Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

AmaDema: Βραβείο Καινοτομίας στον Τομέα της Μεταποίησης

Το Βραβείο Καινοτομίας της ΟΕΒ για το 2021 στον Τομέα της Μεταποίησης, απονεμήθηκε στην AmaDema-Advanced Materials Design & Manufacturing Ltd για την ανάπτυξη της καινοτόμου τεχνολογίας NanoWeld, η οποία τροποποιεί εμπορικά τεχνικά υφάσματα με βάση τις ίνες άνθρακα, τα οποία μέσα από μία εξειδικευμένη διεργασία εφαρμογής νανοτεχνολογίας, χρησιμοποιούνται σε σύνθετες κατασκευές παρουσιάζοντας εντυπωσιακές ιδιότητες από πλευράς αντοχής και εξοικονόμησης βάρους.

Η AmaDema ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2013 με στόχο την ενίσχυση της θέσης της Κύπρου στον παγκόσμιο χάρτη της βιομηχανίας των προηγμένων σύνθετων υλικών.

Τα μεταποιημένα υφάσματα που αναπτύσσει, χρησιμοποιούνται σε κατασκευές από σύνθετα υλικά, καθιστώντας τες μέχρι και 200% πιο ανθεκτικές, καθώς και μέχρι 30% πιο ελαφριές σε σύγκριση με κατασκευές που χρησιμοποιούν συμβατικά σύνθετα ή απλά υλικά.

Τα εν λόγω υλικά μπορούν να αντικαταστήσουν ή να ενισχύσουν υφιστάμενες κατασκευές, καθώς και υλικά που χρησιμοποιούνται σε μία πληθώρα εφαρμογών, όπως οι τομείς της διαστημικής, της ενέργειας, των δομικών κατασκευών, της αεροναυπηγικής, της ναυτιλίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας, της άμυνας και του αθλητικού εξοπλισμού.

Η τεχνολογία NanoWeld® που έχει αναπτύξει η AmaDema είναι εμπνευσμένη από τη φύση και συγκεκριμένα βασίζεται στην κλιμακωτή δομή που συναντάται σε δομές όπως αυτή του φτερού. Η τεχνολογία NanoWeld® έχει κατοχυρωθεί με παγκόσμιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, καθώς και με την εγγραφή εμπορικού σήματος σε Ευρώπη και Αμερική.

Η AmaDema δίνει μεγάλη σημασία στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης. Έχει δημιουργήσει κέντρο ανάπτυξης έξυπνων και πολυ-λειτουργικών τεχνικών υφασμάτων τόσο για εφαρμογές στα σύνθετα υλικά, όσο και για εφαρμογές σε ειδικό ρουχισμό, φίλτρα αέρα, καυσίμου και νερού, καθώς και στη δημιουργία συσκευασιών (packaging) για ηλεκτρονικές συσκευές και στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας.

Το βραβείο παρέλαβε ο Δρ. Βασίλειος Δρακονάκης, Διευθύνον Σύμβουλος της AmaDema.

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου