Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Big Data ως εργαλείο στήριξης της εφοδιαστικής αλυσίδας

Η ορθή διοίκηση της εφοδιαστικής αλυσίδας για μία εταιρία καθίσταται όλο και μεγαλύτερης σημασίας τα τελευταία χρόνια, καθώς αυτή άπτεται του συνόλου της λειτουργίας της από την παραγωγή των προϊόντων έως τη διάθεσή τους στον τελικό καταναλωτή. Όπως είναι λογικό, το πλήθος και η πολυπλοκότητα των παραγόντων εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος της εταιρίας που επιδρούν στην αποτελεσματικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας τηn καθιστούν αναγκαία και επιτακτική τη χρήση και εφαρμογή μεθόδων και εργαλείων, τα οποία είναι βασισμένα στη χρήση των μεγάλων δεδομένων.

H χρήση πρακτικών και μεθόδων με παράλληλη αξιοποίηση των μεγάλων δεδομένων αντιστοιχεί σχεδόν στο σύνολο της λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας. Συγκεκριμένα, η ανάπτυξη διαφόρων αλγορίθμων, μεθόδων και τεχνικών αντιστοιχούν στη βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας για μία εταιρία όσον αφορά τα πεδία της πρόβλεψης της ζήτησης, της διαχείρισης του κινδύνου και της επίτευξης βιωσιμότητάς της, της διαδικασίας σχεδιασμού των παραγόμενων προϊόντων, της διαχείρισης των αποθεμάτων, της επιλογής κατάλληλης τοποθεσίας για τα κέντρα διανομής / αποθηκευτικούς χώρους και του σχεδιασμού του δικτύου διανομής ώστε να επέλθει η βέλτιστη δρομολόγηση κατά τη διαδικασία μεταφοράς και της ιχνηλασιμότητας των προϊόντων.

Απαιτείται παράλληλα η διερεύνηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η εταιρία (πχ αν διαχειρίζεται μεγάλο όγκο δεδομένων, το είδος των πληροφοριακών συστημάτων που έχει, τις συνθήκες του περιβάλλοντος στο οποίο λειτουργεί κ.α.), η οποία με τη σειρά της θα την οδηγήσει στην επιλογή των κατάλληλων μεθόδων και εργαλείων, που αξιοποιούν τα μεγάλα δεδομένα.

Βέβαια, σημαντικός παράγοντας επιλογής των εργαλείων ανάλυσης δεδομένων είναι να ταιριάζουν με τη φύση και την κουλτούρα της εταιρίας και να υποστηρίζουν το στρατηγικό της σχεδιασμό, ώστε να επιτύχει (ή να προσεγγίσει) τους στόχους που έχει θέσει.

Επενδύοντας στα Logistics

Ο Wolfgang Lehmacher, Operating Partner, Industrial Innovation Partners, Anchor Group στη Γαλλία θα παρουσιάσει ενώπιον του 15ου Συνεδρίου και Έκθεσης Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Logistics τη χρήση των big data στην εφοδιαστική αλυσίδα και πώς τα δεδομένα μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση, την ευκινησία και ανθεκτικότητα.

Το 15ο Συνέδριο & Έκθεση Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Logistics που πραγματοποιείται στις 22 Φεβρουαρίου 2022 στο Hilton Nicosia έχει σαν στόχο να αναδείξει τις προοπτικές και τις προκλήσεις που δημιουργούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα στην μετά την COVID-19 περίοδο, δεδομένου ότι η εφοδιαστική αλυσίδα υπέστη την μεγαλύτερη διαταραχή στην λειτουργία της από την εποχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο, κάντε κλικ εδώ.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, κάντε κλικ εδώ.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί: Christoudias Logistics, Frotcom Cyprus, G.A.P. Vassilopoulos, Hellenic Bank, ΙMR/ Πανεπιστήμιο Λευκωσίας™, Infocredit Group, Mantis και SAP

Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό ΙΝ Βusiness, Reporter

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΙΜΗ: Τηλέφωνο: 22505555

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ