Fintech αποτελεί το κλειδί για ανάπτυξη του τομέα διαχείρισης κεφαλαίων

Αναμφίβολα η τεχνολογία πρωταγωνιστεί σε όλους τους τομείς και αποτελεί κλειδί για αλλαγές και προσαρμογές στα νέα δεδομένα. Σε ό,τι αφορά τον τομέα διαχείρισης κεφαλαίων οι FinTechs αποτελούν game changers, αλλάζοντας παράλληλα τους κανόνες του παιχνιδιού. Αυτό ανέφερε η Κλέα Ευαγόρου Risk Advisory Leader της Deloitte Κύπρου ενώπιον του 7ου International Funds Summit.

Υπογράμμισε πως τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία άρχισε να κερδίζει έδαφος και να υιοθετείται σε όλους τους τομείς, ενώ με τις νέες προκλήσεις που δημιουργήθηκαν με την πανδημία επιβάλλεται να υπάρξουν λύσεις και οι λύσεις προκύπτουν μέσα από την τεχνολογία. Ειδικότερα στον τομέα διαχείρισης κεφαλαίων η τεχνολογία συμβάλλει ώστε να δημιουργηθούν καινοτόμα προϊόντα με υψηλές αποδόσεις.

Αναφερόμενη στα FinTechs, η κ. Ευαγόρου τόνισε πως αποτελούν κλειδί για την ανάπτυξη, δίδοντας την ευχέρεια στην Κύπρο μέσα από την αξιοποίηση τους να καταστεί παγκόσμιος παίκτης παροχής υπηρεσιών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Από την πλευρά του οDavid Reed, Director Global Distribution Strategy & Innovation της Invesco Βρετανίας υπογράμμισε πως τα ψηφιακά στοιχεία (στοιχεία που κρυπτογραφούνται σε Blockchain) έχουν τη δυνατότητα να διαταράξουν σημαντικά τη βιομηχανία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και ταυτόχρονα μπορούν να προσφέρουν σημαντική αποτελεσματικότητα και ευκαιρίες.

Οι ανάγκες των πελατών για βιώσιμο μέλλον πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα σημείωσε η Siri G. Børsum, VP Finance Vertical Global Partnerships & Eco-Development της Huawei Technologies Νορβηγίας, υπογραμμίζοντας πως ο ανταγωνισμός στον τομέα των FinTech οδηγεί σε περισσότερες επιλογές και καλύτερες εμπειρίες για τους καταναλωτές, πέραν από την απλή πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά παροχή υπηρεσιών που διευκολύνουν τη ζωή τους.

Η εμφάνιση του tokenization περιουσιακών στοιχείων οδήγησε στην αλλαγή επιχειρηματικών μοντέλων σε αρκετές βιομηχανίες, ανέφερε ο Nitin Gaur, Director, Financial Sciences and Digital Assets, IBM-USA, προσθέτοντας πως η Αποκεντρωμένη Χρηματοδότηση (DeFi) αποτελεί δημοφιλές θέμα στην blockchain κοινότητα. Σε αντίθεση με την αποκέντρωση των χρημάτων μέσω Bitcoin και stablecoin, το DeFi στοχεύει σε μια ευρύτερη προσέγγιση της γενικής αποκέντρωσης της παραδοσιακής χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας.

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας