Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

1ο Επιστημονικό Συνέδριο Σωματείου Φοίνιξ

Το νεοϊδρυθέν σωματείο ‘’Φοίνιξ’’ το οποίο συστάθηκε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της 3ης Ιουλίου στην ορεινή Λάρνακα και Λεμεσό με στόχο την αναζωογόνηση, αναγέννηση και αειφόρο ανάπτυξη των πυρόπληκτων περιοχών, διοργανώνει στις 11 και 12 Δεκεμβρίου στην Ορά επιστημονικό συνέδριο με βασικό θέμα συζήτησης ‘’τη φύτευση καρποφόρων δέντρων στην περιοχή’’.

Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα του συνεδρίου (11 Δεκεμβρίου) θα γίνει συζήτηση μεταξύ επιστημόνων για τα είδη καρποφόρων δέντρων που θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν στην περιοχή και ευκαιρίες για μελλοντική εμπορική τους εκμετάλλευση από τους κατοίκους της περιοχής. Τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου (12 Δεκεμβρίου) θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων του συνεδρίου από τους επιστήμονες στους κατοίκους και οι κάτοικοι των περιοχών θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα στους επιστήμονες.

Στόχος του συνεδρίου είναι να κατατεθούν προτάσεις από τους ειδικούς με τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που υπάρχουν σε κάθε επιλογή μαζικής φύτευσης συγκεκριμένων φυτειών από τους ντόπιους και η επιστημονική τεκμηρίωση των προτάσεών τους.

Το συνέδριο αυτό είναι το πρώτο από μία σειρά επιστημονικών συνεδρίων τα οποία θα ακολουθήσουν και τα οποία θα καλύψουν διάφορους πυλώνες του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης για ολόκληρη την περιοχή όπως είναι ο τουρισμός, η καινοτομία. η ποιότητα ζωής στην περιοχή κτλ.

Το επιστημονικό συνέδριο τελή υπό την αιγίδα του έντιμου υπουργού Γεωργίας κ. Καδή και συνδιοργανώνεται από την επίτροπο περιβάλλοντος κ. Κλέλια Βασιλείου και το υπουργείο Γεωργίας.

Για περισσότερες πληροφορίες:
 

 

Δειτε Επισης

PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας/CSI: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος