Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Αποκαλυπτήρια προτομής του Ιπποκράτη στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει την τιμή να είναι ο παραλήπτης αντιγράφου της προτομής του Ιπποκράτη και ενός δενδρυλλίου του Ιπποκράτειου Πλατάνου, δωρεά  του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιπποκράτη θα τελέσουν ο Δρ. Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, και ο Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου, Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν - μεταξύ άλλων υψηλών προσκεκλημένων - ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω, κ. Αριστοτέλης Παυλίδης και ο κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλας, Υπουργός Υγείας της Κύπρου.

Αυτή η άκρως συμβολική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021, στις 11:00 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η προτομή του Ιπποκράτη, Πατέρα της Ιατρικής, είναι ένα αντίγραφο του πρωτοτύπου που βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Κω και χρονολογείται γύρω στον 7ο-4ο αιώνα π.Χ. Το περίφημο αυτό άγαλμα είχε βρεθεί κοντά στο ρωμαϊκό Ωδείο της Κω, το 1930.

Το Δέντρο του Ιπποκράτη είναι ο Πλάτανος κάτω από τον οποίο ο Ιπποκράτης από την Κω δίδασκε στους μαθητές του την τέχνη της ιατρικής. Πιστεύεται ότι ο πλάτανος φυτεύτηκε από τον ίδιο τον Ιπποκράτη πριν από 24 αιώνες, και με την πάροδο του χρόνου έχει πλέον φτάσει σε διάμετρο 4,7 μέτρα στη βάση του. Ένα δενδρύλλιο του εν λόγω Πλατάνου, θα φυτευτεί στην πανεπιστημιούπολη του Ευρωπαϊκού πανεπιστημίου Κύπρου, για να συνοδεύσει το αντίγραφο της προτομής του Ιπποκράτη.

Η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί την πρώτη διεθνή ιατρική σχολή που συμμετέχει στην περίφημη τελετή του όρκου του Ιπποκράτη, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Ασκληπιείο της Κω, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω. Κατά την καθιερωμένη αυτή τελετή, οι αριστεύσαντες απόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής του EUC απαγγέλλουν τον όρκο του Ιπποκράτη στη γενέτειρά του.

Η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου συμβάλλει στη μεταλαμπάδευση των αξιών και των παραδόσεων της Ιπποκρατικής Ιατρικής.

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ