IN Business Awards: Lifetime Achievement Award στον Κωστάκη Λοΐζου

Σε μια φαντασμαγορική τελετή που πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, τα IN Business Awards επιβράβευσαν για 14η χρονιά το ευ επιχειρείν, αναδεικνύοντας και τιμώντας τις εταιρείες και τους επιχειρηματίες που διέπρεψαν.

Στην τελετή βράβευσης του μεγαλύτερου επιχειρηματικού θεσμού της Κύπρου, που έλαβε χώρα την Πέμπτη, 14 Απριλίου στο Hilton Nicosia, έδωσαν το παρών τους 550 εκλεκτοί προσκεκλημένοι, ανάμεσα στους οποίους κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων και πολιτικοί αξιωματούχοι.

Κατά τη διάρκεια της τελετής δόθηκαν συνολικά 12 βραβεία, εννέα εκ των οποίων σε εταιρείες και μάνατζερ που διέπρεψαν στον τομέα τους και τρία τιμητικά βραβεία σε επιχειρηματίες και φορείς που ξεχώρισαν.

Το Lifetime Achievement Award απένειμε στον Κωστάκη Λοΐζου, εκτελεστικό πρόεδρο του Ομίλου Louis, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Κωστάκης Λοΐζου - Eκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου Louis και πρόεδρος της Louis Pl
Ο Κωστάκης Λοΐζου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1944. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο στην Αθήνα το 1962 και στη συνέχεια σπούδασε οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων στο Λονδίνο και τη Γενεύη.

Σε ηλικία 27 ετών ανέλαβε τα ηνία του Ομίλου Louis, όταν ο πατέρας του, Λούης Λοΐζου, έφυγε από τη ζωή. Το 1976 ίδρυσε την εταιρεία ξενοδοχείων Sunotels, που μετεξελίχθηκε αργότερα στη Louis Hotels.

Το 1992 ξεκίνησε η μεγάλη ανάπτυξη της Louis Hotels στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα εδραιώθηκε και στην κυπριακή αγορά. Πρωτοπόρησε στον τομέα της κρουαζιέρας με τη δημιουργία της Louis Cruise Lines το 1986 και της Celestyal Cruises το 2014.

Το 2008 ίδρυσε τη LGS Handling για προσφορά υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών και επιβατών στα διεθνή αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Ο Κωστάκης Λοΐζου έχει τιμηθεί από την Κύπρο, την Ελλάδα και από χώρες του εξωτερικού για τη συνεισφορά του στην πολιτεία, την κοινωνία και την οικονομία. Μεταξύ άλλων, έχει αποσπάσει ανώτατες διακρίσεις από τις Κυβερνήσεις της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, καθώς επίσης από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Έχει διατελέσει πρόεδρος ή μέλος σε διάφορα διοικητικά συμβούλια ιδιωτικών και δημόσιων φορέων της τοπικής επιχειρηματικότητας και της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου. Από το 1989 είναι Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Ουγγαρίας στην Κύπρο.

Σήμερα είναι ο εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου Louis και πρόεδρος της Louis plc.

Ο Κωστάκης Λοΐζου είναι νυμφευμένος με τη Γιάννα Λοΐζου. Έχει δύο παιδιά, τον Λούη και τη Μαρίσσα, που εργάζονται στον οικογενειακό όμιλο, και πέντε εγγόνια. 

Τα 14α IN Business Awards παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

  • Powered by Epic.
  • Χρυσός χορηγός η RCB.
  • Αργυροί χορηγοί η ECOMMBX, το ουίσκι Glenfiddich και τα καταστήματα Σκλαβενίτης.
  • Χορηγός επικοινωνίας ο Άλφα Κύπρου.
  • Διοργανωτές η IMH και το περιοδικό IN Business.

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας