IN Business Awards: Τιμητικό βραβείο κατέλαβε ο Γιώτης Δημητρίου

Σε μια φαντασμαγορική τελετή που πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, τα IN Business Awards επιβράβευσαν για 14η χρονιά το ευ επιχειρείν, αναδεικνύοντας και τιμώντας τις εταιρείες και τους επιχειρηματίες που διέπρεψαν.

Στην τελετή βράβευσης του μεγαλύτερου επιχειρηματικού θεσμού της Κύπρου, που έλαβε χώρα την Πέμπτη, 14 Απριλίου στο Hilton Nicosia, έδωσαν το παρών τους 550 εκλεκτοί προσκεκλημένοι, ανάμεσα στους οποίους κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων και πολιτικοί αξιωματούχοι.

Κατά τη διάρκεια της τελετής δόθηκαν συνολικά 12 βραβεία, εννέα εκ των οποίων σε εταιρείες και μάνατζερ που διέπρεψαν στον τομέα τους και τρία τιμητικά βραβεία σε επιχειρηματίες και φορείς που ξεχώρισαν.

Ο ιδρυτής και CEO της ONE LIGHT, Γιώτης Δημητρίου, κατέλαβε το «BMW Excellence Award Κύπριος Επιχειρηματίας/Επαγγελματίας που Διαπρέπει στο Εξωτερικό»

Γιώτης Δημητρίου - Ιδρυτής και CEO, ONE LIGHT
Ο Γιώτης Δημητρίου γεννήθηκε το 1965 στη Λευκωσία. Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας και του University of West London Ηνωμένου Βασιλείου, με πτυχίο στον κλάδο των οικονομικών.

Μετά την αποφοίτησή του το 1989 ανέλαβε τη διοίκηση της DIMCO, που είχε ιδρύσει ο πατέρας του το 1966. Με όραμα να την καταστήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία φωτιστικών και ηλεκτρολογικού υλικού στην Κύπρο, προχώρησε το 1992 με τη δημιουργία ιδιόκτητου κτιρίου για το κεντρικό κατάστημα και τα γραφεία διοίκησης στη Λεωφόρο Κέννεντυ στη Λευκωσία. Ακολούθησε το άνοιγμα καταστημάτων σε Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα, γεγονός που ενίσχυσε την παρουσία της DIMCO ανά το παγκύπριο.

Το 2000 μετέτρεψε την εταιρεία σε δημόσια με την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, όπου παρέμεινε μέχρι το 2015, ενώ το 2012 δημιούργησε την ONE LIGHT με σκοπό την εξαγωγή φωτιστικών παγκόσμια σε επίπεδο B2B. Η προώθηση του νέου επιχειρηματικού σχεδιασμού της εταιρείας επετεύχθη μέσω της παρουσίας με δικά της περίπτερα σε διεθνείς εκθέσεις σε Μιλάνο, Φρανκφούρτη και Χονγκ Κονγκ.

Το 2018, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες παραγωγής και ζήτησης, τόλμησε ένα ακόμα μεγαλύτερο άλμα, δημιουργώντας εργοστάσιο στο Guzhen της Κίνας, με σκοπό τον σχεδιασμό και την παραγωγή φωτιστικών και την εξαγωγή τους στην Κύπρο για επανεξαγωγή σε 70 και πλέον χώρες.

Δεδομένης της συνεχιζόμενης ανάπτυξης, η εταιρεία προχωρεί εντός του 2022 στην κατασκευή νέων εγκαταστάσεων σε ιδιόκτητη έκταση στη βιομηχανική ζώνη Ιδαλίου. Το συγκρότημα θα ενσωματώνει σύγχρονες τεχνολογίες αυτοματισμού, εκσυγχρονίζοντας τις διαδικασίες λήψης παραγγελιών, ποιοτικού ελέγχου και διαχείρισης αποθεμάτων.

Τα 14α IN Business Awards παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

  • Powered by Epic.
  • Χρυσός χορηγός η RCB.
  • Αργυροί χορηγοί η ECOMMBX, το ουίσκι Glenfiddich και τα καταστήματα Σκλαβενίτης.
  • Χορηγός επικοινωνίας ο Άλφα Κύπρου.
  • Διοργανωτές η IMH και το περιοδικό IN Business.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»