Mariya Gabriel: Πολιτικές για πιο πράσινο και πιο δημοκρατικό μέλλον

Ενώπιων του πρώτου Democracy Forum (Φόρουμ για τη Δημοκρατία) μίλησε η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Mariya Gabriel.

Κατά την ομιλία της στο μεγάλο γεγονός για τη δημοκρατία, η κ. Gabriel διεμήνυσε αρχικά ότι εντός του 2022 θα προωθηθούν οι ιδέες των πολιτών για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος, ενός μέλλοντος πιο πράσινου και πιο δημοκρατικού.

Ανακοίνωσε ταυτόχρονα τη δημοσιοποίηση έρευνας ευρωβαρομέτρου με τίτλο «Νεολαία και Δημοκρατία», που πραγματοποιήθηκε συγκεντρώνοντας ιδέες δεκάδων χιλιάδων νέων εντός της Ε.Ε. «Είναι σημαντικό να παραμένουμε ενωμένοι», διεμήνυσε, για πει πως το ευρωβαρόμετρο δείχνει πως η νεολαία κατανόησε τη σημασία των εκλογών. «Η συμμετοχή των νέων είναι πολύ σημαντική», υπογράμμισε.

Λόγο έκανε και για τη ψηφιακή πλατφόρμα, «ένα πραγματικό ταξίδι μέσα από τα οράματα της νέας γενεάς». Και αυτό, γιατί μπορούμε κυριολεκτικά να ακούσουμε τις φωνές των νέων. Στο σημείο αυτό, η Επίτροπος έστειλε μήνυμα στους νέους: «Κάντε τη φωνή σας να ακουστεί και με πάθος. Εμείς θα δώσουμε πρωτοβουλίες. Έχουμε ανάγκη τα μηνύματά σας», υπογράμμισε.

Στο Fireside Chat που ακολούθησε, η Επίτροπος συνομίλησε με την Βενετία Παπά, Λέκτορα, στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Κύπρου.

Όπως είπε η Επίτροπος, η νεολαία μπορεί να συμμετάσχει και πρέπει όσοι βρίσκονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων να δουν σε ποιους τομείς πρέπει να γίνουν προσπάθειες και πώς να προσεγγίσουν τους νέους και τις νέες. Υπάρχουν πάνω από 2000 δραστηριότητες στην Ευρώπη που συνέτειναν προς την ορθή κατεύθυνση, είπε,  καλώντας ξανά τη νεολαία να παρουσιάσουν τυχόν ιδέες που έχουν για οργάνωση δραστηριοτήτων.

Τοποθέτηση έκανε και σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία. Στο ερώτημα «τι κάνετε για την προώθηση της ειρήνης», η κ. Gabriel σχολίασε ότι με βάση το ευρωβαρόμετρο οι νέοι έχουν ως πρώτη απαίτηση τη διατήρηση ειρήνης. Η εκπαίδευση, το κλίμα η ένταξη η απασχόληση και η ψυχική υγεία είναι προτεραιότητα για τους νέους. Αυτές παραμένουν, έστω κι αν υπάρξει αλλαγή της κατάστασης, σχολίασε. «Πρέπει να υπάρξει βαθύς στοχασμός», ομολόγησε, για να εκφράσει την εκτίμηση ότι η νεολαία μας είναι κινητική και εκφράζει την αλληλεγγύη τους στην Ουκρανία. Ήδη, είπε, έχουν τροχοδρομηθεί για το 2022 διοργανώσεις  δραστηριοτήτων σχετικά με την Ουκρανία.

Εκτεταμένη αναφορά έκανε και στον αγώνα που είναι σε εξέλιξη κατά της παραπληροφόρησης, ο οποίος επιτυγχάνεται, μεταξύ άλλων, μέσω της εκπαίδευσης. Ενδεικτικά, η  Επίτροπος μίλησε για περαιτέρω ευαισθητοποίηση των νέων για το θέμα, μέσα από τις συνέργειες που γίνονται με σχολεία και εργαστήρια.

Δειτε Επισης

Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα