Τεχνική Εκπαίδευση για ένα υποσχόμενο μέλλον: Oι προοπτικές(video)

Πολύκαρπος Θωμά  30/11/2021 13:07
Τεχνική Εκπαίδευση για ένα υποσχόμενο μέλλον: Oι προοπτικές(video)

Τεχνική Εκπαίδευση για ένα υποσχόμενο μέλλον: Oι προοπτικές(video)

Πολύκαρπος Θωμά  30/11/2021 13:07

«Τεχνική Εκπαίδευση για ένα Υποσχόμενο Μέλλον» ήταν το σύνθημα ενημερωτικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη, 24 Νοεμβρίου στη Λεβέντειο Πινακοθήκη. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα οφέλη και οι προοπτικές που διανοίγονται μέσα από την Τεχνική Εκπαίδευση.

Στην εισαγωγή του ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ. Ηλίας Μαρκάτζιης, υπογράμμισε τη δυνατότητα που προσφέρει η Τεχνική Εκπαίδευση για μάθηση μέσα από την πράξη, γεγονός που, όπως επεσήμανε, διευκολύνει τη μετάβαση από το σχολείο στον χώρο εργασίας.  Επιπρόσθετα ο Δρ. Μαρκάτζιης αναφέρθηκε στην ανάγκη που έχει η οικονομία για ανθρώπους με εξειδικευμένες γνώσεις και πώς αυτή η ανάγκη καλύπτεται από την Τεχνική Εκπαίδευση μέσα από τον συνδυασμό θεωρίας και πράξης. 

Παράλληλα, σε δηλώσεις της στην κάμερα του InBusiness TV, η Πρώτη Λειτουργός Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΑΝ και προϊστάμενη της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής, Ειρήνη Ροδοσθένους-Παρασκευά αναφέρθηκε στους παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν στην απόφαση των μαθητών να ακολουθήσουν την Τεχνική Εκπαίδευση.

Την ίδια ώρα, την προσωπική της εμπειρία ως μητέρας 3 παιδιών που φοιτούν στην Τεχνική Εκπαίδευση αφηγήθηκε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων ΤΕΣΕΚ Μακάριος Γ’ Λευκωσίας, Έφη Πέτσα, η οποία, όπως εξομολογήθηκε, ήταν επιφυλακτική ως προς την απόφαση αυτή, ωστόσο με τη σωστή καθοδήγηση συνειδητοποίησε ότι αυτή η επιλογή ήταν η καταλληλότερη για τα παιδιά της.

Την ημερίδα διοργάνωσαν η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας