Έρχεται το 4o Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού (video)

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού. Το Συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021, δίνοντας την έναρξη για την Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού.

Για την ατζέντα του φετινού συνεδρίου, μίλησε στο InBusiness TV, η Χριστίνα Χριστοφόρου, υπεύθυνη κοινωνικής ευθύνης και ανάπτυξης της Αρχής.

Τι περιλαμβάνει η ατζέντα του συνεδρίου SGW2021;
Το Συνέδριο στοχεύει στην ανάδειξη της σημασίας της ασφαλούς συμμετοχής στο στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια. Η εστίαση στο ασφαλές παιχνίδι αναδεικνύει την ευθύνη της πολιτείας και των παρόχων τυχερών παιχνιδιών να ενισχύσουν περαιτέρω τους μηχανισμούς προστασίας των παικτών.

Η θεματολογία που θα αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αφορά, μεταξύ άλλων, την ανάδειξη της παθολογικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια σε ζήτημα δημόσιας υγείας, την χρήση εργαλείων και την αξιολόγηση κινδύνων κατά τον σχεδιασμό τυχερών παιχνιδιών, πως η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της νευροεπιστήμης δύναται να αποτρέψει εξαρτητικές συμπεριφορές, πως η καθιέρωση προτύπων ασφαλούς παιχνιδιού μπορεί να ενισχύσει την προστασία των παικτών. Ακόμη, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα παρουσιαστεί η χρήση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ως μέσο για μείωση της βλάβης που σχετίζεται με τα τυχερά παιχνίδια, καθώς επίσης θα συζητηθεί πως μπορεί να επιτευχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου.  

 

Σε ποιους απευθύνεται το συνέδριο ασφαλούς παιχνιδιού;
Το Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα της κοινωνίας, τόσο σε ιδιωτικές εταιρίες όσο και σε οργανωμένα σύνολα και επαγγελματίες του κλάδου τυχερών παιχνιδιών, ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, συμβούλους επιχειρήσεων, μέσα μαζικής ενημέρωσης, λειτουργούς νεολαίας, δικηγορικά και διαφημιστικά γραφεία, αθλητικές ομοσπονδίες και άτομα του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Ομιλητές στο Συνέδριο θα είναι διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί σε θέματα πρόληψης και διαταραχών τυχερών παιχνιδιών όπως ο καταξιωμένος καθηγητής Mark Griffits και η Δρ. Rachel Volberg. Επίσης, στο συνέδριο θα συμμετέχουν επιστήμονες, επαγγελματίες του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών, αρμόδιοι φορείς αλλά και εκπαιδευτές από την Κύπρο και το εξωτερικό για να μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους γύρω από το Ασφαλές Παιχνίδι.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

Δειτε Επισης

Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα