Πότε και πώς να κάνεις «διαθήκη» μεταφοράς πλούτου στις επόμενες γενιές

Ξοδεύουμε μια ζωή δημιουργώντας πλούτο, αλλά λίγοι από εμάς ξοδεύουμε χρόνο για να διασφαλίσουμε ότι ο πλούτος που δημιουργήσαμε μεταβιβάζεται με τον τρόπο που επιθυμούμε στις επόμενες γενικές. Ο καταρτισμός σχεδίου για το πώς και πότε θέλετε να μεταφερθεί ο πλούτος σας, θα βοηθήσει όλα τα μέρη να κατανοήσουν τις προθέσεις σας και τη διαδικασία.

Παρόλο που δεν υπάρχει φόρμουλα one-size fits all, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις που θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Πριν εφαρμοστεί οποιοδήποτε σχέδιο, είναι σημαντικό οι οικογένειες να έχουν ειλικρινείς συνομιλίες για τον πλούτο τους, ώστε οι νεότερες γενιές να καταλάβουν τι είναι πιθανό να κληρονομήσουν. Αυτό θα βοηθήσει τους δικαιούχους να προετοιμαστούν και να έχουν προγραμματισμένο τρόπο με τον οποίο πρέπει να διαχειριστούν τον πλούτο που θα κληρονομήσουν. Σημαίνει επίσης ότι θα έχουν χρόνο να αναζητήσουν επαγγελματική βοήθεια αν χρειαστεί.

Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτών των συνομιλιών είναι ότι παρουσιάζουν την ευκαιρία να μιλήσουν για τυχόν μακροπρόθεσμους στόχους που μπορεί να έχετε. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε οι δικαιούχοι σας να δημιουργήσουν λογαριασμό συνταξιοδότησης, να το διαθέσουν στην εκπαίδευση των παιδιών τους ή να υποστηρίξουν ένα σκοπό που εσείς αγαπάτε.

Προτιμητέο, επίσης, είναι να ζητήστε βοήθεια από έναν επαγγελματία, καθώς ο οικονομικός σύμβουλος είναι εκεί να σας βοηθήσει σε κάθε πτυχή της οικονομικής σας ζωής—εξοικονόμηση, ασφάλιση, φόρος, χρέος, ενώ μπορούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως:

Σε ποια ηλικία μπορώ να σταματήσω να εργάζομαι και να συνταξιοδοτηθώ; Ποιες στρατηγικές μπορώ να χρησιμοποιήσω για να οικοδομήσω τον πλούτο μου; Πώς μπορώ να διασφαλίσω ότι ο πλούτος μου μεταφέρεται στα παιδιά μου;

Φτιάξε με επιτυχία την «διαθήκη» σου

Διεθνείς μελέτες έχουν καταδείξει ότι το 70% όλων των μεταβιβάσεων πλούτου στην Τρίτη γενιά αποτυγχάνουν κυρίως για λόγους που οφείλονται στην ίδια την οικογένεια. Ο Dirk Reynders, Senior Wealth Planner - Europe and APAC της UBS, θα παρουσιάσει ενώπιον του συνεδρίου με τίτλο «Cyprus Wealth and Estate Planning Conference 2021 - Μεταφέροντας την Περιουσία στις επόμενες γενιές» τις κοινές παγίδες  όσον αφορά τη μεταφορά πλούτου μεταξύ γενεών και τους τρόπους αποφυγής τους, καθώς επίσης και τα συχνά δαπανηρά λάθη που αφορούν για κληρονόμους που διαμένουν σε διαφορετικές δικαιοδοσίες.

Το Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia, απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα που έχουν σημαντική Περιουσία (μετοχές, ακίνητα, επενδύσεις κλπ.). Συμμετοχή αναμένεται να υπάρξει κυρίως από μετόχους και διευθυντικά στελέχη των μεγάλων κυπριακών επιχειρήσεων και από τους συμβούλους τους: τράπεζες, δικηγορικά και λογιστικά γραφεία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, κάντε κλικ εδώ

Πληροφορίες Συνεδρίου

Οργανωτής: ΙΜΗ

Κύριος Χορηγός: Ελληνική Τράπεζα

Χορηγός: Treppides Group of Companies

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά