Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics: Προκλήσεις και τεχνολογικές λύσεις του σήμερα

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 15ο Συνέδριο και Έκθεση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Logistics την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Στον εναρκτήριο λόγο του, ο προεδρεύων του συνεδρίου, Θάνος Μαύρος, Εταίρος της ΕΥ Ελλάδος και Επικεφαλής του Τμήματος Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Διεπιχειρησιακών Λειτουργιών της ΕΥ Ελλάδος και της EY Κεντρικής, Ανατολικής, Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (CESA), επεσήμανε ότι σήμερα οι εταιρείες του χώρου αντιμετωπίζουν προκλήσεις με σημαντικές επιπτώσεις. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στον έντονο ανταγωνισμό, ιδιαίτερα αυτόν του ηλεκτρονικού εμπορίου σχολίασε ότι οι κανονιστικές, θεσμικές και κοστολογικές πιέσεις αναγκάζουν τις επιχειρήσεις του κλάδου να αποκτήσουν νέες ικανότητες.

Με την σειρά του ο Βάσος Δημητριάδης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Δημητριάδης τόνισε την σημαντικότητα της εύρυθμης λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας για τις επιχειρήσεις σήμερα αλλά και την επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης καινοτόμων λύσεων στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας.

Οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται στην τεχνολογία, αφού για μείωση του κόστους και αύξηση της παραγωγικότητας, ο πρόεδρος του FDL Group Βασίλης Καρακουλάκης, αναφέρθηκε στο smart warehouse, δηλαδή ρομποτικά και αυτοματοποιημένα συστήματα.

Επίσης, ο Γιώργος Μίχαλος, Business Development της Digital Supply Chain SAP Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, αναφέρθηκε στον όρο “internet of things” που διαμορφώνει νέα επιχειρηματικά μοντέλα αλλά και για το πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να γίνουν πιο βιώσιμες και ευέλικτες μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού. 

Στο πλαίσιο αυτό ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου εταιριών Yiallourou, Μάριος Κολοκασίδης μίλησε για τις αλλαγές στην πρόβλεψη ζήτησης μετά την πανδημία. Προσθέτοντας analytics, όπως νέες συμπεριφορές καταναλωτή και αυξάνοντας τις κατηγοριοποιήσεις αυτών οι επιχειρήσεις ακολουθούν πιο εύκολα τους γρήγορους ρυθμούς εξελίξεων της αγοράς.

Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν επίσης η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διεξήχθη, με συντονιστή τον Γιώργο Λοϊζίδη, Πρόεδρο του ΚΥ.Φ.Ε.ΑΣ, όπου επαγγελματίες του κλάδου παρέθεσαν μέσα από τη δική τους εμπειρία τις μεγάλες προκλήσεις του κλάδου στον οποίον δραστηριοποιούνται.

Το συνέδριο παρουσίασε και διοργάνωσε η IMH.  

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett