Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

ΤΕΠΑΚ: Εξοικονόμησε €750.000 από ενοίκια

Πέραν των επτακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ ανέρχονται οι εξοικονομήσεις που πέτυχε το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) από τα ενοίκια που καταβάλλει για κάλυψη των στεγαστικών του αναγκών, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη συνετή και νοικοκυρεμένη οικονομική πολιτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια.

Οι εν λόγω εξοικονομήσεις κατέστησαν εφικτές μετά από διαπραγμάτευση με τους ιδιοκτήτες νέων και υφιστάμενων κτηρίων, των οποίων τα συμβόλαια ενοικίασης έληξαν ή θα έληγαν σύντομα.

Μετά από απόφαση της εκτελεστικής Επιτροπής Διαχείρισης Περιουσίας και Αναθεώρησης Συμβολαίων (ΕΔΠΑΣ) του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, η διαπραγμάτευση διεξήχθη από τον Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης (ΑΟιΠΑ) του Πανεπιστημίου, τον Πρόεδρο της ΕΔΠΑΣ, ένα μέλος του Συμβουλίου και την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιουσίας (ΥΔΠ) του Πανεπιστημίου. Τον συντονισμό και τη διαχείριση των διαπραγματεύσεων ανέλαβε το γραφείο του ΑΟιΠΑ, υπό την καθοδήγηση του Αντιπρύτανη και Καθηγητή Παναγιώτη Θεοδοσίου.

 

Οι διαπραγματεύσεις επικεντρώθηκαν στη μείωση του ύψους του μηνιαίου ενοικίου ανά τ.μ. ωφέλιμου χώρου και στην οριστικοποίηση των ωφέλιμων εμβαδών με επί τόπου μετρήσεις από την Υπηρεσία Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου. Οι εξοικονομήσεις που επιτεύχθηκαν, ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, ανέρχονται στις €253.141 ετησίως ή ποσοστό της τάξης του 27,05% των ενοικίων. Το μέσο κόστος ενοικίασης ανά τ.μ. μειώνεται από τα €11,94 στα €8,32. Μέχρι τη λήξη των συμβολαίων που υπογράφτηκαν για περίοδο τριών ετών, οι εξοικονομήσεις θα ανέλθουν στις €759.423.

 

Κατά τη διαπραγμάτευση προέκυψαν και κάποια επιπρόσθετα οφέλη για το Πανεπιστήμιο, συμπεριλαμβανομένης της ανακαίνισης και προσαρμογής των ενοικιαζόμενων κτηρίων με βάση τις ανάγκες των ακαδημαϊκών μονάδων του Πανεπιστημίου, χωρίς την επιπλέον οικονομική και διοικητική επιβάρυνση για το Πανεπιστήμιο και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται συχνά εξαιτίας των πολύπλοκων διαδικασιών των δημοσίων προσφορών.

Η διαπραγμάτευση για τα ενοίκια νέων κτηρίων αφορούσε τρία συνολικά κτήρια, τα οποία ενοικιάστηκαν για κάλυψη μέρους των στεγαστικών αναγκών των Τμημάτων Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου και Δημόσιας Επικοινωνίας και των Σχολών Διοίκησης και Οικονομίας, Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων.  

Σημειώνεται πως οι διαπραγματεύσεις για τα δύο εκ των τριών κτηρίων έγιναν από τον Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και τον Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών του Πανεπιστημίου οι οποίοι συμμετείχαν στα τελευταία στάδια της διαδικασίας ενοικίασης.

Η διαπραγμάτευση για τα ενοίκια υφιστάμενων κτηρίων αφορούσε συνολικά τέσσερα κτήρια των οποίων τα συμβόλαια ενοικίασης έληξαν ή θα έληγαν σύντομα. Πρόκειται για ένα κτήριο που καλύπτει μέρος των στεγαστικών αναγκών της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και ενός εργαστηρίου της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, ένα δεύτερο κτήριο που καλύπτει τις ανάγκες της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, ένα τρίτο κτήριο που καλύπτει τις ανάγκες του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής και ένα τέταρτο κτήριο που καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας.

Δειτε Επισης

Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη