Πρόληψη της προβληματικής ενασχόλησης των νέων με τα τυχερά παιχνίδια

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά την Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 μέχρι 10 Οκτωβρίου 2021 κάτω από το σύνθημα «Θέτουμε όρια, απολαμβάνουμε το παιχνίδι».

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν δράσεις και εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κύπρο με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπως: Παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια κ.α.

Οι δράσεις επιδιώκουν να ενημερώσουν το κοινό για το ασφαλές παιχνίδι, ποια είναι τα μέτρα αυτοπροστασίας που μπορεί να λάβει ένας παίκτης, ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπέρμετρη ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια, αλλά και ποιοι είναι οι τρόποι βοήθειας και θεραπείας από την παθολογική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια.

Διαβάστε ακόμα: 

Το ράλι ανόδου του κατασκευαστικού κόστους και τα υλικά που καίνε

Ο επενδυτικός προορισμός για ακίνητα στην Κύπρο η Πάφος

Debbie's Cookies: Γευστικό ταξίδι από τις ΗΠΑ στην καρδιά της Λευκωσίας 

Χάρης Λοϊζίδης: Παρά το καίριο πλήγμα ο τουρισμός θα ανακάμψει

Στο πλαίσιο της φετινής Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων σε συνεργασία με την Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) και την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης διοργανώνουν διαδραστικό εργαστήρι με τίτλο: Πρόληψη της Παθολογικής Ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια- Εργαλεία για Εκπαιδευτικούς και Γονείς, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021, μεταξύ 16.00 -17.30, στο εστιατόριο Μουσών στη Λευκωσία.

Η Δρ. Ελίζα Πατούρη, Συνιδρύτρια και Διευθύντρια του διεθνούς Κέντρου Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Κοινωνική Ενδυνάμωση και τον Μετασχηματισμό (RESET), θα δώσει τα εργαλεία, μέσω του διαδραστικού εργαστηρίου, σε γονείς και εκπαιδευτικούς να αντιληφθούν ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια της προβληματικής ενασχόλησης ανάμεσα στους νέους και πώς να τα αντιμετωπίσουν.

Το σεμινάριο θα είναι διαδραστικό και θα περιέχει πρακτικά εργαλεία, δραστηριότητες, φύλλα εργασίας και οδηγούς συζήτησης που θα βοηθήσουν τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους γονείς να αποτρέψουν προβληματικές συμπεριφορές ανάμεσα στους νέους. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με συζήτηση μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών ώστε να βρεθούν τρόποι συνεργασίας για την πρόληψη της παθολογικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή πατώντας εδώ

Σημειώνεται ότι, οι δράσεις της Εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες και τα Διατάγματα του Υπουργού Υγείας στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πληροφορίες για το Ασφαλές Παιχνίδι, αλλά και για τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.sgw.cy

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά