Σε πολυδύναμο κέντρο μετατρέπεται το οίκημα του πρώην Συνεργατισμού στη Δρομολαξιά

Σε Πολυδύναμο Κέντρο που θα χρησιμοποιείται για διάφορες εκδηλώσεις οργανωμένων συνόλων, θα μετατραπεί το οίκημα του πρώην Συνεργατισμού στη Δρομολαξιά.   

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Δρομολαξιάς – Μενεού Κύπρος Ανδρονίκου, «καταφέραμε να αποκτήσουμε το κτίριο όπου στεγαζόταν στο παρελθόν η Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία (ΣΠΕ) Δρομολαξιάς και στη συνέχεια ο Συνεργατισμός, πριν το οριστικό κλείσιμο του. Το κτήριο περιήλθε στην κατοχή του Δήμου στη βάση συμφωνίας με την ΚΕΔΙΠΕΣ για μίσθωση για 20 χρόνια με μονομερές δικαίωμα της τοπικής αρχής για ανανέωση για άλλα 20 χρόνια».

Ωστόσο συνέχισε «δεν αποκλείεται το κτήριο να περιέλθει στην πλήρη ιδιοκτησία του Δήμου Δρομολαξιάς - Μενεού. Προς το παρόν ο σχεδιασμός προνοεί τη μετατροπή του οικήματος σε δημόσιο Πολυδύναμο Κέντρο, το οποίο θα διατίθεται για χρήση από οργανωμένα σύνολα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ανδρονίκου είπε ότι «στόχος του Δήμου είναι να ανατεθούν το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου χρόνου σε ιδιώτη οι εργασίες που χρειάζονται για τροποποιήσεις, προσθήκες και ενδεχόμενες μετατροπές στο κτίριο, ώστε αυτό να διαμορφωθεί κατάλληλα, ούτως ώστε να μπορεί να φιλοξενεί σεμινάρια, διαλέξεις, εκθέσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες οργανωμένων συνόλων που θα μπορούν να το χρησιμοποιούν».

Σημείωσε ακόμα πως «το Πολυδύναμο Κέντρο είναι ένα έργο που έλειπε από το Δήμο Δρομολαξιάς - Μενεού και αναμένεται να καλύψει ανάγκες οργανωμένων συνόλων, τα οποία δεν διαθέτουν τον κατάλληλο χώρο για διοργάνωση οποιουδήποτε είδους εκδηλώσεων. Τα τελευταία χρόνια το Δημοτικό Συμβούλιο εξετάζει σενάρια για τη δημιουργία ενός μεγάλου πολυχρηστικού χώρου που θα διατεθεί για κάλυψη αυτών των αναγκών».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο «φαίνεται ότι τελικά το κτήριο του Συνεργατισμού είναι η λύση, αφού ικανοποιεί και το αίτημα των πολιτών για αξιοποίηση ενός ακινήτου που κτίστηκε από τους πολίτες για δικό τους όφελος».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα