5o Cyprus International Tax Conference: Οι εξελίξεις στον τομέα

Οι τελευταίες φορολογικές εξελίξεις στην Ευρώπη, αλλά και διεθνώς, συζητήθηκαν στο 5ο Cyprus International Tax Conference, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 15 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Μέσα από ομιλίες, συζητήσεις και παρουσιάσεις, επαγγελματίες από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αναφέρθηκαν στις πρόσφατες αποφάσεις κι οδηγίες, και ανέλυσαν τον τρόπο με τον οποίο αυτές επηρεάζουν το φορολογικό καθεστώς στην Κύπρο.

Στην εισαγωγή του, ο προεδρεύων και συντονιστής του συνεδρίου, γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, Κυριάκος Ιορδάνου, τόνισε τη σημαντικότητα της συνάντησης, ειδικά αν λάβουμε υπ’ όψιν την πανδημία, τις συνεχείς αλλαγές στη φορολογική πολιτική της Ε.Ε. και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

«Ήρθε ο καιρός να ξανασκεφτούμε τι γίνεται διεθνώς, αλλά και στην τοπική αγορά και πώς απλοποιούμε τις διαδικασίες φορολογίας», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, Πιερής Μάρκου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, Τάκης Κληρίδης, εξήγησε τις προκλήσεις που περικλείει μία φορολογική μεταρρύθμιση, καθώς και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις της στην μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα της Κύπρου. 

Από το βήμα του συνεδρίου, ο CEO της RSM Cyprus, Γιώργος Θεμιστοκλέους, αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο η κατάργηση του treaty shopping, ενώ ο partner της NSS Tax Management & Consulting, Νεόφυτος Νεοφύτου παρουσίασε τις πρόνοιες της νέας οδηγίας DAC6 και το πώς αυτή θα συμβάλει στην καταπολέμηση της φοροαποφυγής.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν άκρως ενδιαφέρουσες συζητήσεις σε πάνελ, στις οποίες συμμετείχαν ανώτατα στελέχη εταιρειών από τον τομέα της παροχής οικονομικών και επαγγελματικών υπηρεσιών. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν η προοπτική της Κύπρου να μετατραπεί σε τεχνολογικό κέντρο, ενδεχόμενες φορολογικές μεταρρυθμίσεις και πώς αυτές συνδέονται με την κυπριακή πραγματικότητα, καθώς και οι συνέπειες μίας ενδεχόμενης αύξησης του εταιρικού φόρου.

Την οργάνωση ανέλαβε η IMH.

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά