DHL: Η πρώτη θέση στη κατηγορία των πολυεθνικών εταιρειών

Δελτίο Τύπου  19/10/2021 09:03
DHL: Η  πρώτη θέση στη κατηγορία των πολυεθνικών εταιρειών

DHL: Η πρώτη θέση στη κατηγορία των πολυεθνικών εταιρειών

Δελτίο Τύπου  19/10/2021 09:03

Στις 21 Σεπτεμβρίου που ανακοινώθηκε, με χορηγό επικοινωνίας το The Economist Group, η περίφημη λίστα του Great Place to Work®, Europe’s Best Workplaces™ List, η DHL ενημερώθηκε ότι έχει εξασφαλίσει τη πρώτη θέση στη κατηγορία των πολυεθνικών εταιρειών.

Θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος ότι ο κόσμος της DHL έχει συνηθίσει να μαθαίνει ότι η εταιρεία τους αναγνωρίζεται και διακρίνεται για το εξαιρετικό της εργασιακό περιβάλλον. Θα μπορούσε ακόμα κάποιος να υποθέσει ότι οι πολλές διακρίσεις της εταιρείας μπορεί να προκαλούν κάποιο εφησυχασμό. «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση» δηλώνει κατηγορηματικά η Δώρα Κωνσταντίνου, HR Manager της DHL Κύπρου. «Αντίθετα η προσήλωση μας στη στρατηγική δημιουργίας μιας εξαιρετικής εργασιακής κουλτούρας παραμένει η ίδια» τονίζει η Δώρα Κωνσταντίνου.

Με την δραστηριοποίηση του Great Place to Work® στην Κύπρο, η εδώ ομάδα της DHL κατατάσσεται στο Cyprus’ Best Workplaces™ List 2021. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις αντίστοιχές επιτυχίες της σε άλλες 14 χώρες της Ευρώπης, τη κατατάσσει στη 1η θέση στη κατηγορία των πολυεθνικών.

Με προσωπικό που υπερβαίνει της 100,000 σε 220 χώρες και περιοχές σε ολόκληρο τον πλανήτη, η DHL έχει καταφέρει να κτίσει με συνέπεια ένα εργασιακό περιβάλλον που εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή δέσμευση όλων των εργαζομένων.

Η Δώρα Κωνσταντίνου κάνει αναφορά στις στρατηγικές που με συνέπεια υιοθετεί η εταιρεία σε ολόκληρο το κόσμο και που έχουν σαν αποτέλεσμα το σύνολο των ανθρώπων του οργανισμού να νοιώθει καλά και να εργάζεται με αφοσίωση για να προσφέρει εξαιρετική πελατειακή εμπειρία.

Εξηγεί πως ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του οργανισμού και η διαφορετικότητα σε γνώση, εμπειρίες και ικανότητες αξιοποιείται σαν σημαντικό ανταγωνιστικό στοιχείο και μάλιστα ‘’γιορτάζεται’’ με το θεσμό ‘’Diversity Week’’.

Η εταιρεία αποδίδει πάντα, την πρέπουσα σημασία στην αναγνώριση της συμβουλής του καθενός στην ομάδα και έχει σχεδιάσει θεσμούς μέσα από τους οποίους εκφράζεται η εκτίμηση της δέσμευσης του προσωπικού. Εξηγεί τον θεσμό ‘’Got Heart’’ μέσα από τον οποίο επιβραβεύονται κοινωνικές δράσεις των εργαζομένων.

«Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία για την ευεξία και σωματική κατάσταση του προσωπικού μας, ‘’FIT FOR WORK.FIT FOR LIFE!! Έχουμε δημιουργήσει ένα mobile fitness application όπου οι εργαζόμενοι μπορούν καθημερινά να ενημερώνονται για τη σωματική και ψυχική τους κατάσταση».

Πολλές επιχειρήσεις έχουν βρεθεί μπροστά από τεράστιες προκλήσεις σαν αποτέλεσμα της πανδημίας. H DHL, αντέδρασε με ένα μοναδικό τρόπο για να χειριστεί της δύσκολες στιγμές που φυσιολογικά πέρασαν η εργαζόμενοι της. «Παρόλη την πανδημία και την κρίση που έχει προκληθεί από αυτήν, η απόφαση για εμάς ήταν μονόδρομος: κανένας εργαζόμενος δεν αποδεσμεύεται από την εργασία του αλλά αντιθέτως απολαμβάνουν ΟΛΟΙ το 100% των απολαβών τους. Επιπρόσθετα έχουμε προχωρήσει με ετήσιες αυξήσεις, δωροκουπόνια για το Πάσχα, έχουμε δώσει covid Bonus καθώς και όλο το προσωπικό μας έχει ενταχθεί κάτω από το σύστημα φιλοδωρημάτων.»

Μάθετε περισσότερα διαβάζοντας τη συνέντευξη του Alberto Nobis, CEO της DHL Express Europe στο The Economist.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας