DHL: Η πρώτη θέση στη κατηγορία των πολυεθνικών εταιρειών

Στις 21 Σεπτεμβρίου που ανακοινώθηκε, με χορηγό επικοινωνίας το The Economist Group, η περίφημη λίστα του Great Place to Work®, Europe’s Best Workplaces™ List, η DHL ενημερώθηκε ότι έχει εξασφαλίσει τη πρώτη θέση στη κατηγορία των πολυεθνικών εταιρειών.

Θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος ότι ο κόσμος της DHL έχει συνηθίσει να μαθαίνει ότι η εταιρεία τους αναγνωρίζεται και διακρίνεται για το εξαιρετικό της εργασιακό περιβάλλον. Θα μπορούσε ακόμα κάποιος να υποθέσει ότι οι πολλές διακρίσεις της εταιρείας μπορεί να προκαλούν κάποιο εφησυχασμό. «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση» δηλώνει κατηγορηματικά η Δώρα Κωνσταντίνου, HR Manager της DHL Κύπρου. «Αντίθετα η προσήλωση μας στη στρατηγική δημιουργίας μιας εξαιρετικής εργασιακής κουλτούρας παραμένει η ίδια» τονίζει η Δώρα Κωνσταντίνου.

Με την δραστηριοποίηση του Great Place to Work® στην Κύπρο, η εδώ ομάδα της DHL κατατάσσεται στο Cyprus’ Best Workplaces™ List 2021. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις αντίστοιχές επιτυχίες της σε άλλες 14 χώρες της Ευρώπης, τη κατατάσσει στη 1η θέση στη κατηγορία των πολυεθνικών.

Με προσωπικό που υπερβαίνει της 100,000 σε 220 χώρες και περιοχές σε ολόκληρο τον πλανήτη, η DHL έχει καταφέρει να κτίσει με συνέπεια ένα εργασιακό περιβάλλον που εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή δέσμευση όλων των εργαζομένων.

Η Δώρα Κωνσταντίνου κάνει αναφορά στις στρατηγικές που με συνέπεια υιοθετεί η εταιρεία σε ολόκληρο το κόσμο και που έχουν σαν αποτέλεσμα το σύνολο των ανθρώπων του οργανισμού να νοιώθει καλά και να εργάζεται με αφοσίωση για να προσφέρει εξαιρετική πελατειακή εμπειρία.

Εξηγεί πως ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του οργανισμού και η διαφορετικότητα σε γνώση, εμπειρίες και ικανότητες αξιοποιείται σαν σημαντικό ανταγωνιστικό στοιχείο και μάλιστα ‘’γιορτάζεται’’ με το θεσμό ‘’Diversity Week’’.

Η εταιρεία αποδίδει πάντα, την πρέπουσα σημασία στην αναγνώριση της συμβουλής του καθενός στην ομάδα και έχει σχεδιάσει θεσμούς μέσα από τους οποίους εκφράζεται η εκτίμηση της δέσμευσης του προσωπικού. Εξηγεί τον θεσμό ‘’Got Heart’’ μέσα από τον οποίο επιβραβεύονται κοινωνικές δράσεις των εργαζομένων.

«Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία για την ευεξία και σωματική κατάσταση του προσωπικού μας, ‘’FIT FOR WORK.FIT FOR LIFE!! Έχουμε δημιουργήσει ένα mobile fitness application όπου οι εργαζόμενοι μπορούν καθημερινά να ενημερώνονται για τη σωματική και ψυχική τους κατάσταση».

Πολλές επιχειρήσεις έχουν βρεθεί μπροστά από τεράστιες προκλήσεις σαν αποτέλεσμα της πανδημίας. H DHL, αντέδρασε με ένα μοναδικό τρόπο για να χειριστεί της δύσκολες στιγμές που φυσιολογικά πέρασαν η εργαζόμενοι της. «Παρόλη την πανδημία και την κρίση που έχει προκληθεί από αυτήν, η απόφαση για εμάς ήταν μονόδρομος: κανένας εργαζόμενος δεν αποδεσμεύεται από την εργασία του αλλά αντιθέτως απολαμβάνουν ΟΛΟΙ το 100% των απολαβών τους. Επιπρόσθετα έχουμε προχωρήσει με ετήσιες αυξήσεις, δωροκουπόνια για το Πάσχα, έχουμε δώσει covid Bonus καθώς και όλο το προσωπικό μας έχει ενταχθεί κάτω από το σύστημα φιλοδωρημάτων.»

Μάθετε περισσότερα διαβάζοντας τη συνέντευξη του Alberto Nobis, CEO της DHL Express Europe στο The Economist.

 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett