1ο Επιστημονικό Συνέδριο Σωματείου Φοίνιξ

  07/12/2021 13:20
1ο Επιστημονικό Συνέδριο Σωματείου Φοίνιξ

1ο Επιστημονικό Συνέδριο Σωματείου Φοίνιξ

  07/12/2021 13:20

Το νεοϊδρυθέν σωματείο ‘’Φοίνιξ’’ το οποίο συστάθηκε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της 3ης Ιουλίου στην ορεινή Λάρνακα και Λεμεσό με στόχο την αναζωογόνηση, αναγέννηση και αειφόρο ανάπτυξη των πυρόπληκτων περιοχών, διοργανώνει στις 11 και 12 Δεκεμβρίου στην Ορά επιστημονικό συνέδριο με βασικό θέμα συζήτησης ‘’τη φύτευση καρποφόρων δέντρων στην περιοχή’’.

Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα του συνεδρίου (11 Δεκεμβρίου) θα γίνει συζήτηση μεταξύ επιστημόνων για τα είδη καρποφόρων δέντρων που θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν στην περιοχή και ευκαιρίες για μελλοντική εμπορική τους εκμετάλλευση από τους κατοίκους της περιοχής. Τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου (12 Δεκεμβρίου) θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων του συνεδρίου από τους επιστήμονες στους κατοίκους και οι κάτοικοι των περιοχών θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα στους επιστήμονες.

Στόχος του συνεδρίου είναι να κατατεθούν προτάσεις από τους ειδικούς με τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που υπάρχουν σε κάθε επιλογή μαζικής φύτευσης συγκεκριμένων φυτειών από τους ντόπιους και η επιστημονική τεκμηρίωση των προτάσεών τους.

Το συνέδριο αυτό είναι το πρώτο από μία σειρά επιστημονικών συνεδρίων τα οποία θα ακολουθήσουν και τα οποία θα καλύψουν διάφορους πυλώνες του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης για ολόκληρη την περιοχή όπως είναι ο τουρισμός, η καινοτομία. η ποιότητα ζωής στην περιοχή κτλ.

Το επιστημονικό συνέδριο τελή υπό την αιγίδα του έντιμου υπουργού Γεωργίας κ. Καδή και συνδιοργανώνεται από την επίτροπο περιβάλλοντος κ. Κλέλια Βασιλείου και το υπουργείο Γεωργίας.

Για περισσότερες πληροφορίες:
 

4081098017622621 image

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας