Το Cyprus Seeds διοργάνωσε την πρώτη εκδήλωση δικτύωσης στο Λονδίνο

Το Cyprus Seeds, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος στηρίζει την εμπορευματοποίηση τεχνολογιών αιχμής που προέρχονται από τα κυπριακά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, οργάνωσε την πρώτη εκδήλωση δικτύωση στο Λονδίνο η οποία πραγματοποιήθηκε στις 28 Απριλίου στο Science Museum.

 

Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, κύριος Αντρέας Κακουρής, ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κύριος Στέλιος Χειμώνας, ο Dragon on Dragons’ Den, κύριος Θίο Παφίτης και ένα μεγάλος αριθμός μελών της οικογένειας Λεβέντη και Γιώργου Δαυίδ τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

 

Tην εκδήλωση χαιρέτισαν ο κύριος Αναστάσιος Π. Λεβέντης, Πρόεδρος του ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, ο κύριος Γιώργος Δαυίδ, συνιδρυτής του Cyprus Seeds, και ο Στέλιος Χειμώνας. Στην ομιλία του, ο κύριος Γιώργος Δαυίδ τόνισε τη σημαντική συμβολή του Cyprus Seeds στη διατήρηση του ταλαντούχου ανθρώπινού δυναμικού στην Κύπρο καθώς δίνει ευκαιρία στους ερευνητές να μετατρέψουν την ακαδημαϊκή τους έρευνα σε νεοφυείς εταιρείες, συνεισφέροντας παράλληλα στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην οικονομική ανάπτυξη. O κύριος Στέλιος Χειμώνας έδωσε συγχαρητήρια στους δωρητές, μέντορες και τη διοίκηση του Cyprus Seeds οι οποίοι συμβάλλουν στην ενίσχυση της καινοτομίας στην Κύπρο, που όπως είπε είναι ‘o μοναδικός τρόπος για την ανάπτυξη μιας πράσινης και βιώσιμης οικονομίας’.

 

  

  

 

Η κυρία Μαρία Γεωργιάδου, Γενική Διευθύντρια του Cyprus Seeds, παρουσίασε  το πρόγραμμα χρηματοδότησης και τις δραστηριότητες του οργανισμού όπως και τις πιο σημαντικά ορόσημα/επιτυχίες που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία τρία χρόνια επιτυχούς δραστηριοποίησης του οργανισμού.

 

Ενώπιον του κοινού, όπου μεταξύ άλλων περιλάμβανε επενδυτές, εμπειρογνώμονες μεταφοράς τεχνολογίας, Κύπριους επαγγελματίες του Λονδίνου, ακαδημαϊκούς και διδακτορικούς φοιτητές από κορυφαία βρετανικά πανεπιστήμια, οι τέσσερις ακαδημαϊκές ομάδες του Cyprus Seeds  παρουσίασαν τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες τους σε επτά λεπτά η καθεμία. Πιο κάτω παρουσιάζονται εν συντομία τα προϊόντα/υπηρεσίες της κάθε ομάδας:

 

  • Ablasonic/Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Ρομποτικό σύστημα που χρησιμοποιεί θεραπευτικούς υπερήχους για μη παρεμβατική θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος.
  • SOLEX/Πανεπιστήμιο Κύπρου: Συσκευή γρήγορης και έγκαιρης διάγνωσης απώλειας απόδοσης των φωτοβολταϊκών πάνελ.
  • DIMEC/Πανεπιστήμιο Κύπρου: Ηλεκτρομητρογράφος, συσκευή η οποία διαβάζει ηλεκτρικά σήματα της μήτρας της μη εγκύου.
  • ARTES/Ινστιτούτο Κύπρου: Καινοτόμο σύστημα πιστοποίησης έργων τέχνης.

 

Στην καταληκτική του ομιλία, ο κύριος Αντρέας Μακρίδης, Πρόεδρος της Markides Associates Consultants, αναφέρθηκε στα κοινά χαρακτηριστικά που έχει το Cyprus Seeds με τους αρχαίους Έλληνες. Ο κύριος Θίο Παφίτης, σε χαιρετισμό του, έδωσε συγχαρητήρια στις ακαδημαϊκές ομάδες του Cyprus Seeds και στη Γενική Διευθύντρια του οργανισμού για το εξαιρετικό τους έργο.

 

  

  

Η εκδήλωση χρηματοδοτήθηκε και στηρίχτηκε από το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, την Εurobank Kύπρου και τους οργανισμούς Hellenic Bankers Association, Hellenic Tech Network και Circular Economy Alliance οι οποίοι έχουν έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Το Cyprus Seeds πρόκειται να ανακοινώσει την τρίτη πρόσκληση χρηματοδότησης το Σεπτέμβριο όπου θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους ερευνητές της Κύπρου να εμπορευματοποιήσουν την ακαδημαϊκή τους έρευνα.

 

  

 

 

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative), το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, η ΕΥ Kύπρου και η Eurobank Κύπρου συνεχίζουν να στηρίζουν το Cyprus Seeds για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Πρόσφατά, εταιρείες όπως η ExxonMobil Kύπρου και Genesis Farma έχουν προστεθεί στο διακεκριμένο δίκτυο δωρητών του οργανισμού.

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας