Ο τεχνολογικός δρόμος για την κανονιστική ευθυγράμμιση

Μονόδρομος αποτελεί το λεγόμενο «Tech Driven Compliance» σε ό,τι αφορά την προσπάθεια οργανισμών και επιχειρήσεων να καταστούν συμβατοί με κανονισμούς που θέτουν κράτη και εποπτικές αρχές.

Ειδικότερα, η RegTech, γνωστή ως «Ρυθμιστική Τεχνολογία», αποτελεί κατηγορία εφαρμογών λογισμικού για τη διαχείριση της κανονιστικής συμμόρφωσης. Οι εταιρείες επενδύουν στο RegTech ως τρόπο εξοικονόμησης χρόνου και χρήματος, επιτρέποντας την εκτροπή πόρων που κάποτε αφιερώνονταν στη συμμόρφωση με τις κανονιστικές ρυθμίσεις, προς άλλες κατευθύνσεις. Πρόκειται για ένα αναδυόμενο τομέα που χρησιμοποιεί την τεχνολογία πληροφοριών για να ενισχύσει τις κανονιστικές διαδικασίες.

Σκοπός της RegTech είναι να παρέχει υψηλότερο επίπεδο ποιότητας με χαμηλότερο κόστος. Αυτό γίνεται με τη βελτίωση της διαφάνειας και της συνέπειας μέσω της τυποποίησης κανονιστικών διαδικασιών και της ορθής ερμηνείας βελτιώνοντας τη διαφάνεια και τη συνέπεια, τυποποιώντας τις κανονιστικές διαδικασίες και παρέχοντας ορθή ερμηνεία των δυσνόητων ή και ασαφών κανονισμών. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις, μέσω της RegTech μπορούν να επιταχυνθούν διαδικασίες, αλλά και να αλλάξουν αυτές στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της επιχείρησης.

Η συντριπτική πλειοψηφία των λύσεων RegTech απευθύνεται στον χρηματοπιστωτικό κλάδο (Financial Services), αλλά λύσεις υπάρχουν για τον ευαίσθητο κλάδο της φροντίδας υγείας (Healthcare), τις κατασκευές (Manufacturing), τη λιανική (Retail), τις ασφάλειες (Insurance), στις Τηλεπικοινωνίες, τις νομικές υπηρεσίες, τον ακαδημαϊκό τομέα, τις κανονιστικές Αρχές και τους Μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Τεχνολογία και Κανονιστική Συμμόρφωση

Για τον ρόλο που διαδραματίζει η τεχνολογία στην κανονιστική συμμόρφωση και πως οι λύσεις RegTech μπορούν να συμβάλουν στην αποτελεσματικότητα και απόδοση του λειτουργού συμμόρφωσης, καθώς και το κατά πόσον οι λύσεις θα αντικαταστήσουν τους εν λόγω λειτουργούς αναμένεται να μιλήσουν ενώπιον του International Compliance οι:

  • Αλέξανδρος Κωνσταντίνου, Director of Compliance Support Services, MAP S.Platis Group, Cyprus
  • Χρήστος Ττινιόζου, Managing Director, iSPIRAL, Cyprus
  • Γρηγόρης Δέλλας, Chief Compliance & Innovation Officer, ECOMMBX, Cyprus
  • Πάνος Κυριακίδης, Commercial Manager, eBOS Technologies, Cyprus

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Νικολάου, CFA, Manager, Digital Transformation του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου

Το International Compliance Forum με τίτλο «Restarting the Global Economy… the Right Way!» θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου 2021. Στόχος του συνεδρίου, το οποίο έχει πλέον καταστεί ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια που ασχολείται με θέματα Συμμόρφωσης στην Ευρώπη, είναι να λειτουργήσει ως πλατφόρμα συζητήσεων σχετικά με τα οφέλη της διαχείρισης της συμμόρφωσης στις επιχειρήσεις και το πιο σημαντικό, την απόδοση της επένδυσης της συμμόρφωσης. Το συνέδριο θα καλωσορίσει αριθμό διεθνών ομιλητών υψηλού επιπέδου που θα συζητήσουν τον μεταβαλλόμενο ρόλο της συμμόρφωσης με την πάροδο των χρόνων, καθώς και το πώς η αποτελεσματική διαχείριση της συμμόρφωσης μπορεί να οδηγήσει τις επιχειρήσεις στο μέλλον.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική. Ολοκληρωμένη συμμετοχή αναλογεί σε 5 μονάδες Συνεχούς Επαγγελματικής Ανάπτυξης (CPD units). Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το συνέδριο, κάντε κλικ εδώ.

Το συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και συγκεκριμένα, σε ανώτερα στελέχη από τον ευρύτερο τομέα Κανονιστικής Συμμόρφωσης. Ειδικότερα, το συνέδριο θα παρακολουθήσουν στελέχη από τραπεζικές, ασφαλιστικές, φοροτεχνικές, χρηματοπιστωτικές, καταπιστευματικές, λογιστικές, ελεγκτικές και νομικές εταιρείες, καθώς και από εμπλεκόμενους ρυθμιστικούς φορείς. Επίσης, το συνέδριο θα φιλοξενήσει εμπειρογνώμονες και σύμβουλους σε θέματα διασφάλισης ποιότητας, διαχείρισης κεφαλαίων, κτλ.

Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ. Τα μέλη των οργανισμών που στηρίζουν το συνέδριο δικαιούνται 15% έκπτωση.

Οργανωτής: IMH

Κύριος Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): eBOS Technologies Ltd, ECOMMBX, Infocredit Group, iSPIRAL, MAP S.Platis Group

Υποστηρικτές: Association of Chartered Certified Accountants, Chartered Governance Institute UK & Ireland, International Compliance Association, International Compliance Association, International Compliance Professionals Association, Institute of Business Ethics, Institute of Chartered Accountants in England and Wales,  International Lawyers Network, Society of Corporate Compliance and Ethics

Με τη Στήριξη: Association of Certified Fraud Examiners – Cyprus Chapter, Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου, Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, CFA Society Cyprus, Cyprus Fiduciary Association, Cyprus Integrity Forum, Cyprus Investment Funds Association, Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, Cyprus Institute of Internal Auditors, Invest Cyprus, ISACA Cyprus Chapter

Media Partners: ICLG.com, Savvy Investor

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»