Η Ευρώπη πρόσφορο έδαφος για έξυπνες πόλεις

Η ατζέντα της Ευρώπης ανέκαθεν περιείχε στρατηγικές που αποσκοπούν στην άνοδο της ευημερίας των πολιτών της. Η βελτιστοποίηση των πόρων, βασική προϋπόθεση για επίτευξη του στόχου, γίνεται με σειρά μέτρων και πολιτικών. Ανάμεσά τους και η δημιουργία οικοσυστήματος έξυπνων πόλεων. Στην πορεία προς την καινοτομία κα την καλύτερη ποιότητα ζωής, ένας σημαντικός αριθμός ευρωπαϊκών πόλεων κατάφερε να εφαρμόσει σύγχρονες τεχνολογίες στις δημόσιες υπηρεσίες και να κάνει τη διαφορά.

Αναμφισβήτητα, η Κοπεγχάγη είναι μία απ’ αυτές. Τα data αποτελούν ένα εξαιρετικό εργαλείο που αξιοποίησε το Solutions Lab της δανέζικης πόλης. Το πιο συναρπαστικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι οι δημόσιες αρχές προσφέρουν αυτές τις λύσεις βασισμένες και σε πιστοποιημένα data από την ιδιωτική σφαίρα.

Οι προκλήσεις ενός αυξανόμενου αστικού πληθυσμού στην Κοπεγχάγη, που έχουν να κάνουν κυρίως με την παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση, αντιμετωπίζονται με τη διαρκή συνεργασία μεταξύ εταιρειών και παρόχων γνώσης -γνωστοί και ως παρόχοι δεδομένων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο μια πιο έξυπνη πόλη αλλά και μια πιο πράσινη πόλη. Η Κοπεγχάγη είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα έξυπνης πόλης που  συνδυάζει περιβαλλοντικές φιλοδοξίες με τεχνολογικές πρωτοβουλίες.

Τα μυστικά της επιτυχίας

Το πώς δημιουργούμε μοναδικό οικοσύστημα έξυπνων πόλεων μέσα από καινοτομία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι το ζήτημα που θα αναλύσει κατά τη διάρκεια του 2ου Limassol Business and Investment Summit ο Anders Sloth Nielsen, Senior Investment Manager και Head of Sustainable Cities and Mobility της Copenhagen Capacity.

O Nielsen θα παρουσιάσει στους συνέδρους τον τρόπο με τον οποίο η Κοπεγχάγη δημιούργησε ένα κορυφαίο σε παγκόσμιο επίπεδο οικοσύστημα καινοτομίας σε ό,τι αφορά έξυπνες πόλεις μέσα από τις συνεργασίες μεταξύ δημοσίου και ιδιωτών, καλωσορίζοντας την καινοτομία από τον ιδιωτικό τομέα σε μεγάλη κλίμακα. Η ομιλία του θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να μάθει πληροφορίες αναφορικά με τον στόχο της Κοπεγχάγης να γίνει η πρώτη πόλη στον κόσμο με ουδέτερο Co2 έως το 2025 και γιατί η τεχνολογία έξυπνης πόλης είναι από τις πιο σημαντικές στην ατζέντα βιωσιμότητας.

Ο Anders Sloth Nielsen έχει μια δεκαετία εμπειρίας στον τομέα του cleantech και ειδικεύεται στην αστική ανάπτυξη και στο πώς οι τεχνολογίες έξυπνων πόλεων μπορούν να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη βιώσιμων πόλεων του μέλλοντος. Επί του παρόντος, ο Anders είναι Senior Investment Manager κα ο Head of Sustainable Cities, former Smart Cities, and Mobility στο Copenhagen Capacity όπου το έργο του επικεντρώνεται στην παροχή συμβουλών σε ξένες εταιρείες και επενδύσεις για επενδυτικές ευκαιρίες στην Κοπεγχάγη. Πριν από την CopCap, ο Anders εργαζόταν σε έναν παγκοσμίως αναγνωρισμένο cluster οργανισμό, αναλαμβάνοντας διεθνή cleantech έργα μέσω συνεργασιών. Ο Anders είναι επίσης ο ιδρυτής του start-up δικτύωσης SaaS, όπου εξασφαλίστηκαν με επιτυχία επενδύσεις από το Danish Innovation Fund.

Η δυναμική μιας κυπριακής πόλης

To 2o Limassol Business and Investment Summit που παρουσιάζει η Prospectacy Ltd και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 θα αναδείξει το πώς η πόλη μπορεί να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο την δυναμική της και τι άλλο χρειάζεται να γίνει από τη δημόσια και ιδιωτική σφαίρα ώστε να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό με άλλες μεγάλες ανεπτυγμένες πόλεις του κόσμου.

Δηλώστε συμμετοχή και πληροφορηθείτε από τους πρωταγωνιστές που κινούν τα επιχειρηματικά νήματα της πόλης για τις καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται, πάντως, οι συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για την τουριστική προοπτική της πόλης, το λιανεμπόριο, τα ακίνητα και τις στρατηγικές που είναι στα σκαριά ώστε η περιοχή να καταστεί ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό κέντρο.

Το Συνέδριο που θα διεξαχθεί στο Parklane Resort & Spa, στη Λεμεσό απευθύνεται σε επιχειρηματικούς ηγέτες, CEO’s, Managing Directors, Προέδρους και Μέλη ΔΣ και άλλους εκπροσώπους μεγάλων Οργανισμών με έδρα τη Λεμεσό. Ενδιαφέρει επίσης κυβερνητικά στελέχη, διπλωμάτες και άλλους πολιτικούς σε κέντρα λήψης αποφάσεων και Μ.Μ.Ε.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το περιεχόμενο του Συνεδρίου και για εγγραφές, κάντε κλικ εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτής: IMH

Κύριος Χορηγός: Prospectacy Ltd

Χορηγός (μέχρι στιγμής): Demetriades Handling, Great Place to Work

Με τη στήριξη (μέχρι στιγμής): Invest Cyprus

Σε συνεργασία με: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού

Χορηγοί Επικοινωνίας:  περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business, πόρταλ Reporter

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 | Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού