PwC Κύπρου: Συνέδριο για την επόμενη μέρα στον τομέα της ναυτιλίας

Οι νέες τάσεις που αναδιαμορφώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον, οι προκλήσεις και η επόμενη μέρα στον κλάδο της ναυτιλίας στην Κύπρο, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνεδρίου που διοργάνωσε η PwC Κύπρου την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου στη Λεμεσό. Το συνέδριο, παρακολούθησαν περισσότερα από 50 ανώτερα στελέχη του κλάδου, αλλά και στελέχη του Υφυπουργείου Ναυτιλίας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο Αντώνης Χριστοδουλίδης, Συνέταιρος & ESG Platform Leader στην PwC Κύπρου ανέλυσε το τρίπτυχο Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση (ESG) και τις αλλαγές που αυτό επιφέρει στον τομέα της ναυτιλίας. Καθώς το τρίπτυχο ESG φιλοδοξεί να καλύψει και να συντονίσει όλες τις εταιρικές δράσεις που αφορούν το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση μέσα από την υιοθέτηση μιας ολιστικής προσέγγισης, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι οργανισμοί και αφήνουν το αποτύπωμά τους στην κοινωνία αλλάζει δραστικά.

Η Κλειώ Παπαδοπούλου, Συνέταιρος, Υπεύθυνη του τομέα Μεταφορών αλλά και Υπεύθυνη για θέματα Ένταξης και Διαφορετικότητας στην PwC Κύπρου, παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της δημιουργίας ενός συνεκτικού περιβάλλοντος  και τους τρόπους επίτευξης των στόχων που αφορούν την ένταξη και τη διαφορετικότητα στο χώρο εργασίας.

Αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη ανάγκη για υψηλού επιπέδου ανεξάρτητες επενδυτικές υπηρεσίες, ο  Όμηρος Πισσαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Investment Services, παρουσίασε τους τρόπους με τους οποίους ο οργανισμός μπορεί να στηρίξει τους πελάτες του μέσω των επενδυτικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών για ταμεία προνοίας αλλά και των υπηρεσιών έρευνας και ανάλυσης.

Το συνέδριο απασχόλησαν επίσης θέματα όπως η δημιουργία αξίας μέσω της σωστής χρήσης των δεδομένων και του αυτοματισμού, ο ρόλος της τεχνολογίας, οι Κανόνες Τεκμηρίωσης Τιμών Ενδοομιλικών Συναλλαγών (Transfer Pricing) αλλά και τα θέματα κυβερνοασφάλειας.

Σε δηλώσεις της η κ. Κλειώ Παπαδοπούλου ανέδειξε τη σημασία της ναυτιλίας για την κυπριακή Οικονομία, τονίζοντας ότι «οι παγκόσμιες τάσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την εξέλιξη της τεχνολογίας και την κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τις τοπικές εξελίξεις σε διάφορους τομείς, επιφέρουν σημαντικές προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις. Η ομάδα των επαγγελματιών μας βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στις εταιρίες του κλάδου της ναυτιλίας στηρίζοντάς τις να δημιουργήσουν και να υλοποιήσουν αποτελεσματικές στρατηγικές για το μέλλον».

Δειτε Επισης

Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο