Το Frederick στα 300 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια που αξιολογήθηκαν από το U-Multirank

Το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχτηκε στο νούμερο 294 ανάμεσα σε 1.101 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και αντίστοιχα στο νούμερο 425 διεθνώς, ανάμεσα στα συνολικά 1.948 πανεπιστήμια, τα οποία αξιολογήθηκαν από το παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης Πανεπιστημίων U-Multirank.

Ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο Frederick αναφέρει ότι στην αξιολόγηση «κατάφερε να αποσπάσει την ψηλότερη βαθμολογία, το Α, σε δέκα κατηγορίες, στους τομείς της Διεθνοποίησης, της Περιφερειακής Εμπλοκής, της Έρευνας, και της Μεταφοράς Γνώσης».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής, Γιώργος Δημοσθένους, δήλωσε ότι «η ανοδική πορεία του Πανεπιστημίου και οι συνεχιζόμενες διακρίσεις του, τόσο στο παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης U-Multirank όσο και σε άλλες διεθνείς κατατάξεις Πανεπιστημίων, μάς τιμούν ιδιαίτερα και μάς κάνουν περήφανους».

Σημείωσε ότι «στα αποτελέσματα αυτά αποτυπώνεται η σκληρή δουλειά που γίνεται με σοβαρότητα και μεθοδικότητα στο Πανεπιστήμιό μας διαχρονικά, με προσήλωση και ευθύνη, τοποθετώντας πάντα στο επίκεντρο της κάθε δράσης μας την αριστεία στη διδασκαλία και την έρευνα και πάντοτε προς όφελος των φοιτητών μας και του κοινωνικού συνόλου».

Ο Πρύτανης συνεχάρη «όλο το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του Frederick, «για το έργο που επιτελεί ώστε να έχουμε αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα» και υποσχέθηκε ότι «θα συνεχίσουμε το έργο αυτό με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην επιστημονική κοινότητα, την πολιτεία και την κοινωνία».

Σημειώνεται ότι το U-Multirank είναι ένα από τα σημαντικότερα συστήματα αξιολόγησης και κατάταξης πανεπιστημίων παγκοσμίως. Η φετινή αξιολόγηση περιλαμβάνει σχεδόν 2000 πανεπιστήμια από 96 χώρες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year