Α. Βασιλόπουλος: Πώς το Fetch υποστηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις

Στους λόγους για τους οποίους οι καταναλωτές θα πρέπει να στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις κατά τις δύσκολες περιόδους αναφέρθηκε ο Ανδρέας Βασιλόπουλος Business Development Director της Fetch μέλος του G.A.P. Vassilopoulos Group. Μιλώντας ενώπιον του Genera Retail Summit, ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε πως σε δύσκολους καιρούς, οι καταναλωτές είναι πιο προσεκτικοί και μειώνουν τις περισσότερες πολυτέλειες, ενώ σε ένα ασταθές περιβάλλον, οι τοπικές επιχειρήσεις, ειδικά οι μικρότερες, βασίζονται στην υποστήριξή των καταναλωτών για να παραμείνουν ζωντανές.

Υπογράμμισε πως υποστηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις, οι καταναλωτές στηρίζουν με τη σειρά τους την τοπική οικονομία. Έτσι περισσότερα χρήματα παραμένουν στην ντόπια οικονομία όταν οι αγορές γίνονται σε τοπικές επιχειρήσεις - και όχι σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο υπάρχουν αξιοσημείωτα άλλα οφέλη που προέρχονται από την υποστήριξη τοπικών επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, με τις αγορές από ντόπιους λιανοπωλητές τονώνεται η τοπική οικονομία. Τα χρήματα παραμένουν στην χώρα πράγμα που σημαίνει ότι άλλες επιχειρήσεις και οι άνθρωποι της χώρας επωφελούνται. Επίσης, τα χρήματα που παραμένουν επανεπενδύονται στη χώρα, συμβάλλοντας στην προστασία της καριέρας των φίλων και των οικογενειών των καταναλωτών, ενώ παράλληλα δημιουργούνται περισσότερες θέσεις εργασίας στην περιοχή, προσελκύουν περισσότερες επενδύσεις.

Την ίδια ώρα, οι αγορές από ντόπιες επιχειρήσεις συμβάλλου στην προστασία του περιβάλλοντος. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Βασιλόπουλος, όταν αγοράζουμε από μεγάλους παγκόσμιους παίχτες, συνήθως απαιτείται κάποια μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει το προϊόν σε εμάς. Τα φορτηγά πρέπει να μεταφέρουν τα προϊόντα είτε στο αεροδρόμιο ή στο λιμάνι της χώρας που βρίσκεται το προϊόν, μετά να έρθουν αεροπορικώς ή με πλοίο, καίγοντας ορυκτά καύσιμα και συμβάλλοντας στη ρύπανση. Επιπλέον, τα προϊόντα που πρέπει να συσκευαστούν για αποστολή συνήθως καταλήγουν να απαιτούν επιπλέον συσκευασία για να επιβιώσουν το ταξίδι άθικτα.

Επιπλέον, ο κ. Βασιλόπουλος στάθηκε και στο θέμα καταβολής φόρων από τις επιχειρήσεις, επισημαίνοντας πως μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πτυχές των δραστηριοτήτων της Amazon και άλλων παγκόσμιων διαδικτυακών παιχτών, είναι η έλλειψη φορολογικών πληρωμών στους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται. Χρησιμοποιούν κενά στα παγκόσμια νομικά συστήματα για να αποφύγουν την καταβολή φόρων στις δικαιοδοσίες στις οποίες λειτουργούν. Σε αντίθετη περίπτωση, οι ντόπιες επιχειρήσεις καταβάλλουν φορολογίες αυξάνοντας τα κρατικά έσοδα για την υποστήριξη της τοπικής σας κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων για άστεγους, Κοινωνική Ασφάλιση, οδικές βελτιώσεις και πολλά άλλα.

Το fetch υποστηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις
Το Fetch αποτελεί την πρώτη on-demand  πλατφόρμα αγοράς και παράδοσης  στην Κύπρο που εστιάζεται στον τομέα του Retail, ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος για να προσθέσει πως περισσότεροι από 500 έμποροι έχουν εμπιστευτεί την πλατφόρμα σε μόλις ενάμισι χρόνο. Επιπλεόν, περισσότερα από 200.000 μοναδικά προϊόντα έχουν ανεβεί στην πλατφόρμα από τους εμπόρους, ενώ καθημερινά καινούργιες επιχειρήσεις και προϊόντα εντάσσονται στην πλατφόρμα του Fetch το οποίο θα είναι διαθέσιμο Παγκύπρια πριν τον Δεκέμβρη. 

Ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε πως το fetch τονώνει την τοπική οικονομία καθώς όλες οι πωλήσεις είναι από τοπικές ή ξένες επιχειρήσεις που βρίσκονται στην Κύπρο και τα λεφτά από τις πωλήσεις μέσω του Fetch παραμένουν και επαναπενδύονται στην κυπριακή αγορά. Παράλληλα, μέσω του Fetch, τοπικές επιχειρήσεις μεγαλώνουν και λόγω της αύξησης των πωλήσεων τους, προσλαμβάνουν νέα άτομα για να βοηθήσουν με τις διαδικασίες της επιχείρησης.

Παράλληλα, η λειτουργία του Fetch, ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος, ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα λόγω της ευκολίας να ενταχθεί μια επιχείρηση στο Fetch. Επίσης, με μηδενικό κόστος ανεξαρτήτως από το μέγεθος της επιχείρησης το Fetch δημιουργεί για τις τοπικές επιχειρήσεις μία δική τους ιστοσελίδα την οποία εύκολα μπορούν να διαχειριστούν.

Μέσω του Fetch, τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος, παρέχονται επιπλέον πλεονεκτήματα για τους εμπόρους διότι υπάρχει μηδενικό κόστος εγγραφής, παροχή δωρεάν ηλεκτρονικού καταστήματος και μάρκετινγκ, δυνατότητα προσέγγισης νέων πελατών καθώς και υπηρεσία άμεσης παράδοσης στους καταναλωτές.

Δειτε Επισης

16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»
Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
ΤΕΠΑΚ: Τον Στρατηγικό Προγραμματισμό Ανάπτυξης παρουσίασε ο Πρύτανης-Οι έξι πυλώνες
Η Ελληνική Τράπεζα μαζί με το Priceless Planet Coalition της Mastercard® γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Νέα διάλεξη της διαδικτυακής δράσης «Μίλα μου Ιστορικά» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου