Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ρευστότητα, οικονομική σταθερότητα και διαχείριση περιουσιακών στοιχείων

Σοβαρά προβλήματα στις αγορές προκάλεσαν τα οικονομικά σοκ τα οποία δεν είχαν προβλεφθεί, δημιουργώντας προβλήματα ρευστότητας στις επιχειρήσεις και προκλήσεις στις εποπτικές. Αυτό ανέφερε ο Τάσος Χατζηνικολάου, Investment Strategy & Advisory Manager BOCAM της BOC Asset Management Company ο οποίος ήταν συντονιστής συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στο πλαίσιο του 7ου International Funds Summit σε ό,τι αφορά τα θέματα ρευστότητας, οικονομικής σταθερότητας και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Ο κ. Χατζηνικολάου υπογράμμισε πως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα χρειάζονται το σωστό επίπεδο ρευστότητας για την επίτευξη Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προσθέτοντας πως οι διαφορετικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων μπορούν να επηρεάσουν τη ρευστότητα και να επεκτείνουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Η ρευστότητα, είπε, είναι πολύ σημαντικό θέμα και πόσο εύκολα μπορείς να μετατρέψεις τα περιουσιακά σου στοιχεία σε ρευστότητα, προσθέτοντας πως σήμερα διαθέτουμε περισσότερη ρευστότητα από ποτέ και περισσότερες επενδυτικές επιλογές. Το θέμα είναι πόσο σταθερό είναι το οικονομικό μας σύστημα σήμερα.

Από την πλευρά του ο James Athey, Διευθυντής Επενδύσεων & Ανώτερος Διευθυντής χαρτοφυλακίου στην ομάδα Global Rates, Αberdeen στη Βρετανία, ανέφερε πως οι επενδυτές και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής επιθυμούν αποτελεσματικότητα και σταθερότητα. Δυστυχώς οι προσπάθειες της πολιτικής για τη βελτιστοποίηση των συστημάτων και τη δημιουργία σταθερότητας, ή την εμφάνιση σταθερότητας, βραχυπρόθεσμα ενδέχεται να οδηγήσει σε έλλειψη πλεονασμού, διεστραμμένα κίνητρα και ανεπιθύμητη συμπεριφορά και έτσι να αποβεί σε βάρος της αυξημένης ευθραυστότητας μακροπρόθεσμα.

Ο John Romeo, Διευθύνων Σύμβουλος & Επικεφαλής του φόρουμ Oliver Wyman στη Βρετανία σημείωσε πως οι διαχειριστές πλούτου και περιουσιακών στοιχείων αντιμετωπίζουν ένα κοινό σύνολο προκλήσεων και ευκαιριών που καθοδηγούνται από το μακροοικονομικό περιβάλλον, αλλαγές στη ζήτηση των πελατών, με τη συνεχιζόμενη εξέλιξη της τεχνολογίας να προσφέρει βελτιωμένες επενδυτικές και συμβουλευτικές λύσεις.

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου