινής χρονιάς και αναμένεται να προσελκύσει την επιχειρηματική ελίτ της πόλης. Απευθύνεται σε ιδιοκτήτες, διευθύνοντες συμβούλους και άλλα ανώτερα διευθυντικά στελέχη από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Λεμεσό, καθώς και σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, διπλωμάτες, πολιτικούς, την τοπική διοίκηση και τα Μ.Μ.Ε

Λάβετε μέρος και ενημερωθείτε από τα πρόσωπα που βρίσκονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων για τους βασικούς στρατηγικούς στόχους, τη μελλοντική ανάπτυξη και τις προοπτικές της Λεμεσού. Το Συνέδριο θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν και τον τρόπο με τον οποίο τυχόν επέκταση των εργασιών τους στη πόλη θα επηρεάσει θετικά την πορεία της επιχείρησής τους. Όπως πέρσι έτσι και φέτος το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός θα αποτελέσει, εξάλλου, μια εξαιρετική ευκαιρία δικτύωσης και συζήτησης με άλλους Συνέδρους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το περιεχόμενο του Συνεδρίου και για εγγραφές, κάντε κλικ εδώ.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτής: IMH

Κύριος Χορηγός: Prospectacy Ltd

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): Demetriades Handling, Emerland Development, Great Place to Work

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: The Cyprus Institute of Marketing (CIM)

Με τη στήριξη (μέχρι στιγμής): Invest Cyprus

Σε συνεργασία με: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού

Χορηγοί Επικοινωνίας:  περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business, πόρταλ Reporter

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 | Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»
ΙΝ Business Awards: Βραβείο στο City of Dreams Mediterranean στην κατηγορία «Τουρισμός-Ξενοδοχεία-Αναψυχή-Εστίαση»
ΙΝ Business Awards: Στην Chrysostomides Advocates & Legal Consultants το βραβείο στην κατηγορία «Υπηρεσίες»
ΙΝ Business Awards: Στην Cyprus Millers by Hadjigiorkis το βραβείο στην κατηγορία «Εμπόριο-Βιομηχανία»
ΙΝ Business Awards: Στο Smoothie Factory το βραβείο στην κατηγορία «Μικρομεσαία Επιχείρηση»