Ογκολογικό Τρ. Κύπρου: Έντεκα εργαζόμενοι ξύρισαν τα μουστάκια τους

Έντεκα εργαζόμενοι του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου ξύρισαν τα μουστάκια τους και έστειλαν το δικό τους μήνυμα για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για τον ανδρικό καρκίνο.

Γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό, ήταν ανάμεσα στους έντεκα εργαζόμενους του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, που επέλεξαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα για τον ανδρικό καρκίνο, ξυρίζοντας το μουστάκι που άφησαν κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Movember.

Οι 11 συμμετέχοντες άφησαν μουστάκι, ως ένα σύμβολο ευαισθητοποίησης του ανδρικού πληθυσμού για τον αγώνα κατά ανδρικών ασθενειών, θεμάτων ψυχικής υγείας, όπως και για να τονίσουν την αναγκαιότητα της πρόληψης για την καταπολέμηση του ανδρικού καρκίνου. 

Το ξύρισμα των 11 συμμετεχόντων, ανέλαβε το κουρείο «The Dalton Brothers Barbershop», στο χώρο του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου.

Σε ομιλία του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, Δρ. Λάζαρος Σ. Σαββίδης, εξήγησε πως η αφορμή για τη δημιουργία του κινήματος Movember ήταν η ευαισθητοποίηση των ανδρών σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη, χαιρετίζοντας κάθε εκδήλωση που προωθεί ενέργειες για την ανίχνευση και διάγνωση του καρκίνου αυτού. «Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, το κατ’ εξοχή νοσηλευτικό ίδρυμα για την παροχή πολύ υψηλού επιπέδου εξειδικευμένων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση και θεραπεία του καρκίνου στην Κύπρο, δεν μπορεί παρά να δίνει το παρών του στις εκδηλώσεις για την επίτευξη του πιο πάνω στόχου. Κάθε χρόνο διοργανώνονται ειδικές επιστημονικές ημερίδες για τον καρκίνο του προστάτη και το προσωπικό συμμετέχει στην “κλασσική”, πλέον, εκδήλωση με το ξύρισμα του μουστακιού στο τέλος του Νοεμβρίου», είπε.

Στην ιστοσελίδα του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, www.bococ.org.cy/el/mathe-gia-ton-karkino, το κοινό μπορεί να ενημερωθεί γενικά για τον καρκίνο, την πρόληψη, τις θεραπείες και άλλες πληροφορίες.

 

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;