Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

European Researchers’ Night: Αύριο η μεγαλύτερη γιορτή της έρευνας και της καινοτομίας!

Η αντίστροφη μέτρηση για το φετινό “European Researchers’ Night” έχει αρχίσει, με δεκάδες ερευνητές, ερευνήτριες και επιστήμονες να είναι έτοιμοι να υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους στην πιο συναρπαστική γιορτή της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας που διοργανώνεται στην Κύπρο.

Οι «πόρτες» της εκδήλωσης, που πραγματοποιείται και φέτος ψηφιακά λόγω της πανδημίας, θα ανοίξουν στις 8:00 αύριο το πρωί, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία μέχρι και τις 22:00 το βράδυ – αφού πρώτα ολοκληρώσουν εντελώς δωρεάν την εγγραφή τους μέσω της ιστοσελίδας www.research.org.cy – να περιηγηθούν σε έναν εντυπωσιακό εκθεσιακό χώρο.

Η εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Κυριάκου Κόκκινου και διοργανώνεται από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), σε συνεργασία με τους κυριότερους φορείς από τον χώρο της έρευνας, της καινοτομίας και των επιχειρήσεων, περιλαμβάνει πέραν των 60 ψηφιακών περιπτέρων. Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών τους περισσότεροι από 300 ερευνητές και ερευνήτριες οι οποίοι θα παρουσιάσουν το έργο και τις δράσεις τους μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, πειράματα και έξυπνες δραστηριότητες. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να περιηγηθούν σε ερευνητικά εργαστήρια και να συνομιλήσουν με τις ερευνητικές ομάδες σε ζωντανό χρόνο.

Σημειώνεται ότι η φετινή εκδήλωση είναι εμπνευσμένη από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και την Ψηφιακή Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Mε το σλόγκαν “ENGAGE The Digital and Green Age”, το ΙδΕΚ προσκαλεί το κοινό να ενημερωθεί, να αγκαλιάσει και να υποστηρίξει την μετάβαση σε μια πιο ψηφιακή και πράσινη εποχή.

Προς αυτή την κατεύθυνση, θα βρίσκεται σε εξέλιξη, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ένα ευρύ φάσμα δράσεων, με στόχο την προώθηση της ερευνητικής και καινοτομικής κουλτούρας και την ανάδειξη της ερευνητικής δραστηριότητας που υλοποιείται από πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και καινοτόμες επιχειρήσεις της Κύπρου.

Από το πρόγραμμα του European Researchers’ Night ξεχωρίζει, μεταξύ άλλων, ο διαγωνισμός S-FACTOR που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2021, από τις 15:00 μέχρι τις 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Ο διαγωνισμός θα μεταδίδεται ζωντανά στις 24 Σεπτεμβρίου μέσω της πλατφόρμας της εκδήλωσης. Στο πλαίσιο του S-FACTOR, μαθητές και μαθήτριες θα κληθούν να παρουσιάσουν ένα επιστημονικό φαινόμενο με πρωτότυπο τρόπο, σε τρία μόλις λεπτά. Την τελετή απονομής των βραβείων θα κλείσει στις 21:00, με ένα μοναδικό ψηφιακό κονσέρτο, η Sistema Cyprus.

Θα ακολουθήσει η βράβευση του νικητή του διαγωνισμού συγγραφής ιστορίας μικρού μήκους που είχε προκηρύξει το ΙδΕΚ με στόχο την ευαισθητοποίηση μαθητών και μαθητριών σε θέματα μετάβασης στην ψηφιακή και πράσινη εποχή. Η ιστορία με την υψηλότερη βαθμολογία θα διατεθεί σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου (ebook) στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης ως ψηφιακό αναμνηστικό δώρο.

Το European ResearchersNight αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώνεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 350 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Χρηματοδοτείται μέσω των Δράσεων Marie Sklodowska Curie Αctions (MSCA) του Προγράμματος “Horizon 2020” για την Έρευνα και την Καινοτομία, που στοχεύει στην κατάρτιση ερευνητών και ερευνητριών προσφέροντας ελκυστικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας και ανταλλαγής γνώσεων μέσω της διασυνοριακής και διεπιστημονικής κινητικότητας των ερευνητών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και την εγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΙδΕΚ: www.research.org.cy και τη σελίδα του στο Facebook: https://www.facebook.com/ResearchAndInnovationFoundationCy.

 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

2η Ετήσια Εθελοντική Αιμοδοσία Kition Ocean Holdings στο Λιμάνι Λάρνακας
Bowling Boutique Bar & Grill: Ο νέος χώρος bowling που αφίχθηκε στην Έγκωμη (photos)
Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού GOLD: Hail to the Chief Financial Officer
MyPetrolina app: Δίνει την ευκαιρία διεκδίκησης δύο Nissan X-Trail e-POWER αξίας €46,100 το καθένα
Πώς μπορώ να πάρω Εγγυητική Επιστολή μέσω Ασφαλιστικής Εταιρείας;
Το έργο EU Heyday και Δήμος Πάφου σε καλούν στον γύρο της Πάφου
Όμιλος Εταιρειών UW Group: Πλέοντας προς το μέλλον
Kyriakides Mushrooms: Μια So Mush Better υποψηφιότητα στα In Business Awards
Ενδυνάμωση σχέσεων με Δήμο Τρίπολης συζήτησε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου
ΓΕΡΗΕΤ: Εννέα στους δέκα πολίτες χρησιμοποιούν τις ταχυδρομικές υπηρεσίες