Π. Τέκλος: Η πανδημία άλλαξε εντελώς το τοπίο διαχείρισης επενδύσεων

Σημαντικά ζητήματα και θέματα αναδείχθηκαν στο πλαίσιο των εργασιών του 7ου International Funds Summit και το κάθε ένα αποτελεί μέρος της αλυσίδας που συνδέονται με την διαχείριση επενδύσεων. Αυτό ανέφερε ο Πανίκος Τέκλος, Αντιπρόεδρος του CIFA, κηρύσσοντας την έναρξη της δεύτερης μέρας εργασιών του Summit, τονίζοντας πως η πανδημία έχει αλλάξει εντελώς το τοπίο διαχείρισης επενδύσεων με τις εταιρείες να καλούνται πλέον να επιδείξουν ευελιξία και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και στις νέες κοινωνικοοικονομικές αλλαγές.

Ο κ. Τέκλος υπογράμμισε πως κατά την πρώτη ημέρα εργασιών τέθηκε επί τάπητος το θέμα των ESG και βιωσιμότητας, με την κοινωνία και τις επιχειρήσεις να καλούνται στο προσεχές μέλλον να απαντήσουν κατά πόσον έχουν υιοθετήσεις όλες αυτές τις πρακτικές και αποτελούν μέρος της κουλτούρας τους. Επικαλέστηκε τη δήλωση του Γενικού Διευθυντή του EFAMA σύμφωνα με την οποία βιωσιμότητα είναι η χρηματοδότηση για το κοινό καλό. Με βάση τα νέα δεδομένα, είπε, ο τομέας διαχείρισης επενδύσεων πρέπει να επιδείξει ευελιξία και να επανασχεδιαστεί.

Αναφερόμενος στις εργασίες του Συνεδρίου της δεύτερης ημέρας ο κ. Τέκλος επισήμανε πως επί τάπητος θα τεθεί το θέμα της ρευστότητας και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και πως οι investment managers μπορούν να διαχειριστούν την ρευστότητά τους.

Παράλληλα, με την είσοδο της τεχνολογίας, η ψηφιοποίηση στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, η ταχεία ανάπτυξη των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων οδηγούν τους θεματοφύλακες να επανεξετάσουν τα λειτουργικά τους μοντέλα παρέχοντα υπηρεσίες για κρυπτονομίσματα.

Τέλος, υπογράμμισε πως η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί game changer για τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, με τα FinTechs και RegTechs να αποδεικνύονται αποτελεσματικότερα εργαλεία.

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά