Ευκαιρίες και προκλήσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Η εκπαίδευση είναι ένας από τους σημαντικότερους κοινωνικούς θεσμούς. Θεωρείται ευρέως ως ένας από τους κύριους μηχανισμούς ανάπτυξης κάτι που σημαίνει πως η σχέση ποιότητας εκπαίδευσης και οικονομικής απόδοσης είναι στενή. Η εκτίμηση ότι η εκπαίδευση έχει σημαντικό θετικό αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη και την αειφόρο ανάπτυξη είναι κοινώς αποδεκτή και ανάμεσα στα άτομα που βρίσκονται σε κέντρα λήψης αποφάσεων. Γνωρίζουν ότι η σχέση μεταξύ της ανάπτυξης του ανθρώπινου κεφαλαίου και της οικονομικής ανάπτυξης αποτελεί βασικό παράγοντα για μια υγιή οικονομία που να λειτουργεί ομαλά.

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι η τελευταία βαθμίδα εκπαίδευσης που μας παρέχει το κράτος και μία από τις πιο κρίσιμες. Η πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά την ανώτερη εκπαίδευση στοχεύει στην ικανοποίηση των τοπικών αναγκών για ανώτερη εκπαίδευση καθώς και στην καθιέρωση της Κύπρου ως περιφερειακό εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για διεθνείς ακαδημαϊκούς και φοιτητές.

Βελτίωση… επιδόσεων από τη Λεμεσό

Για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Λεμεσό, τις Ευκαιρίες και τις Προκλήσεις αναμένεται να μιλήσει ενώπιον του 2ου Limassol Business and Investment Summit, ο Γιάνγκος Χατζηγιάννης. Η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Κύπρο υπήρξε σημαντικός πυλώνας για την οικονομική ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας τα τελευταία 10 χρόνια. Η Λευκωσία ήταν το επίκεντρο αυτής της εξέλιξης, αλλά η Λεμεσός πλησιάζει και οι ευκαιρίες παραμένουν. O κ. Χατζηγιάννης θα αναλύσει τις προκλήσεις που ενδεχομένως να βρει μπροστά της η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τα επόμενα χρόνια και ιδιαίτερα μετά την πανδημία και το πώς τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Κύπρο θα μπορούσαν να μεταμορφωθούν.

Η αγορά στο επίκεντρο συζητήσεων

Στο συνέδριο θα επιχειρηθεί και χαρτογράφηση του μέλλοντος του λιανικού εμπορίου στη Λεμεσό. Οι κύριες τάσεις, προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι λιανοπωλητές θα βρεθούν στο επίκεντρο. Σημαντική ώθηση καταγράφεται και στον τομέα της ναυτιλίας όπου οι δυνατότητες ανάπτυξης είναι τεράστιες.

Η εκπαίδευση, η βιομηχανία και η ιατρική περίθαλψη θα βρεθούν στο μικροσκόπιο σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων των προβλημάτων που συναντώνται στους εν λόγω κλάδους.

Συζήτηση θα διεξαχθεί και αναφορικά με τα ακίνητα. Άλλωστε μεγάλη πρόκληση είναι η εξισορρόπηση μεταξύ της προσέλκυσης διεθνών αγοραστών υψηλών προδιαγραφών και της προσφοράς προσιτής οικονομικά στέγασης στους ντόπιους. Ομιλητές του Συνεδρίου θα παρουσιάσουν συνολικά τις θετικές επιδράσεις που έχει  η παρουσία ξένων επενδυτών στην πόλη και τους τρόπους με τους οποίους ο κορυφαίος επενδυτικός προορισμός καλείται να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς.

Ποιους ενδιαφέρει

To 2o Limassol Business and Investment Summit που παρουσιάζει η Prospectacy Ltd και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, θα διεξαχθεί στο Parklane Resort & Spa, στη Λεμεσό, θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά της φετινής χρονιάς και αναμένεται να προσελκύσει την επιχειρηματική ελίτ της πόλης. Απευθύνεται σε ιδιοκτήτες, διευθύνοντες συμβούλους και άλλα ανώτερα διευθυντικά στελέχη από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Λεμεσό, καθώς και σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, διπλωμάτες, πολιτικούς, την τοπική διοίκηση και τα Μ.Μ.Ε. Λάβετε μέρος και ενημερωθείτε από τα πρόσωπα που βρίσκονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων για τους βασικούς στρατηγικούς στόχους, τη μελλοντική ανάπτυξη και τις προοπτικές της Λεμεσού. Το Συνέδριο θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν και τον τρόπο με τον οποίο τυχόν επέκταση των εργασιών τους στη πόλη θα επηρεάσει θετικά την πορεία της επιχείρησής τους. Όπως πέρσι έτσι και φέτος το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός θα αποτελέσει και μια εξαιρετική ευκαιρία δικτύωσης και συζήτησης με άλλους Συνέδρους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το περιεχόμενο του Συνεδρίου και για εγγραφές, κάντε κλικ εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτής: IMH

Κύριος Χορηγός: Prospectacy Ltd

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): Demetriades Handling, Emerland Development, Great Place to Work

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: The Cyprus Institute of Marketing (CIM)

Με τη στήριξη (μέχρι στιγμής): Invest Cyprus

Σε συνεργασία με: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού

Χορηγοί Επικοινωνίας:  περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business, πόρταλ Reporter

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 | Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»