ESG Advisory services: Infocredit Group και η Aspon Consulting σε μια νέα συνεργασία

Σε μια νέα σημαντική συνεργασία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών ESG έχουν προχωρήσει οι κορυφαίες εταιρείες στο είδος τους, Infocredit Group, πάροχος λύσεων κανονιστικής συμμόρφωσης και διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου και Aspon Consulting, εταιρεία συμβούλων διαχείρισης.

Με κύριο γνώμονα την σημασία του ESG στο σημερινό οικονομικό/κοινωνικό περιβάλλον και αφουγκραζόμενες την στροφή των επιχειρηματικών πρότυπων στη βιωσιμότητα, η συνεργασία έρχεται να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντιληφθούν την πραγματική αξία του ESG δημιουργώντας τις κατάλληλες, για τον τομέα τους, στρατηγικές. Το τελικό αποτέλεσμα είναι η αύξηση της κερδοφορίας και της βιωσιμότητάς τους, ο μετριασμός των κινδύνων και η λήψη τεκμηριωμένων και σωστών αποφάσεων.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στη σημερινή εποχή, οι εταιρείες καλούνται από διαφορετικούς ενδιαφερόμενους φορείς (εργαζόμενοι, πελάτες, μέτοχους, επενδυτές, ρυθμιστικές αρχές) να επενδύσουν σε πρακτικές ESG.  Θεωρείται ως το πλέον σημαντικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτου μεγέθους ή επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Οι εταιρείες οφείλουν να επενδύσουν σε προγράμματα ESG και βιώσιμης ανάπτυξης που τις βοηθούν να λαμβάνουν τις κατάλληλες αποφάσεις αναφορικά με το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση (ESG). Επιπλέον, το ESG εξοπλίζει τους οργανισμούς ώστε να γίνουν πιο ανθεκτικοί σε πιθανούς κινδύνους ενώ παράλληλα είναι παγκοσμίως γνωστό ότι η ενσωμάτωση των ESG αρχών βοηθά στην κερδοφορία και στα καλά οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών σε πολλαπλά επίπεδα.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Με την πολύχρονη εμπειρία μας στη συμβουλευτική και μέσα από την χρήση του υπερσύγχρονου εργαλείου, Resilisense, παρέχουμε στους οργανισμούς πολύτιμες συμβουλές και προτάσεις για τη βελτίωση και τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών, διαδικασιών και πρακτικών τους στο κομμάτι της βιωσιμότητας και αειφόρας.  Εντοπίζουμε τις ανάγκες των πελατών μας, χαράζουμε στρατηγικές που εξυπηρετούν τους στόχους και το όραμα τους, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα και αποτελεσματικά. Μέσα από την αξιοποίηση του Resilisense, δίνεται η ευκαιρία στις εταιρείες να χαράξουν μια νέα κουλτούρα υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ESG επικοινωνήστε με την Infocredit Group στο +35722398000 ή με email στο esgadvisory@infocreditgroup.com, www.infocreditgroup.com

  • Infocredit Group

Η Infocredit Group αποτελεί τον κορυφαίο πάροχο εμπορικών πληροφοριών και λύσεων σε θέματα διαχείρισης κινδύνων με εμπειρία πέραν των 50 χρόνων. H εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου, Κανονιστικής Συμμόρφωσης, Υπηρεσίες ESG και Συμβουλευτικές υπηρεσίες, Ανάκτησης Οφειλών, Τηλεφωνικού Κέντρου, Επαγγελματικής Κατάρτισης και Digital Marketing.

Μέσα από ένα διεθνές αναγνωρισμένο δίκτυο στρατηγικών εταίρων,όπως Lexis Nexis Risk Solutions, Finclude, VinciWorks, CICM, ICSA, MACM, η Infocredit Group παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις βοηθώντας τις επιχειρήσεις στην εκπλήρωση των οικονομικών, νομικών και ηθικών τους υποχρεώσεων. Με γραφεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και παρουσία σε Ελλάδα, Μάλτα, Ρωσία και Ρουμανία η Infocredit Group παρέχει λύσεις και στη διεθνή αγορά.

  • Aspon Consulting

Η Aspon Consulting είναι μια εταιρεία management consulting με έδρα την Κύπρο, αφοσιωμένη στην παροχή καινοτόμων και ολοκληρωμένων λύσεων στους πελάτες της.

Η Aspon Consulting παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με επιχειρηματικά σχέδια και χρηματοδοτική υποστήριξη, εταιρική κοινωνική ευθύνη και διαχείριση αειφορίας, περιβαλλοντική διαχείριση, Ευρωπαϊκά προγράμματα/επιχορηγήσεις, όπως και εκπαίδευση γύρω από μια σειρά θεμάτων. Βασιζόμενη στην τεχνογνωσία όσον αφορά την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και τη Διαχείριση Αειφορίας, η Aspon Consulting έχει επίσης αναπτύξει ένα εξειδικευμένο λογισμικό (Web-based), το οποίο μπορεί να βοηθήσει τους οργανισμούς να αξιολογήσουν τον εαυτό τους, την αλυσίδα εφοδιασμού τους, τις θυγατρικές ή/και τα μέλη τους σχετικά με τις πρακτικές που ακολουθούν και σχετίζονται με την εταιρική κοινωνική ευθύνη και τον εντοπισμό κινδύνων που δύναται να προκύψουν, βοηθώντας τους να βελτιώσουν την απόδοσή

Δειτε Επισης

Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Το ευρωπαϊκό έργο Waste Wisely Cyprus on Tour