Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η Αννίτα Δημητρίου είναι πρέσβειρα του Womanifesto

H Έφη Σπύρου και η ομάδα της RUNONART, υποδέχονται με μεγάλη χαρά την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου ως Πρέσβειρα στο έργο WOMANIFESTO. Η συμμετοχή της Προέδρου ολοκληρώνει τον εννοιολογικό άξονα του έργου: τέχνη, πολιτική, αειφορία δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης και έμπρακτης συμβολής στην προώθηση της βιοποικιλότητας των ιδεών, της φροντίδας και της ενδυνάμωσης της γυναικείας φωνής σήμερα χωρίς σύνορα.

 

Όπως αναφέρει η κ. Δημητρίου «To Womanifesto μέσα στον κυκεώνα των προκλήσεων, στις οποίες καλείται άλλοτε να «τσαλακωθεί» και άλλοτε να ορθώσει ανάστημα η ανθρωπότητα, επιχειρεί την ανάδειξη της γυναικείας φύσης, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, μέσα από την τέχνη, την πολιτική, την αειφορία, δίνοντας της φωνή και καυτηριάζοντας κάθε είδους παραβίαση…Το Womanifesto στην ολότητα του και μέσα από κάθε εικαστικό στοπ καρέ, επικοινωνεί την έννοια ενός φυτωρίου, ενός θερμοκηπίου ιδεών και αξιών, με την ελπίδα της «ανθοφορίας», της ωρίμανσης και της εξάπλωσης. Προσωπικά το να συμμετέχω, ως πρέσβειρα σε όλη αυτή τη διαδικασία, είναι ένα κάλεσμα που με τιμά ιδιαίτερα, εντάσσοντας με σε μια συνεχή, εξελικτική διαδικασία συλλογικής αφύπνισης και εγρήγορσης…»

 

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη γίνεται υποστηρικτής του WOMANIFESTO ΙΙ και θα φιλοξενήσει την προβολή του έργου-φιλμ σε μία μοναδική εκδήλωση το πρώτο τρίμηνο του 2023.

 

Όπως ανέφερε η Διευθύντρια Λεβεντείου Πινακοθήκης, Λουκία Λοΐζου-Χατζηγαβριήλ: «…Στηρίζουμε εικαστικές αναζητήσεις και τους διαδρόμους επικοινωνίας που ανοίγουν ή καλύτερα δημιουργούν τέτοιες εκδηλώσεις. Είναι σημαντικό όχι μόνο για τον καλλιτέχνη και τον θεατή ή τον επισκέπτη αλλά γιατί έτσι καταγράφονται στιγμές και δημιουργικές προτάσεις για την εικαστική έκφραση του σήμερα και πως αυτή θα παραμείνει και θα διατηρηθεί και θα προβάλλεται στο μέλλον. Το έργο αυτό αποτελεί μια σύγχρονη εικαστική παρέμβαση σε καιρούς και σε θεματικές δύσκολες που πολλές φορές μπορούν και να αγγίξουν θέματα πέραν των παραδοσιακών, πόσο μάλλον όταν αυτό αποτελεί μια γυναικεία παρουσία και ολοκλήρωση σε ένα μέχρι πρόσφατα ανδροκρατούμενο χώρο που μόλις το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα ή και αργότερα άρχισε να αποδέχεται την γυναικεία ισότιμη παρουσία».

 

Το πρώτο μέρος του φιλμ έχει ολοκληρωθεί και τα γυρίσματα του δεύτερου μέρους για το WOMANIFESTO II θα πραγματοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο του 2022 με την υποστήριξη οργανισμών και κοινού.

 

Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η δράση να λειτουργήσει ως πρόσκληση, πρόκληση για να μπορέσει να διευρυνθεί με την προσθήκη καλλιτεχνικών μανιφέστο από όλο τον κόσμο έτσι ώστε ο διάλογος να υπερβεί τα σύνορα και να μπορέσει να φτάσει ριζωματικά τα 360 λεπτά φιλμ, 360 καλλιτεχνικά μανιφέστο από γυναίκες δημιουργούς.

 

Δείτε το teaser του Womanifesto  I στο https://youtu.be/xqqaDF_-m1w

RUNONART RUN FOR CHANGE

Δωρεές για το WOMANIFESTO II

@RUNONART A.M.K.E/ SWIFT-BIC: PIRBGRAA / GR76 0172 0520 0050 5209 8800 334

Paypal.me/RUNONART

Contact: runonart@gmail.com

 

@runonart.com FB, Insta, LinkedinVimeo , YouTube

 

WOMANIFESTO I

Οργάνωση: RUNONART AMKE

Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Παραγωγή: Έφη Σπύρου, Εικαστικός

 

Καλλιτέχνες: Άγκατα Δαρλάση, Βαρβάρα Ρούσσου, Έλενα Τοπαλίδου, Ευτυχία Παναγιώτου, Μάρω Μιχαλακάκου, Μάρω Φασουλή, Μυρτώ Ξανθοπούλου, Νεφέλη Σαρρή, Πολίνα Κρεμαστά, Παυλίνα Μάρβιν, Ράνια Μπέλλου, Τώνια Τζιρίτα Ζαχαράτου, Μαρία Γιαγιάννου, Χρύσα Βαλσαμάκη.

 

Φωτογραφία: Έμμα Λουίζ Χαραλάμπους

Διευθύντρια Φωτογραφίας-κινηματογράφηση: Ζέτα Σπυράκη.

Boηθός σκηνοθέτη: Σωκράτης Μορφονιός

Βοηθός Παραγωγής: Δανάη Κρίκη

Επιμέλεια αντικειμένων: Μυρτώ Κριτσωτάκη

Μake up: Freddy Make-up Stage [Σ. Καραμιχάλη, Α. Μπαλαμπουγιούκα, Κ. Πανάγου, Α. Κλάρκ, Χ. Κυριτσοπούλου, Β. Μακρυγιαννάκη, Γ. Παπαδοπούλου, Μ. Μάρκου, Ι. Δουρδουμπάκη, Μ. Γραμματικά]

Βοdy Painting για την Έλενα Τοπαλίδου: Βασιλική Κήτα

Hair: Mαρία Χατζηθεοδώρου

Γλυπτό για την Έλενα Τοπαλίδου: Μαρίτα Αμοργιανού

Κάμερα Β/Βοηθός Κάμερα: Αντρέας Σμυρίλλιος

Ήχος: Θεόφιλος Μποτονάκης

Μοντάζ: Γιώργος Αλεφάντης

Sound composition-sound design: Δημήτρης Τσούκας

Coloring and consulting: Μάριος Στυλιανού

Teaser: Χαράλαμπος Βαρελιάς

Mετάφραση-υποτιτλισμός: Μυρτώ Κορομάντζου

Σχεδιασμός αφίσας: Ηώ Χαβιάρα

 

Υποστηρικτές: Λουκία Λοΐζου-Χατζηγαβριήλ, Δέσπω Λευκαρίτη, Εύα Ράπτη, Γεωργία Σταυροπούλου, Μαργαρίτα Σταυροπούλου, Ιsabelle Kountoure, Christina Rydberg, Κλέλια Ελευθεριάδου, Άντρη Γεωργίου, Χρύσα Ζάρκαλη, Peter Hadersdorfer, Georgios Tsiogkas, Paolo Marzano, Μιχάλης Γρυλάκης

 

Αmbassador: Αννίτα Δημητρίου-Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου &

Δρ. Ξένια Λοιζίδου- Aκτομηχανικός

 

Mentor: Γιώργος Ζερβίδης, Marketing και Brand Strategist

Ευχαριστίες:  Μαρία Παπαφίγκου, Μάγια Σέμου, Μαρία Δεληγιάννη, Αρίστη Πεχλιβανίδου, Μαρίζα Κεφαλά, Εκάτη Σαρρή, Θησέας Κάλης, Κατερίνα Κώτσου, Μυρτώ Αναστασοπούλου, Μαριέττα Βέττα, Ξένια Θεμελή, Ξένια Καλδάρα, ποστόλης Λάμπρου, Δημήτρης Μεραμβελιωτάκης, Ιάσων Θεοφάνου, Σταύρος Ζωγραφάκης, Ιορδάνης Χατζηπαυλίδης, Άρης Γεωργιάδης

.

RUNONART

Art Production, Promotion and Empowerment

 

Η RUNONART είναι μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία με γνώμονα τον καλλιτέχνη και στόχο την ενδυνάμωση της σύγχρονης τέχνης μέσα από συλλογικά διεπιστημονικά και διακαλλιτεχνικά έργα και την προβολή των εγχώριων καλλιτεχνικών κοινοτήτων με καινοτόμους τρόπους. Η RUNONART εμπνέει την κοινωνική αλλαγή και διεγείρει τον δημόσιο διάλογο σε καίρια θέματα.

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ