7o International Compliance Forum: Επανεξέταση και επανεκκίνηση στην οικονομία

Η κανονιστική συμμόρφωση και η εκτίμηση κινδύνων βρέθηκαν ψηλά στην ατζέντα κατά την περίοδο της πανδημίας όπως και στο 7o International Compliance Forum που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Ο Διευθυντής του Compliance Division της Τράπεζας Κύπρου και Πρόεδρος του Cyprus Integrity Forum, Μάριος Σκανδάλης,  υπογράμμισε πως θα πρέπει να δοθεί έμφαση στον τρόπο αποκατάστασης ενός πιο ισχυρού και πιο ανθεκτικού τρόπου λειτουργίας, τονίζοντας πως η πανδημία έδωσε μια μοναδική ευκαιρία για να επανεξεταστεί και να επανεκκινήσει η παγκόσμια οικονομία, με τον σωστό τρόπο.

Με την σειρά του, χαιρετίζοντας τις εργασίες του 7ου International Compliance Forum, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης επισήμανε τη σημασία της κανονιστικής συμμόρφωσης για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς στην προσπάθειά τους για επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας. Με την στήριξη της κοινωνίας, είπε, η Κύπρος κατάφερε να καταγράψει αξιοσημείωτη ανάκαμψη, ενώ έδωσε στην οικονομία την αναγκαία ανθεκτικότητα για να μετριάσει τις επιπτώσεις από την πανδημία.

Η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Μυρτώ Ζαμπάρτα στάθηκε στις ιδιάζουσες οικονομικές συνθήκες που προκλήθηκαν από την πανδημία. Τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει €800 δις για την ανάκαμψη της οικονομίας και ενίσχυση της ανθεκτικότητας μέσω των μεταρρυθμίσεων. Πρόσθεσε πως η Κύπρος μέσα από την διαφάνεια, την ψηφιακή μεταρρύθμιση και την πράσινη ανάπτυξη θα καταφέρει να θέσει την οικονομία της σε τροχιά σταθερότητας και ανθεκτικότητας.

Παράλληλα σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης αναλύθηκε το RegTech, αφού με τα άλματα που έχει κάνει μέχρι σήμερα η τεχνολογία, μπορεί να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα της λειτουργίας συμμόρφωσης, ιδιαίτερα σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχει στενή και πολύπλοκη εποπτεία.

Το 7o International Compliance Forum διοργάνωσε η ΙΜΗ και παρουσίασε η Τράπεζα Κύπρου.

Δειτε Επισης

16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»
Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
ΤΕΠΑΚ: Τον Στρατηγικό Προγραμματισμό Ανάπτυξης παρουσίασε ο Πρύτανης-Οι έξι πυλώνες
Η Ελληνική Τράπεζα μαζί με το Priceless Planet Coalition της Mastercard® γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Νέα διάλεξη της διαδικτυακής δράσης «Μίλα μου Ιστορικά» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου