Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Εκδήλωση για τα αποτελέσματα του προγράμματος SPRING

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και η GrantXpert Consulting, ως ηγετικοί συνεργάτες του Ευρωπαϊκού έργου SPRING, διοργανώνουν στις 18 Νοέμβριου 2021 την τελετή λήξης του τριετούς προγράμματος. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης (https://www.euspring.eu/) και περιλαμβάνει ως συνεργάτες ακαδημαϊκά κέντρα και επαγγελματίες στον τομέα της συμβουλευτικής και της εκπαίδευσης ενηλίκων από την Ιταλία, Μάλτα, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πορτογαλία και Κύπρο. Το πρόγραμμα SPRING βασίζεται στον «Σχεδιασμό Διαδοχής και Ανάπτυξης σε Οικογενειακές Επιχειρήσεις». 

Το έργο έχει αναθεωρήσει τον μηχανισμό υποστήριξης που απευθύνεται σε αναπτυσσόμενες οικογενειακές επιχειρήσεις, καθώς βιώνουν τη μετάβαση από γενιά σε γενιά. Έχει σχεδιαστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης και καθοδήγησης για να υποστηρίξει τις οικογενειακές επιχειρήσεις, καθώς προγραμματίζουν την παράλληλη ανάπτυξη και διαδοχή μεταξύ των γενεών, επιτυγχάνοντας έτσι ένα διεθνές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, μέσω της υιοθέτησης καινοτόμων πρακτικών και πρακτικών βιωσιμότητας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Νοεμβρίου στις 18:00-20:00 στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των τελικών αποτελεσμάτων του έργου και θα γίνει μία πολύ χρήσιμη συζήτηση με ειδικούς σε θέματα βέλτιστων πρακτικών όσον αφορά τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την τελετή απονομής των βραβείων Family Enterprise Innovation Awards. Αυτή η πανευρωπαϊκή γιορτή της επιχειρηματικότητας και των οικογενειακών επιχειρήσεων είναι ανοιχτή σε ιδιοκτήτες-διευθυντές των οικογενειακών επιχειρήσεων και εταίρους-φορείς που ενδιαφέρονται για τη διαγενεακή επιτυχία της παραγωγικής οικογενειακής επιχείρησης που διαχειρίζεται ο ιδιοκτήτης. Οικογενειακές επιχειρήσεις που είναι υποψήφιες για βραβεία θα παρουσιάσουν τις στρατηγικές καινοτομίας τους όσον αφορά την ανάπτυξη νέων προϊόντων/υπηρεσιών ή/και καινοτόμων διαδικασιών στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν επιτυχημένα επιχειρηματικά μοντέλα, να δημιουργήσουν στρατηγικές συμμαχίες και να υιοθετήσουν δομές διακυβέρνησης και σχέδια διαδοχής. Η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από καταξιωμένους επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς θα αποφασίσει και θα ανακηρύξει τους νικητές.

Ο καθηγητής Πανίκκος Πουτζιουρή, Πρύτανης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και καθηγητής Επιχειρηματικότητας και Οικογενειακών Επιχειρήσεων αναφέρει: «Είναι ένα πρωτοποριακό έργο που μας έδωσε την ευκαιρία να σχεδιάσουμε προγράμματα υποστήριξης ειδικά για μικρότερες αναπτυσσόμενες οικογενειακές επιχειρήσεις. Το έργο έχει επαινεθεί από έναν κορυφαίο οργανισμό στον τομέα. Πιο συγκεκριμένα, είμαστε πολύ περήφανοι που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επιλέξει αυτή την Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για να παρουσιαστεί στον ηλεκτρονικό της ιστότοπο».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης εδώ. Για εγγραφές, επικοινωνήστε με τον Δρ Φάνο Τεκέλα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ftekelas1@uclan.ac.uk ή στο τηλέφωνο: 00357 24694147 ή κάνετε διαδικτυακά την εγγραφή σας εδώ.

 

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου