Προσαρμόζοντας το ρόλο του Οικονομικού Διευθυντή

Η αβεβαιότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία που άλλοτε παραμένει σε υψηλά και άλλοτε σε χαμηλά επίπεδα, εξακολουθεί να αποτελεί μοχλό πίεσης στις επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπό τις δεδομένες συνθήκες, ο ρόλος του Οικονομικού Διευθυντή (CFO) διευρύνεται πέρα από τη λογική του θεματοφύλακα των οικονομικών μιας επιχείρησης σε δημιουργό επιχειρηματικής αξίας και καταλύτη ψηφιακής στρατηγικής.

Πέρα από την πανδημία, άλλες εξωτερικές προκλήσεις, όπως η ψηφιοποίηση, η δυναμική της αγοράς και οι ταχέως εξελισσόμενες προσδοκίες των καταναλωτών έχουν ωθήσει τους CFOs να διευρύνουν και να μετασχηματίσουν το ρόλο τους. Οι CFOs καλούνται πλέον να διασφαλίσουν ότι η επιχείρησή τους διαμοιράζει και μειώνει τον κίνδυνο με κατάλληλο τρόπο, απαντώντας σε θέματα αναφορικά με το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση (ESG), αλλά και σε θέματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τους.

Όπως καταδεικνύουν τα γεγονότα, οι CFOs, ολοένα και περισσότερο, επικεντρώνονται στη συλλογή και ερμηνεία δεδομένων για βασικές επιχειρηματικές αποφάσεις και στην στρατηγική πέρα από τα όρια της χρηματοοικονομικής διεύθυνσης. Αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα, απόρροια της πανδημίας, οι σύγχρονοι CFOs καλούνται να υλοποιούν τις στρατηγικές της επιχείρησης με ταχύτητα προκειμένου να δημιουργούν αξία και να εξασφαλίζουν την επιτυχία σε όλο το εύρος της επιχείρησης.

Management Forum & Awards

H EY παρουσιάζει το «17th CFO Management Forum & Awards», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, στις 3.30μ.μ. στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia. Ενώπιον του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι οικονομικοί διευθυντές.

Χαιρετισμό στο Συνέδριο θα απευθύνουν ο Προεδρεύων των εργασιών του φόρουμ Σάκης Μωϋσέως, Associate Partner and Head of Business Consulting and Government Sector Leader της EY Κύπρου και ο Ronald Attard, EY Cyprus Country Managing Partner, Strategy & Transactions Leader for Central, Eastern and Southeastern Europe & Central Asia Region (CESA).

Για τη αναγκαιότητα ηγετικών στελεχών να εξεύρουν αποτελεσματικούς τρόπους ώστε τόσο οι οργανισμοί όσο και οι εργαζόμενοι να επιτύχουν τους στόχους τους θα μιλήσει ο Γιάννης Ιωάννου, CFO International Operations, Abdul Latif Jameel, Dubai.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καμτσιόρας, Business Development Executive, SAP Hellas, Cyprus, Malta, θα μιλήσει για την ευκαιρία που παρουσιάζει η πανδημία για την μεταμόρφωση των οικονομικών μοντέλων και των επιχειρηματικών μοντέλων των οργανισμών. Στο ίδιο μήκος κύματος, οι Martin Bradley, CFO Finance and Administration, Dulsco LLC, United Arab Emirates και Ekaterina Emelianova, Chief Financial Officer, member of Executive Board, Sberbank (Switzerland) AG θα μιλήσουν για τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η ψηφιακή τεχνολογία και πως αυτή αναπροσαρμόζει τα καθήκοντα και τον ρόλο του Οικονομικού Διευθυντή.

Ο Γιώργος Πουλόπουλος, Partner | Strategy & CFO Services, EY Greece θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας με τίτλο «DNA of the CFO», ενώ οι Ελένη Καλογήρου - CEO της Hermes Airports Ltd, Γιώργος Πασχάλης - CFO της Hermes Airports Ltd, Χρήστος Χριστοδούλου - CEO της  Trust International Insurance Company (Cyprus) Ltd, Μαρία Φυσεντζίδης - CFO της Trust International Insurance Company (Cyprus) Ltd, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, θα αναλύσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 στις επιχειρήσεις τους, τη βραχυπρόθεσμη δράση που αναλήφθηκε και πώς προσαρμόστηκαν οι λειτουργίες τους στο νέο περιβάλλον, τις μακροπρόθεσμες συνέπειες και η πορεία προς την ανάκαμψη, όπως και τις ευκαιρίες που προέκυψαν για προώθηση αλλαγών στους οργανισμούς τους.

Το Φόρουμ αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον οικονομικών διευθυντών και άλλων βασικών παραγόντων απ’ όλες τις μεγάλες εταιρείες με έδρα ή χώρα δραστηριοποίησής τους την Κύπρο. Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ θα διεξαχθούν τα «5α Cyprus CFO Awards», τελετή που σκοπό έχει τη βράβευση σημαντικών CFOs για τη συνεισφορά τους ή τα επιτεύγματά τους στον τομέα των οικονομικών και των επιχειρήσεων.

Με την ολοκλήρωση του Συνεδρίου και της τελετής των 5ων Cyprus CFO Awards θα ακολουθήσει μπάρμπεκιου με ζωντανή μουσική. To ψυχαγωγικό κομμάτι θα αναλάβει η The Fabulous Dillingers Band που δημιουργήθηκε το 2013. Δραστήρια μπάντα που εισήγαγε στην Κύπρο το electro swing, rock & roll και blues στυλ. Πραγματοποιεί εμφανίσεις σε εταιρικές και ιδιωτικές εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο με την τραγουδίστρια Eleonora La Luna.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα. Για περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο του φετινού συνεδρίου, πατήστε εδώ.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι χωρίς κόστος, ωστόσο, η εγγραφή των συμμετεχόντων είναι απαραίτητη. Για online εγγραφές, πατήστε εδώ.

Το Φόρουμ απευθύνεται προς: Finance directors, οικονομικούς διευθυντές επιχειρήσεων όλων των μεγεθών και κλάδων, διευθυντές και στελέχη λογιστηρίου όλων των μεγεθών και κλάδων, CEOs και μέλη διοικητικών συμβουλευτικών επιχειρήσεων, στελέχη Accounting, Audit και Tax firms, σύμβουλους επιχειρήσεων και στελέχη τραπεζών.

 

Πληροφορίες

Οργανωτής: ΙΜΗ

Κύριος Χορηγός: EY

Χορηγοί: SAP, The Ritz-Carlton Residences, Limassol Cyprus

Με τη στήριξη: Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, ΣΕΛΚ

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business

 

Για περισσότερες πληροφορίες - ΙΜΗ, τηλέφωνο: 22505555, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης