O μήνας της Ευρωπαϊκής Οδηγίας DAC6

Η 30η Νοεμβρίου είναι η τελευταία ευκαιρία για τις εταιρείες στην Κύπρο να υποβάλλουν τις σχετικές πληροφορίες του DAC6 στις Αρμόδιες Αρχές. Η πιθανή παράληψη θα επιφέρει διοικητικά πρόστιμα για εκπρόθεσμη υποβολή πληροφόρησης. Η μη συμμόρφωση με την Ευρωπαϊκή Οδηγία DAC6 μπορεί να οδηγήσει στην αντιμετώπιση σημαντικών κυρώσεων σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία στις χώρες της ΕΕ θέτοντας σε κίνδυνο την φήμη των επιχειρήσεων, ιδιωτών και μεσαζόντων.

Στις 29 Οκτωβρίου, οι Φορολογικές Αρχές κυκλοφόρησαν επίσης μια νέα έκδοση, η οποία εφαρμόζει τις οδηγίες της ΕΕ για τις δηλωτέες διασυνοριακές ρυθμίσεις. Η καθοδήγηση σχετικά με την υποβολή εκθέσεων στην Κύπρο έχει επίσης ενημερωθεί.

Τι περιλαμβάνεται στην ενημερωμένη καθοδήγηση;

 

  • Η καθοδήγηση ενσωματώνει λεπτομέρειες σχετικά με τον ορισμό του τι περιλαμβάνεται στις διασυνοριακές συναλλαγές και ποιοι είναι οι μεσάζοντες.
  • Νέες πληροφορίες αναφορικά με το πότε το Τμήμα Φορολογίας της Κύπρου θεωρεί ότι μια συναλλαγή έχει ολοκληρωθεί επαρκώς για σκοπούς αναφοράς.
  • Λεπτομέρειες σχετικά με το τι απαιτείται να πραγματοποιήσουν οι μεσάζοντες δέουσας επιμέλειας πριν από την υποβολή αναφοράς.

 

Η Infocredit Group και η VinciWorks μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την πρόκληση παρουσιάζοντάς σας το Εργαλείο Αναφοράς DAC6 – το πιο ολοκληρωμένο και φιλικό προς τον χρήστη εργαλείο DAC6 στην αγορά, αποκλειστικά για την Κύπρο.

Το εργαλείο περιλαμβάνει οδηγούς, διαγράμματα, λίστες ελέγχου και οδηγίες που προέρχονται από φορολογικούς εμπειρογνώμονες σε όλη την Ευρώπη!

 

Vinci Works DAC6 Reporting Tool- Εν συντομία
Το εργαλείο αναφοράς DAC6 της VinciWorks παρέχει στις εταιρείες την τεχνογνωσία, τη γνώση και την τεχνική υποδομή για να συμμορφωθούν με την Οδηγία της ΕΕ σε κάθε δικαιοδοσία της ΕΕ. Έχει δημιουργηθεί κατόπιν συνεννόησης με περισσότερες από 100 κορυφαίες διεθνείς εταιρείες, διεθνείς φορολογικούς εμπειρογνώμονες, HMRC και άλλες ρυθμιστικές αρχές. Το εργαλείο αναφοράς DAC6 διαθέτει προσαρμόσιμες ροές εργασίας σχεδιασμένες και ενημερωμένες για τις περιπλοκές της εφαρμογής του DAC6 από κάθε κράτος μέλος της ΕΕ. Περισσότερα από ένα απλό λογισμικό, το εργαλείο της VinciWorks παρέχει στις εταιρείες μια καθολική λύση, που περιλαμβάνει ολοκληρωμένη φορολογική τεχνογνωσία, διεθνή γνώση και αυτόματη αναφορά. Προσφέρεται με πολλές επιλογές hosting που ανταποκρίνονται στις ανάγκες οποιουδήποτε οργανισμού.

Επικοινωνήστε με την Infocredit Group για μια παρουσίαση στο +357 22398000 ή μέσω email στο compliance@infocreditgroup.com, marketing@infocreditgroup.com,

www.infocreditgroup.com

 

Infocredit Group
Η Infocredit Group αποτελεί τον κορυφαίο πάροχο λύσεων σε θέματα διαχείρισης κινδύνων με εμπειρία πέραν των 45 χρόνων. H Infocredit Group προσφέρει υπηρεσίες Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου, Κανονιστικής Συμμόρφωσης, Εταιρικής Διακυβέρνησης, Συμβουλευτικές υπηρεσίες, Ανάκτησης Οφειλών, Τηλεφωνικού Κέντρου και Επαγγελματικής Κατάρτισης. Μέσα από το αναγνωρισμένο δίκτυο στρατηγικών εταίρων της, όπως LexisNexis Risk Solutions (RELX Group), VinciWorks, ICSA, MACM, eID και Finclude, η Infocredit Group στοχεύει στην ενίσχυση των επιχειρήσεων με μια αξιόπιστη και ολοκληρωμένη σειρά εργαλείων που μπορούν να τις βοηθήσουν στην εκπλήρωση των οικονομικών, νομικών και ηθικών τους υποχρεώσεων.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett