Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

«The new norm on Whistleblowing in the Workplace-Compliance & Tools»

H PRIORITY Α.Ε., πρωτοπόρος συμβουλευτική εταιρεία επιχειρήσεων στους τομείς οργάνωσης, ψηφιακού μετασχηματισμού και εκπαίδευσης, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο Online Workshop στις 31/5/2022 (10.00-11.00) με θέμα “The new norm on Whistleblowing in the Workplace – Compliance & Tools”.

Το δωρεάν διαδικτυακό workshop της PRIORITY αποσκοπεί στην παρουσίαση του νέου νομικού πλαισίου για την προστασία των προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Οδηγία (EE) 2019/1937 - EU Whistleblowing Directive). Ακόμα, θα παρουσιαστεί το Whistleblowing λογισμικό της EQS, με το οποίο διασφαλίζεται η συμμόρφωση των οργανισμών με τις υποχρεώσεις τους από την εν λόγω Οδηγία.

Η Ευρωπαϊκή Οδηγία για την προστασία των προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις του δικαίου της Ένωσης (Οδηγία ΕΕ 2019/1937) ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2019 για να παρέχει και να προωθήσει έναν ασφαλή τρόπο στους πολίτες για αναφέρουν κάθε είδους παραβιάσεις ή παραπτώματα στο εργασιακό τους περιβάλλον (ιδιωτικό ή δημόσιο) και όχι μόνο.

Οι τύποι ανησυχίας που μπορεί να εγείρονται στο πλαίσιο ενός συστήματος τέτοιων καταγγελιών, σχετίζονται με σοβαρά και ευαίσθητα θέματα που θα μπορούσαν να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στις δραστηριότητες κάθε εταιρείας. Τα προαναφερθέντα θέματα μπορεί να αναφέρονται –μεταξύ άλλων– σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δωροδοκία ή διαφθορά, κάθε είδους απάτη, σοβαρές παραβιάσεις των εσωτερικών πολιτικών και διαδικασιών της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας δεδομένων και γενικότερα κατά της ζωής ή της υγείας των ατόμων, καθώς και σοβαρές μορφές διακρίσεων ή παρενόχληση.

Η PRIORITY χάρη στην εμπειρία της στην εφαρμογή πολιτικών Whistleblowing σε εταιρικό περιβάλλον, σύννομων με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά και στην εξειδίκευσή της στις λύσεις λογισμικού της EQS, είναι σε θέση να βοηθήσει όλες τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν Συστήματα Εσωτερικών Διαύλων Αναφοράς, καθώς και συγκεκριμένους κώδικες συμπεριφοράς και εργαλεία ανώνυμης καταγγελίας.

Για να δηλώσετε έγκαιρα ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή, μπορείτε να συμπληρώσετε την πιο κάτω ηλεκτρονική φόρμα: Registration Form

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου