Π. Χατζηωάννου: Υποτροφίες για εγγυημένη επαγγελματική καριέρα

Σειρά υποτροφιών για προώθηση των ναυτιλιακών επαγγελμάτων στους νέους της Κύπρου εξασφαλίζοντας τους έτσι καριέρα σ’ ένα κλάδο με εγγυημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, προσφέρει η Safe Bulkers Inc, στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου της Εταιρικής Υπευθυνότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Αναλύοντας το Πρόγραμμα Υποτροφιών ο CEO της Safe Bulkers Inc., κ. Πόλυς Β.Χατζηωάννου, τόνισε στο InBusinessNews πως «το Πρόγραμμα αποσκοπεί στην προώθηση των ναυτιλιακών επαγγελμάτων για τους νέους της Κύπρου εξασφαλίζοντας τους καριέρα σ’ένα κλάδο που προσφέρει εγγυημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Παρατηρούμε ήδη σημαντική αλλαγή νοοτροπίας και διάθεση των νέων παιδιών να σπουδάσουν σε τομείς όπως είναι η μηχανολογία, η ναυπηγική και το ναυτιλιακό δίκαιο και να αποκτήσουν την τεχνική κατάρτιση για να στελεχώσουν αύριο τις νέες  εταιρίες που επιθυμούν να εγκατασταθούν στην Κύπρο. Τέτοιες ενέργειες υποστηρίζουν τόσο τη νεολαία αλλά και την ενίσχυση ενός ναυτιλιακού cluster στη Λεμεσό με την προσέλκυση πλοιοκτητριών εταιριών που λείπουν σήμερα από τη Λεμεσό. Όταν αυτό επιτευχθεί θα προσελκύσει και υποστηρικτικές εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες σε βασικούς τομείς όπως technical services, operations, ναυλώσεις, αγοροπωλησίες πλοίων, νομικές υπηρεσίες, ναυτιλιακές ασφαλίσεις κλπ. Τότε μόνο το ναυτιλιακό cluster θα είναι αυτοδύναμο και τα οφέλη για την Κυπριακή οικονομία πολλαπλάσια».

Ο κ. Π. Χατζηωάννου τονίζει επίσης ότι «η συνεισφορά μας έρχεται με την παροχή σειράς υποτροφιών για σπουδές σε καταξιωμένα ιδρύματα του εξωτερικού. H πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε φέτος το 2021, με σκοπό να σταθούμε δίπλα στη νεολαία και την κοινωνία της Κύπρου, ιδιαίτερα στη δύσκολη εποχή της πανδημίας. Το Πρόγραμμα προσφέρει συνολικά πέντε (5) υποτροφίες των €10.000 έκαστη ετησίως για Κύπριους φοιτητές με αριστεία σε σπουδές σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου που πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια. Οι τέσσερεις (4) υποτροφίες αφορούν προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές στους κλάδους Ναυπηγών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Naval Architecture και Marine Engineering και η μία (1) αφορά μεταπτυχιακές σπουδές σε Ναυτιλιακό Δίκαιο. Tο Πρόγραμμα Υποτροφιών της Safe Bulkers Inc. θα προκηρύσσεται κάθε χρόνο και λόγω της μεγάλης απήχησης που βλέπουμε θα αυξήσουμε τον αριθμό των υποτροφιών για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος (2022-2023)».

Τέλος, όπως αναφέρει ο κ. Π. Χατζηωάννου «Η ναυτιλία της Κύπρου χρειάζεται πλοία που θα φέρουν την σημαία της σ’όλα τα μήκη και πλάτη της γης και εξειδικευμένους επιστήμονες, ναυπηγούς μηχανολόγους μηχανικούς και δικηγόρους ναυτικού δικαίου οι οποίοι θα στελεχώσουν τα γραφεία των Κυπριακών ναυτιλιακών εταιρειών με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την Κυπριακή οικονομία». 

Η τελική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι 30 Σεπτεμβρίου 2021 (σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο http://www.safebulkers.com/scholarships.html)

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett