Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου: Έμφαση στην προστασία ανηλίκων

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου δίνει τεράστια έμφαση στην προστασία των ανηλίκων και στο κεφάλαιο που ονομάζεται «Παιδεία για τα Μέσα». Εδώ και αρκετά χρόνια, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, η Αρχή διοργανώνει σε Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια ειδικά βιωματικά εργαστήρια, με βασικό στόχο να εκπαιδευτούν τα παιδιά στον τρόπο παραγωγής οπτικοακουστικών προγραμμάτων, στην αναγνώριση των μηνυμάτων που κρύβει μια διαφήμιση και στην αναγνώριση ψευδών και παραπλανητικών ειδήσεων τόσο στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, όσο και στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο ενίσχυσης των πιο πάνω δράσεων, η Αρχή έλαβε την απόφαση να δημιουργήσει το πρώτο στην Κύπρο Οπτικοακουστικό Εκπαιδευτικό Κέντρο, στα πρότυπα παρόμοιου Κέντρου που λειτουργεί με επιτυχία στην Ουγγαρία, από την αντίστοιχη Ρυθμιστική Αρχή της xώρας.

Το Κέντρο θα λειτουργήσει στο κτήριο όπου στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα ο Αστυνομικός Σταθμός Ευρύχου. Το κτήριο παραχωρήθηκε για τον σκοπό αυτό δωρεάν, από το Κοινοτικό Συμβούλιο της Ευρύχου, με τη βοήθεια και τη στήριξη του Επίτροπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων.

 

Οργανωμένες ομάδες μαθητών θα επισκέπτονται το Κέντρο και θα συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία παραγωγής σύντομου τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων ή/και τηλεοπτικής διαφήμισης, στην παραγωγή σύντομου ραδιοφωνικού προγράμματος, καθώς επίσης και σε διαδραστικό εργαστήριο με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο και την αναγνώριση ψευδών ειδήσεων.

Το Κέντρο θα μπορεί να εξυπηρετεί και φοιτητές στον κλάδο ραδιοτηλεοπτικής παραγωγής, για σκοπούς πρακτικής άσκησης.

Θα χρησιμοποιείται επίσης για τη διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων και εργαστηρίων από την Αρχή και άλλους οργανισμούς, ειδικά για δημοσιογράφους και λειτουργούς ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα