Αυξημένα τα περιστατικά απάτης στις επιχειρήσεις

Η πανδημία και η κρίση στην Ευρώπη λόγω πολιτικών εξελίξεων δεν είναι οι μόνοι παράγοντες που προκαλούν απώλειες στις επιχειρήσεις. Η τεχνολογία ένα πολύτιμο εργαλείο για κάθε Οργανισμό, μπορεί να μετατραπεί στα λάθος χέρια, σε ένα μέσο απάτης. Η πάταξή του εγκλήματος στις εταιρείες, η καλλιέργεια της εταιρικής κουλτούρας και συμπεριφοράς, η κατανόηση της εξαπάτησης, η καταδίωξη περιουσιακών στοιχείων και η προστασία των θυμάτων κρίνονται αναγκαία όσο ποτέ.

Κατ’ ακρίβειαν, οι προκλήσεις για όσους κυνηγούν τους «δράστες» είναι τεράστιες στη σύγχρονη εποχή και συνεχώς διαφοροποιούνται. Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες,  περίπου το 33% των επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν όλο και πιο συχνά περιστατικά απάτης, χρόνο με χρόνο. Εσωτερικά, μη εντοπίσιμα ζητήματα όπως η  υπεξαίρεση περιουσιακών στοιχείων μπορεί να αφήσουν κενά που θα εκμεταλλευτούν άτομα και επιχειρήσεις για δόλιες οικονομικές πράξεις, προκαλώντας μικρή έως τεράστια απώλεια εσόδων.

Η πρόληψη και η ανίχνευση είναι ζωτικής σημασίας για την ελαχιστοποίηση της οικονομικής απώλειας. Κάθε οργανισμός θα πρέπει να έχει ένα σχέδιο, καθώς η πρόληψη της απάτης είναι πολύ πιο εύκολη από την ανάκτηση των ζημιών μετά τη διάπραξη μιας απάτης.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες συνδράμουν στις προσπάθειες της Ε.Ε ενισχύοντας διαρκώς τα Προγράμματα τους για την προστασία από απάτη μέσα από τον εντοπισμό νέων πιο αποτελεσματικών λύσεων. Δυστυχώς, οι απατεώνες συνεχίζουν να βρίσκουν τρόπους να ξεφύγουν κι αυτό γιατί το χρονικό χάσμα μεταξύ της ψηφιακής καινοτομίας και των κοινοτικών ρυθμίσεων αφήνει ανοιχτό παράθυρο στους απατεώνες να επωφεληθούν από τις νέες τεχνολογίες.

Το 5ο Cyprus Anti-Fraud Conference που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 στο Hilton Nicosia έρχεται για να προσφέρει στους επαγγελματίες τα απαραίτητα εργαλεία και γνώσεις για να τους βοηθήσει να περιηγηθούν στις πολύπλοκες δομές του οικονομικού εγκλήματος.

Το γεγονός απευθύνεται σε επαγγελματίες από λογιστικά, ελεγκτικά και φορολογικά γραφεία, ασφαλιστικές εταιρείες, δικηγορικά γραφεία και νομικούς συμβούλους. Ενδιαφέρει επίσης Τράπεζες, πάροχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, συμβουλευτικές εταιρείες, υπηρεσίες επιβολής του νόμου, αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θεματολόγιο του Συνεδρίου, μπορείτε να βρείτε εδώ

Για ηλεκτρονικές εγγραφές πατήστε εδώ. Τα μέλη του ACFE Cyprus Chapter, Association of Cyprus Banks (ACB), Cyprus Integrity Forum (CIF) και ISACA Cyprus Chapter λαμβάνουν 15% έκπτωση.

Πληροφορίες Συνεδρίου

Οργανωτές: ΙΜΗ, ACFE Cyprus Chapter

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): eBOS Technologies, SAS Institute S.A.

Με τη στήριξη (μέχρι στιγμής): Association of Cyprus Banks (ACB), Cyprus Integrity Forum (CIF), ISACA Cyprus Chapter

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό ΙΝ Βusiness και πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»