Επεκτείνεται το Mediterranean Hospital στη Λεμεσό

Την έγκρισή του έδωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος στην ενοποίηση οικοπέδων για επέκταση του ιδιωτικού νοσοκομείου «Mediterranean Hospital of Cyprus», το οποίο βρίσκεται την Ενορία Αγίας Φυλάξεως, στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την γνωμάτευση της Περιβαλλοντικής Αρχής, στο γενικό χωροταξικό σχέδιο (για ενοποίηση των οικοπέδων) περιλαμβάνονται πέντε κτήρια.

 

Επέκταση με τρία νέα κτήρια
Τα δύο είναι ήδη κατασκευασμένα και αποτελούν το υφιστάμενο νοσοκομείο, ενώ για τα άλλα τρία νέα κτήρια που θα κατασκευαστούν το ένα θα αποτελεί πολυώροφο χώρο στάθμευσης και τα άλλα δύο θα αποτελούν επέκταση των νοσοκομειακών εγκαταστάσεων του υφιστάμενου νοσοκομείου, όπως τα δωμάτια ασθενών, τα χειρουργεία, τα ιατρεία και όλους τους υποστηρικτικούς χώρους που προνοεί ο νόμος.

Για το ίδιο έργο έχει ήδη δοθεί άδεια οικοδομής για προσθηκομετατροπές στο υφιστάμενο κτήριο και την προσθήκη τρίτου ορόφου στο υφιστάμενο κτήριο και την κατασκευή του πολυώροφου χώρου στάθμευσης.

 

Η εν λόγω άδεια οικοδομής περιλαμβάνει επίσης την κατεδάφιση δύο κτηρίων.

Με τα πιο πάνω, το συνολικό εμβαδόν δόμησης της υφιστάμενης ανάπτυξης θα ανέρχεται στα 6.827 τ.μ. και η κατασκευή των δύο νέων κτηρίων όπως προβλέπει το Γενικό Χωροταξικό θα προσθέσει άλλα 4.468 τ.μ. στο συνολικό εμβαδόν δόμησης της ανάπτυξης.

Το δύο νέα κτήρια θα έχουν κοινό υπόγειο τριών ορόφων, ισόγειο και τρεις ορόφους. Σημειώνεται ότι στο παρόν στάδιο δεν έχουν ακόμη καθοριστεί από τον κύριο του έργου οι ακριβείς χρήσεις των νοσηλευτικών μονάδων του νοσοκομείου.

Για την κάλυψη των αναγκών του θα διαμορφωθούν 515 χώροι στάθμευσης συνολικά, οι οποίες θα καλυφθούν τόσο από την κατασκευή του πολυώροφου χώρου στάθμευσης, όσο και από τους υφιστάμενους χώρους στάθμευσης του νοσοκομείου. Από τους 515 χώρους στάθμευσης, οι 416 θα είναι για τους επισκέπτες στο νοσοκομείο, οι 64 για τους υπαλλήλους, 30 για τα μοτοποδήλατα, 2 για τα ασθενοφόρα και οι 32 θα είναι διαμορφωμένοι για ΑμεΑ. Οι 385 νέοι χώροι στάθμευσης θα στεγάζονται στον πολυώροφο χώρο στάθμευσης.

Σε δύο φάσεις και ολοκλήρωση στο τέλος του 2023
Όπως αναφέρεται επίσης στη γνωμάτευση του Τμήματος Περιβάλλοντος, η υλοποίηση του χωροταξικού σχεδίου θα γίνει σε δύο φάσεις χωρίς να υπάρχει μεταξύ των φάσεων μεγάλη χρονική διαφορά.

Η πρώτη φάση αφορά την κατασκευή των υπογείων και του ανατολικού κτηρίου, ενώ η δεύτερη την κατασκευή του δυτικού κτηρίου.

Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν με την έκδοση της οικοδομικής αδειας, η οποία εκτιμάται να εκδοθεί περί τα τέλη του 2021 και εκτιμάται να διαρκέσουν περίπου δύο χρόνια, επομένως θα ολοκληρωθούν περί το τέλος του 2023.

Διευκρινίζεται ότι κατά τις κατασκευαστικές εργασίες του έργου το υφιστάμενο νοσοκομείο θα συνεχίζει τη λειτουργία του.

Ποιο είναι το Mediterranean Hospital
Το Mediterranean Hospital of Cyprus είναι ένα σύγχρονο ιδιωτικό νοσηλευτήριο από τα μεγαλύτερα στην Κύπρο, που έχει ως αποστολή να προσφέρει προς όλους τους πολίτες και επισκέπτες της χώρας υπηρεσίες υγείας με υψηλό επίπεδο ποιότητας και ασφάλειας, σε 24ωρη βάση.

Βρίσκεται σε κομβικό γεωγραφικό σημείο στην πόλη της Λεμεσού, προσφέροντας γρήγορη και άμεση πρόσβαση μέσω του αυτοκινητοδρόμου Α1, τόσο από την ίδια την πόλη και την επαρχία της όσο και από όλες τις άλλες πόλεις.

Ξεφεύγοντας από τα παραδοσιακά μοντέλα λειτουργίας των νοσοκομείων και με ανοικτό πνεύμα το Mediterranean Hospital of Cyprus ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2013.

Το Mediterranean Hospital of Cyprus ήρθε να καλύψει το κενό που παρουσιάζει ο τομέας των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στην Κύπρο ως προς την παροχή ιατρονοσηλευτικών και εργαστηριακών υπηρεσιών προς τους πολίτες, έναντι εκλογικευμένων χρεώσεων διασφαλίζοντας πάντα τη βέλτιστη ποιότητα.

Πέραν του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και των Εξωτερικών ιατρείων, στις εγκαταστάσεις του διαθέτει Επεμβατικά και Νοσηλευτικά Τμήματα με τον κατάλληλο εξοπλισμό και άρτια στελέχωση. 

Δειτε Επισης

Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;
Πρόσβαση στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται ζητά η Επιτροπή Θεσμών
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
Altius Insurance: Στηρίζει τη σύνοδο του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου νοσηλευτικής και μαιευτικής
Πλοήγηση στη νέα κανονικότητα: Το μέλλον των επαγγελματικών υπηρεσιών για ιδιώτες
RSM: Παγκόσμια στρατηγική 2030–RSM Cyprus: Ανάπτυξη, καινοτομία & επιτυχία πελατών(vid)
H ORB φέρνει ένα 3D Jeep® Wrangler από τις χιονισμένες πλαγιές, κατευθείαν στο κέντρο της Λευκωσίας (vid)