Η Κύπρος αποκτά Ενοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Αλιείας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Καδή, η υπογραφή Σύμβασης μεταξύ του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) και της εταιρείας NewCytech Business Solutions Ltd., για την ανάπτυξη ενός Ενοποιημένου Συστήματος Διαχείρισης Αλιείας, με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας και αποδοτικότητας του ΤΑΘΕ, ιδιαίτερα σε σχέση με τα θέματα της αλιευτικής δραστηριότητας.

Τη Συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους του ΤΑΘΕ, η Διευθύντρια του Τμήματος κ. Μαρίνα Αργυρού και εκ μέρους της NewCytech Business Solutions Ltd., ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, κ. Ανδρέας Δερμοσονιάδης. Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης, ο Γενικός Διευθυντής του ΥΓΑΑΠ, κ. Ανδρέας Γρηγορίου, η Διευθύντρια του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής, κ. Αντριάνα Αχιλλέως, καθώς και ο κ. Γιώργος Χατζηχριστοφή και η κ. Ευαγγέλια Χαραλαμπίδου, Διευθυντές στην Ανάδοχο εταιρεία.

 

Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της Συμφωνίας, ο Υπουργός ανέφερε τα ακόλουθα:

«Όπως γνωρίζετε, μπαίνουμε στην περίοδο του ψηφιακού μετασχηματισμού, που βρίσκεται στο πυρήνα της Πράσινης Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Συνεπώς δεν θα μπορούσαμε να μην προχωρήσουμε προς την κατεύθυνση αξιοποίησης των εργαλείων που προσφέρει η τεχνολογία για να βελτιώσουμε και τη δική μας δουλειά.  Πόσο μάλλον, όταν αναφερόμαστε στην δουλειά ενός Τμήματος, όπως είναι το ΤΑΘΕ, που έχει ως πάρα πολύ σημαντική αποστολή του την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της χώρας μας, τη διαχείριση της αλιευτική δραστηριότητας, τη στήριξη αλλά και τον έλεγχο των αλιέων μας και, γενικότερα, την προώθηση της αειφόρου γαλάζιας ανάπτυξης.  Θεωρούμε ότι το Έργο αυτό θα βοηθήσει το ΤΑΘΕ να διεκπεραιώνει την αποστολή του με ένα πολύ πιο αποτελεσματικό και ορθολογικό τρόπο». 

 

Το έργο έχει περίοδο υλοποίησης 22 μηνών, ενώ προνοείται η παροχή υπηρεσιών συντήρησης, τεχνικής υποστήριξης και παροχής υποδομής για περίοδο 10 ετών. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα €5,4 εκ. και θα συγχρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας, Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας 2021-2027. «Το εν λόγω Έργο συμπεριλαμβάνεται στα έργα που είναι αναρτημένα στο Σύστημα «ΕΞΑΝΤΑΣ», περιλαμβάνεται δηλαδή στα έργα που εξήγγειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. «Με την υπογραφή της σημερινής Σύμβασης περνάμε από την εξαγγελία και τον σχεδιασμό στην υλοποίηση», συμπλήρωσε ο κ. Καδής.

 

Ο Υπουργός εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για το ενδιαφέρον που υπέδειξε η NewCytech Business Solutions Ltd και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα. «Είμαι βέβαιος ότι θα επιβεβαιώσετε κι εσείς μέσα από την υλοποίηση του Έργου, ότι πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα ανεβάσει το επίπεδο της λειτουργίας του ΤΑΘΕ αρκετά σκαλιά πιο πάνω», κατέληξε ο Υπουργός.  

 

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της NewCytech Business Solutions Ltd., κ. Ανδρέας Δερμοσονιάδης, ευχαρίστησε το ΥΓΑΑΠ, το ΤΑΘΕ αλλά και το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην Εταιρεία του, μέλος του Ομίλου Εταιρειών LOGICOM, με την ανάθεση μιας τόσο σημαντικής Σύμβασης. «Το Έργο αφορά τη δημιουργία του Κυπριακού Συστήματος Διαχείρισης Αλιείας, κάτι που θα εξασφαλίσει την ύπαρξη των μηχανισμών ελέγχου για τους αλιευτικούς πόρους στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου αλλά συνάμα θα διασφαλίσει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα συμμορφωθεί με τους Κανόνες και τους Κανονισμούς της Ενιαίας Αλιευτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την πλευρά της εταιρείας θέλω να διαβεβαιώσω ότι το έργο θα υλοποιηθεί και θα παραδοθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Δερμοσονιάδης. 

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά