Αναθεώρηση στρατηγικών προστασίας δεδομένων

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, η ανάπτυξη της πληροφορικής και ειδικότερα του Διαδικτύου, έχουν επιφέρει πρωτόγνωρες αλλαγές στην παραγωγική διαδικασία, στις εργασιακές σχέσεις, στις συναλλαγές και σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας και της ανθρώπινης επαφής.

Μαζί όμως με τις αλλαγές αυτές που διευκολύνουν, προάγουν και βοηθούν στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής και στην τάχιστη εξυπηρέτηση των αναγκών που δημιουργεί η σύγχρονη κοινωνίας, οι νέες τεχνολογίες και το Διαδίκτυο διευκόλυναν και δημιούργησαν ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια και ανάπτυξη νέων μορφών εγκληματικότητας που συνοψίζονται στον όρο ηλεκτρονικό έγκλημα, ή Κυβερνο-έγκλημα.

Καθημερινά, διάφοροι κακόβουλοι χρήστες του Διαδικτύου προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις μικρές ή μεγάλες ατέλειες της πλατφόρμας λογισμικού και των πρωτοκόλλων του Διαδικτύου, για διάφορους λόγους.

Η απώλεια ψηφιακών δεδομένων, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μη υπολογιζόμενες ζημιές για τις σύγχρονες επιχειρήσεις. Η προστασία δεδομένων, από εξωτερικούς ή και εσωτερικούς κινδύνους, όπως επίσης και η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των υπολογιστικών συστημάτων ενός εταιρικού δικτύου, πρέπει να συγκαταλέγονται μεταξύ των προτεραιοτήτων μιας σύγχρονης επιχείρησης.

Αναθεώρηση στρατηγικής

Σύμφωνα με την ετήσια μελέτη της PwC «Digital Trust Insights series - Global Digital Trust Insights 2021: Cybersecurity comes of age» o τομέας της κυβερνοασφάλειας βρίσκεται σε φάση ωρίμανσης. Βάσει της μελέτης η οποία περιλαμβάνει συμπεράσματα σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση και τις αλλαγές του μέλλοντος, η κυβερνοασφάλεια βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή για τον κλάδο, τις εταιρείες και τους ανθρώπους.

Συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 96% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι σχεδιάζουν να τροποποιήσουν τη στρατηγική τους για την κυβερνοασφάλεια λόγω του COVID-19, με το 50% να δηλώνει ότι είναι πιο πιθανόν πλέον να λαμβάνουν υπόψη τους την κυβερνοασφάλεια σε κάθε επιχειρηματική απόφαση, σε σύγκριση με 25% πέρυσι.

Επιπλέον, 51% των CEO δηλώνουν ότι είναι πιο πιθανόν να έχουν συχνές αλληλεπιδράσεις με τον Υπεύθυνο Ασφάλειας Πληροφοριών (CISO). Κατά τους τρεις πρώτους μήνες της πανδημίας, όπως ανέφεραν οι CEO, οι επιχειρήσεις τους επιτάχυναν την ψηφιοποίησή τους με εκπληκτική ταχύτητα, μεταβαίνοντας κατευθείαν στο δεύτερο ή τρίτο έτος των πενταετών πλάνων τους.

Η ανάπτυξη ενός ταχύτερου και πιο αποτελεσματικού τρόπος δράσης αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για το 29% των στελεχών, ενώ σε ποσοστό 31% εκσυγχρονίζονται με βάση τις νέες δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία. Περισσότεροι από το ένα τρίτο (35%) δηλώνουν ότι επιταχύνουν την αυτοματοποίηση για να μειώσουν τα κόστη.

Ενώπιον του Cyber Security Conference ο Βασίλης Χαραλάμπους, Head GZG Tech – Lawyer της George Z. Georgiou & Associates LLC, θα μιλήσει για το πώς καλούνται οι οργανισμοί να αναδιαρθρώσουν τη στρατηγική διαχείρισης των δεδομένων. Η σύγχρονη προστασία δεδομένων απαιτεί την επανεξέταση των παραδοσιακών προσεγγίσεων συμμόρφωσης. Για να συμβαδίσουν με τις τεχνολογικές εξελίξεις του σήμερα και στο μέλλον, οι οργανισμοί πρέπει να αναδιαρθρώσουν τη στρατηγική ασφάλειας των δεδομένων τους.

Ο Βασίλης Χαραλάμπους είναι δικηγόρος και επικεφαλής της GZG Tech στην George Z. Georgiou & Associates LLC, συμβουλεύοντας τους πελάτες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σε θέματα αναδυόμενης τεχνολογίας και προσωπικών δεδομένων, όπως Blockchain, Crypto-assets και Distributed ledger technology. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Leicester (LLB) και του Πανεπιστημίου Portsmouth (MSc) και μέλος της Επιτροπής Τεχνολογίας του Δικηγορικού Συλλόγου Κύπρου καθώς και της Διεθνούς Ένωσης για αξιόπιστες εφαρμογές Blockchain.

Το Cyber Security Conference διοργανώνει διαδικτυακά η ΙΜΗ στις 26 Οκτωβρίου με στόχο να ενημερώσει τις κυπριακές επιχειρήσεις για τους υφιστάμενους και μελλοντικούς κινδύνους της Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο. Το Συνέδριο απευθύνεται προς όλες, ανεξαιρέτως, τις κυπριακές επιχειρήσεις όλων των κλάδων και μεγεθών. Ιδιαίτερα, αφορά διευθυντικά στελέχη και decision makers όπως CEOs, CFO, Chief Operating Officers, Chief Data Officers και άλλα ανώτερα στελέχη.

Πληροφορίες Συνεδρίου

Οργανωτής: IMH

Χορηγοί: George Z. Georgiou & Associates LLC, Huawei, KPMG Limited, Prospectacy, UCLan Cyprus

Με τη στήριξη: ACFE, CCS, CCSC, CITEA, Cyprus Tech Association, (ISC)² Cyprus Chapter, National Betting Authority

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό IN Business, περιοδικό GOLD

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά