Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Νίκος Κυριακίδης: Αλλαγές στις ανάγκες παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών

Αυξημένη ζήτηση για συμβουλευτικές υπηρεσίες σε τομείς όπου έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίον διεξάγεται το επιχειρείν, ενώ παράλληλα η πανδημία έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίον παρέχονται οι υπηρεσίες από τις επιχειρήσεις παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών. Αυτό ανέφερε ενώπιον του 12ου Limassol Economic Forum o Nίκος Κυριακίδης, Head of Financial Advisory Services της Deloitte Κύπρου, επισημαίνοντας πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι υπηρεσίες παρέχονταν εξ αποστάσεως και παρά την σταδιακή επάνοδο των υπαλλήλων στα γραφεία, το υβριδικό μοντέλο παροχής υπηρεσιών αναμένεται να επικρατήσει.

Για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε αυτό το υβριδικό μοντέλο, πρόσθεσε, επιβάλλεται η χρήση της τεχνολογίας. Έτσι οι περισσότερες επιχειρήσεις του τομέα επαγγελματικών υπηρεσιών θα πρέπει να επενδύσουν σημαντικά στην τεχνολογία, στην ψηφιακή τους μεταμόρφωση.

Σε ό,τι αφορά τις νέες τάσεις που παρατηρούνται, ο κ. Κυριακίδης ανέφερε πως υπάρχει αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες που αφορούν την κανονιστική συμμόρφωση, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στη διαδικασία ψηφιοποίησης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στον τομέα του fintech blockchain και cryptocurrency, όπως επίσης και υπηρεσίες στον τομέα της Υγείας και πώς παρέχονται οι υπηρεσίες Υγείας. Πρόσθεσε πως διαβλέπει περισσότερες επενδύσεις στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, ενώ η ολοένα και αυξημένη εξάρτηση σε big data θα δημιουργήσει τη ζήτηση για παροχή υπηρεσιών big data analytics.

Από πλευράς Deloitte, ο κ. Κυριακίδης τόνισε πως αναπροσαρμόζεται η στρατηγική στη βάση των αναγκών των πελατών, με την στρατηγική να εδράζεται σε τρεις πυλώνες, ανάπτυξη, λειτουργική αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητα και ανθρώπινο δυναμικό.

Προς το σκοπό αυτό, είπε, ακολουθείται ένα πολύ-επιστημονικό μοντέλο καθώς με την πολυπλοκότητα των εργασιών, επιβάλλεται η εξειδίκευση και γνώση σε διάφορους τομείς. Επικεντρώνεται σε ειδικούς τομείς της Οικονομίας, δημιουργώντας ομάδες οι οποίες μπορούν να παραδώσουν εξειδικευμένες υπηρεσίες. Πρόσθεσε πως η Deloitte επιδιώκει να επικεντρωθεί στον τομέα της Υγείας, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και σε υπηρεσίες που αφορούν τα ESG.

Δειτε Επισης

7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη
Η Πετρολίνα σύμμαχος ζωής του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»