Ξένες εταιρείες που επένδυσαν στον τομέα της υγείας στην Κύπρο

Σημαντική επενδυτική δραστηριότητα για τη διεθνή οικονομία αποτελεί ο τομέας της υγείας. Έτσι και η Κύπρος, ειδικά κατά τα τελευταία χρόνια, κατάφερε να προσελκύσει ξένες εταιρείες του τομέα, οι οποίες με την κάθοδό τους κατάφεραν να επαναχαράξουν τον χάρτη της υγείας στην χώρα.

Το περιοδικό GOLD, μετά από ενδελεχή έρευνα που πραγματοποίησε, παρουσίασε στο τεύχος Δεκεμβρίου τη λίστα με τις 500+ ξένες εταιρείες στην Κύπρο.

Η λίστα λειτουργεί ως ένας οδηγός ξένων επενδύσεων στην Κύπρο, αφού περιλαμβάνει πολυεθνικές που επένδυσαν στη χώρα μας (FDI), εταιρείες που δημιούργησαν εδώ τα κεντρικά τους γραφεία (headquartering), αλλά και κυπριακές εταιρείες οι οποίες προσέλκυσαν ξένο επενδυτικό κεφάλαιο, που ανέρχεται σε πέραν του 50% του συνολικού μετοχικού τους κεφαλαίου.

Διαβάστε ακόμη:

Κόντρες για τα αυτοκίνητα στη Μακαρίου

EMBIO Diagnostics: Η επόμενη μέρα μετά το deal με ASBISc

Στο νέο τεύχος του GOLD: Ο Κινέζος συλλέκτης έργων που επέλεξε Κύπρο

Παράδεισος για τους φίλους του vintage το thecollective

Όσον αφορά συγκεκριμένα τον τομέα της υγείας, οι ξένες εταιρείες που επέλεξαν την Κύπρο για να επενδύσουν, είναι οι πιο κάτω:

  • Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο

Το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο ιδρύθηκε το 1991 και αποτελεί το πρώτο ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κύπρο. Διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις με στόχο την καλύτερη και ολοκληρωμένη παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Εργοδοτούνται περισσότεροι από 120 γιατροί όλων των ειδικοτήτων, ενώ όλο το προσωπικό του ιδιωτικού νοσοκομείου, ανέρχεται στα 227 άτομα.

Διαβάστε εδώ: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Απολλώνειου από Hellenic Healthcare

Η εξαιρετική νοσηλευτική φροντίδα, το εκπαιδευμένο προσωπικό και ο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός έχουν κάνει το νοσοκομείο όχι μόνο πρωτοπόρο, αλλά και ηγέτη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Ο γενικός διευθυντής του Απολλώνειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου είναι ο Λεωνίδας Ιερονυμίδης.

CFO: Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Nursing director: Δέσποινα Κοτσιφτοπούλου

  • Όμιλος Βιοϊατρικη (Χημείο Γιαννουκά - Άλφα Εύρεσις)

Είναι από τους κορυφαίους ομίλους στην παροχή ιδιωτικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ιδρύθηκε το 1981 στην Αθήνα από τον Ευάγγελο Σπανό και στην Κύπρο λειτουργεί από το 2017, μέσω του Διαγνωστικού Κέντρου Alpha Evresis, των Ιατρικών Εργαστηρίων Γιαννούκας και του Εργαστηρίου του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου.

Μέχρι στιγμής, οι επενδύσεις του ομίλου στην Κύπρο, ξεπερνούν τα 9 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, λειτουργεί σε 17 τοποθεσίες και εξυπηρετεί περισσότερα από 100.000 άτομα ετησίως.

Η πιο πρόσφατη επένδυση του ομίλου, αφορά το πολυδύναμο διαγνωστικό κέντρο πολλαπλών χρήσεων στη Λευκωσία, το οποίο αποτελεί πρώτο στο είδος του στην Κύπρο και προσφέρει εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις με καινοτόμα κορυφαία μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης.

Ο όμιλος απασχολεί πέραν των 110 εργοζομένων.

Πρόεδρος και CEO: Γεώργιος Σπανος

  • Cryos International Cyprus Ltd

Παρέχοντας μια ευρεία γκάμα υψηλής ποιότητας εκτενών ελεγμένων δοτών σπέρματος και ωαρίων όλων των εθνικοτήτων και φαινοτύπων, η εταιρεία Cryos, πραγματοποιεί το όνειρο των ανθρώπων να αποκτήσουν παιδί.

Η πολιτική της είναι να υποστηρίζει ενεργά όλη την επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη που σχετίζεται τη γονιμότητα.

Manager of operations: Claus Zinck

  • Medi Jeunesse

Η Medi Jeunesse δραστηριοποιείται στον κλάδο της ομορφιάς με καινοτόμες θεραπείες που εφαρμόζονται από εξειδικευμένες ιατρικές ομάδες και έμπειρους επαγγελματίες, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Η εταιρεία έχει παρουσία σε πέντε τοποθεσίες στην Ελλάδα, καθώς και στη Λεμεσό και τη Λευκωσία.

Ιδιοκτήτης: Τέλης Βασιλόπουλος

  • NIPD Genetics

Η NIPD Genetics ιδρύθηκε το 2010 και είναι μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που σχεδιάζει, αναπτύσσει και παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης μέσω του εκτεταμένου χαρτοφυλακίου προγεννητικών, αναπαραγωγικών και ογκολογικών γενετικών της τεστ καθώς και των κλινικών εργαστηρίων της.

Η Medicover ενίσχυσε την παρουσία της στο μετοχικό κεφάλαιο της NIPD Genetics από 18,9% σε 87,2%.

Διαβάστε εδώ: Ενώπιον της ΕΠΑ το deal NIPD Genetics με Medicover

Σήμερα η NIPD απασχολεί 160 άτομα προσωπικό.

CEO: Δρ. Φίλιππος Πατσαλής

  • Remedica Ltd

Η Remedica είναι μια κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία με έδρα την Κύπρο όπου τα προϊόντα της διανέμονται σε περισσότερες από 160 χώρες.  

Ιδρύθηκε το 1980 και οι κύριες δραστηριότητες της, είναι η παραγωγή, συσκευασία και διανομή φαρμακευτικών προϊόντων ανθρώπινης χρήσης στην Κύπρο και στο εξωτετικό.

Με κεντρικά γραφεία στη Λεμεσό, η Remedica διαθέτει 12 κτίρια, συνολικής έκτασης 50.000 τ.μ., εκ των οποίων τα πέντε είναι υπερσύγχρονα εργοστάσια.

Η εταιρεία εργοδοτεί 790 άτομα.

CEO: Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου

CCO: Μιχαήλ Χαραλάμπους

CPO: Νικόλας Λαδάς

  • Synlab Cyprus

Ιδρύθηκε στη Γερμανία το 1998 και το 2015 συγχωνεύτηκε με τη γαλλική LABCO. Έκτοτε, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 100 εξαγορές, επεκτείνοντας την παρουσία της σε επτά νέες χώρες και κατάφερε να καταστεί ηγέτης στην Ευρώπη, όσον αφορά τις εργαστηριακές υπηρεσίες ανθρώπινης ιατρικής.

Στην Κύπρο, εξαγόρασε τη Medilab Ltd, η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Synlab Cyprus και αποτελεί πλέον μέρος της Synlab International Gmbh.

Ο CEO της Synlab Group είναι ο Mathieu Floreani.

 

Δειτε Επισης

Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο